Какво да го правя този двигател N42

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Какво да го правя този двигател N42

Мнение от Zagy » 20 Авг 2011, 12:51

Тая ръжда, дето е по ризите на цилиндрите (първата снимка) - проверявал ли си след като я махнеш колко е хлабината на буталото в този участък - все пак е отнемане на материал?
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 20 Авг 2011, 14:54

Zagy написа:Тая ръжда, дето е по ризите на цилиндрите (първата снимка) - проверявал ли си след като я махнеш колко е хлабината на буталото в този участък - все пак е отнемане на материал?

Здрасти не съм мерил колко е хлабината,на снимката се вижда доста ръжда но всъщност беше мъничко и лесно падна с един препарат :bchug: правил съм го и на други коли същия номер и няма дертове :mhihi:
Изображение

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Авг 2011, 16:56

колега аз само мога да ти кажа внимавай как я стягаш като я слагаш има си някъв ред на стягане, че после да не текне като разгазирана бира :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 20 Авг 2011, 17:04

това ако живне и работи нормално направо да те взимат в Камор :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 20 Авг 2011, 19:49

Alexi написа:това ако живне и работи нормално направо да те взимат в Камор :mhihi:

Ти пък ако мислиш че в Камор са в състояние да го стегнат тоя двигател :mhihi:
.. и за да не съм напълно off topic пожелавам на колегата пуснал темата успех с начинанието и да си инсталира поне TIS че като гледам ще му е от полза :yes:

П.П. имаше и една руска програмка за Е46 която се въртеше из торентите, в нея също може да има полезна информация.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 20 Авг 2011, 21:50

Здравейте днес направих един по обстоен преглед на главата и частите някой части липсват,два от повдигачите на валтроника или каквото е точно там :confused: и водача отгоре на веригата е счупен много кофти :smoke:
иначе събрах главата не е сложно трябва малко време да я погледаш и всичко си идва на мястото :mhihi: ще стане обаче сега за капак ще се чудя от къде да ги купя тези чаркалаци :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 20 Авг 2011, 23:39

Очакваше се да има липси и дано са само тези.Слайда на веригата не е скъп,около 10 евро,виж рамената за междинният вал са по скъпи,около 30 евро за брой и са различни ремонтни размери.Най добрия вариант е да смениш всички разбира се,но ти си решаваш.Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 20 Авг 2011, 23:51

desoxr написа:Очакваше се да има липси и дано са само тези.Слайда на веригата не е скъп,около 10 евро,виж рамената за междинният вал са по скъпи,около 30 евро за брой и са различни ремонтни размери.Най добрия вариант е да смениш всички разбира се,но ти си решаваш.Успех :yes:

Да ги сменя обаче гледах тук из сайтовете и няма :dunno: има няколко магазина ще потърся и там :confused:
това да разглобиш нещо и да нему събереш чарковете прилежно не го разбирам :mhihi: ще ме забавят малко тези чаркове :confused:
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 21 Авг 2011, 0:03

Провери ли главата за изкривяване или пукнатина?Да не е прегрявана колата или да е с разтегната верига и да е излезнала от слайда,че като гледам как е счупен!?Нали няма следи от среща на бутало с клапан?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 21 Авг 2011, 0:20

desoxr написа:Провери ли главата за изкривяване или пукнатина?Да не е прегрявана колата или да е с разтегната верига и да е излезнала от слайда,че като гледам как е счупен!?Нали няма следи от среща на бутало с клапан?

Главата съм я огледал добре няма нищо видимо,клапаните са добре буталата също веригата изглежда добре но утре ще направя по обстоен преглед и на нея :conf: колата е хвърлила гарнитурата и е смесила водата с маслото и от вън е праскало масло,главата са я разглобили сигурно за шлайф но не е стигнала до там :mhihi:
предполагам че че това счупеното е от непонятие не са знаели какво правят само предполагам :dunno:
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 21 Авг 2011, 23:52

Захванал си се с не лека задача, личи че имаш представа какво правиш, но като чета темата, можеби проблема с двигателя нее само от една гарнитура, провери дали нее имало проблем със засепването на веригата, прескачания на зъби, и евентуални искривявания на валовете, преди време имах един случай със скъсана верига от паднал успокоител, наглед нямаще проблем освен смяна на верига, обслужване и смяна на счупените части, в последствие се оказа, че от напъна коляновия вал има отклонение с десети и изяжда семеринга към шайбата и за норматив потичаше масло от зад шайбата на коляновия вал. Успех :yes: , и чакаме клипче от първото запалване на двигателя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 22 Авг 2011, 1:23

iv4o9999 написа:Захванал си се с не лека задача, личи че имаш представа какво правиш, но като чета темата, можеби проблема с двигателя нее само от една гарнитура, провери дали нее имало проблем със засепването на веригата, прескачания на зъби, и евентуални искривявания на валовете, преди време имах един случай със скъсана верига от паднал успокоител, наглед нямаще проблем освен смяна на верига, обслужване и смяна на счупените части, в последствие се оказа, че от напъна коляновия вал има отклонение с десети и изяжда семеринга към шайбата и за норматив потичаше масло от зад шайбата на коляновия вал. Успех :yes: , и чакаме клипче от първото запалване на двигателя

Здрасти благодаря за съвета :yes: ето има хора като теб който могат да помогнат с съвет :clap: днес доста време я оглеждах отгоре, отдолу няма нищо видимо :conf: единственото което допускам за счупването на водача на веригата или както му е точното име, е при ваденето на главата да е била изпусната отгоре му мисля си така защото на мен лично ми се е случвало при вадене на главата да се е закачило нещо и да я подпра някъде, да добавя че от страни на главата за водата има една тръбичка също е счупена това също доказва че са я подпирали няколко пъти :mhihi: но това са само предположения ще разберем след като я събера :smoke: Клипче ще има как точно я събирам и всичко ще бъде обяснено и как става прословутото зацепване на валовете и всичко останало :mhihi: защото аз лично продължавам да си мисля че не толкова сложно колкото го описват някой хора но това ще стане ясно на края,
като цяло информацията за събирането на главата и зацепването съм я събрал главата се затяга на 30nm 90 °
единственото което не ми е ясно до момента е колко трябва да се затегнат валовете от горе но и до там ще стигнем. Благодаря още веднаж :bchug:
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 29 Авг 2011, 22:20

Здравейте на всички днес реших да пробвам да сваля картера за да видя какво става вътре, обаче не успях леко го открехнах и видя че вътре има едни парчета от ремък :dunno: между другото навсякъде има едни нишки първоначално си помислих че са пайжени обаче са остатъци от ремък явно ремъка се е скъсал,възможно ли е шайбата да го е вкарала вътре семерината е леш :mhihi: и това всичкото масло по двигателя може ли да е излезнало от семерината :dunno: мисля да сваля двигател да го прегледам хубаво защото сигурно има и още парчета вътре, също на масления филтър има нещо като радиаторче и са го изолирали не знам защо :dunno: качил съм някоя снимка да видите за какво става въпрос :mhihi
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна besnia_ на 29 Авг 2011, 23:42, променена общо 1 път
Изображение

Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Авг 2011, 22:23

На тоя мотор много интересни работи са му се случили :mhihi:

Силно се надявам да си го взел направо без пари - иначе може да се окаже, че съживяването му ще е трудоемка и ресурсоемка задача.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 29 Авг 2011, 22:39

Пожелавам ти успех,братле днеска свърших сагата с същия мотор ,дойде в багажника от друг майстор :!: без скоби не може да се зацепи, взехме скоби от Пловдив от колеги,днес запали :yes: при моя случей бяха близнати няколко клапана само :evil: питай ако нещо не ти идва :yes:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46