Показания на темп. датчик за перката на клима?
Модератор: Технически модератори
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: Показания на темп. датчик за перката на клима?
Zubcho написа:Казаха ми да проверя и релетата. Може те да се ебават (залепват) и от там да идва цялата гнус.
Някакви идеи?
Къде са тези релета

нея че от там идва проблема, най малкото от по малък дебит на помпата

каране а само когато има зор

Също може да провериш дали ти се включва перката на първа степен винаги когато включиш климатика

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Peter Angelov написа:Zubcho написа:Казаха ми да проверя и релетата. Може те да се ебават (залепват) и от там да идва цялата гнус.
Някакви идеи?
Къде са тези релетаПрочети внимателно темата на Владо, всичко е сменил и най накрая водна помпа
![]()
Аз залагам на
нея че от там идва проблема, най малкото от по малък дебит на помпата![]()
Защото що не ми прави проблеми при нормално
каране а само когато има зори то зор не кой знае какво за този мотор и най интересното не мърда стрелката
Четох я цялата. Помпата е колбеншмид едва ли е от нея. Няма резон такъв голям производител да я оплеска. Яд ме е че не запазих старата помпа да я сменим и да видим дали ще се променят нещата. Като дам газ с новата на отворено казанче и струята изми очите на майстора

Събота ще мия климатичния радиатор да видим какво ще стане.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Zubcho написа:Peter Angelov написа:Zubcho написа:Казаха ми да проверя и релетата. Може те да се ебават (залепват) и от там да идва цялата гнус.
Някакви идеи?
Къде са тези релетаПрочети внимателно темата на Владо, всичко е сменил и най накрая водна помпа
![]()
Аз залагам на
нея че от там идва проблема, най малкото от по малък дебит на помпата![]()
Защото що не ми прави проблеми при нормално
каране а само когато има зори то зор не кой знае какво за този мотор и най интересното не мърда стрелката
Четох я цялата. Помпата е колбеншмид едва ли е от нея. Няма резон такъв голям производител да я оплеска. Яд ме е че не запазих старата помпа да я сменим и да видим дали ще се променят нещата. Като дам газ с новата на отворено казанче и струята изми очите на майстора![]()
Събота ще мия климатичния радиатор да видим какво ще стане.
Ами при мен не е баш така, пикае не кой знае колко и затова смятам че е помпа на първо място и на втора радиатор

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
Релетата са в една малка черна кутийка до дебитомера, според мен проблема ви е в климатичната сиситема някъде, когато налягането в климатичната система се вдигне повече, без значение температурата на водния радиатор, се включва втора степен на перката
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
Преди да сменяш каквото и да е ,изключи буксата на датчика номер 9
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... hed_parts/
така ще разбереш къде да търсиш проблема.
Ако при изключена букса и перката пак се включва значи проблема е в климатичната система ,по точно номер 6
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... all_parts/
Пък ако се спре да се включва значи тази температура (над 101 гр.) действително я има в главата и трябва да почнеш водната система из основи.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... hed_parts/
така ще разбереш къде да търсиш проблема.
Ако при изключена букса и перката пак се включва значи проблема е в климатичната система ,по точно номер 6
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... all_parts/
Пък ако се спре да се включва значи тази температура (над 101 гр.) действително я има в главата и трябва да почнеш водната система из основи.
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
Перката не се командва от датчик номер 9 а от датчика който е на радиатора 

Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- Kassara
- Потребител
-
- Кара: вАна
точно №9 включва втора степен,както и №6 за налягането на фреона,колегата vinio е прав
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Марто, 18-те 20-те и ТДС-те нямата оная малка кутийка с релета на бомбето
А датчика на радиатора... и аз така знам, само дето в ЕТК-то такъв датчик няма
Иво също казва че няма датчик на радиатора, аз обаче съм 100% сигурен че на Стефан на турбото радиатора който сложихме(от ТДС) си имаше място за датчик че даже сложихме някакъв, щото нали то е с ел. перки
А ако наистина се командва от датчика на главата, като гледам там не е един датчик, да не сте омешали нещо въпросните?
Иначе ако имаше въздух в системата щеше и стрелката да полудява.
За виското определено има някаква причина да не зацепва когато трябва, още повече че е оригинално и не е зле да си купиш друго, защото на това с тия селски изцепки с пластината сте му ебали майката
Иначе и аз имам съмнения във водната помпа, защото като знам какво представляват металните турбинки....

А датчика на радиатора... и аз така знам, само дето в ЕТК-то такъв датчик няма

Иво също казва че няма датчик на радиатора, аз обаче съм 100% сигурен че на Стефан на турбото радиатора който сложихме(от ТДС) си имаше място за датчик че даже сложихме някакъв, щото нали то е с ел. перки

А ако наистина се командва от датчика на главата, като гледам там не е един датчик, да не сте омешали нещо въпросните?
Иначе ако имаше въздух в системата щеше и стрелката да полудява.
За виското определено има някаква причина да не зацепва когато трябва, още повече че е оригинално и не е зле да си купиш друго, защото на това с тия селски изцепки с пластината сте му ебали майката

Иначе и аз имам съмнения във водната помпа, защото като знам какво представляват металните турбинки....

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Дообре значи търсим помпа за е34 тдс с пластмасова турбинка за проба. Някой ако му се намира да казва.
Датчик тука някой ако види аз съм трамвай.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... _frame/#05
Датчик тука някой ако види аз съм трамвай.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... _frame/#05
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Дообре значи търсим помпа за е34 тдс с пластмасова турбинка за проба. Някой ако му се намира да казва.
не мога да разбера

Радиаторът има заготовка за датчик,но на тдс датчиците са на главата.
п.с имам оригинална водна помпа за тдс(с пластмасовата турбина) има шум от лагера,за проба става
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
vinio написа:Дообре значи търсим помпа за е34 тдс с пластмасова турбинка за проба. Някой ако му се намира да казва.
не мога да разберасъгласен си да смениш водната помпа за проба,вместо да откачиш една букса(става за 1 мин работа) и да покараш малко така,за да видиш къде е проблема.
Колега перката се вкл. и изключва. Не седи нон стоп пусната още от запалването при студена кола. Просто като загрее колата и отвори термостата, 10 мин след това, изпържваш колата и и перката се пуска.
Zubcho написа:vinio написа:Дообре значи търсим помпа за е34 тдс с пластмасова турбинка за проба. Някой ако му се намира да казва.
не мога да разберасъгласен си да смениш водната помпа за проба,вместо да откачиш една букса(става за 1 мин работа) и да покараш малко така,за да видиш къде е проблема.
Колега перката се вкл. и изключва. Не седи нон стоп пусната още от запалването при студена кола. Просто като загрее колата и отвори термостата, 10 мин след това, изпържваш колата и и перката се пуска.
на къде биеш

истината е че проблема е или във водната ,или в климатичната системи.
с изваждане на буксата номер 9 ще се разбере в коя от двете системи да търсиш проблема.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
vinio написа:Zubcho написа:vinio написа:Дообре значи търсим помпа за е34 тдс с пластмасова турбинка за проба. Някой ако му се намира да казва.
на къде биеш![]()
истината е че проблема е или във водната ,или в климатичната системи.
с изваждане на буксата номер 9 ще се разбере в коя от двете системи да търсиш проблема.
Притеснявам се, че като извадя датчика и може да хвърли пак гарнитура/глава или нещо подобно. Ся събота ще я разхвърляме колата и ще се види какво става.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Абе я хвани звънни на Стефан и го питай кога ще идва диагностика към сервиза да я докараш да я погледне, че верно с тия проби ще сговниш още нещо
30 лева мисля беше диагностиката, ама ще ти изкара всичко що е електроника по колата, като даже за повечето неща вади и "живи" данни

30 лева мисля беше диагностиката, ама ще ти изкара всичко що е електроника по колата, като даже за повечето неща вади и "живи" данни

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
VesoPesa написа:Абе я хвани звънни на Стефан и го питай кога ще идва диагностика към сервиза да я докараш да я погледне, че верно с тия проби ще сговниш още нещо![]()
Това и при Кольо за 10лв мога да наравя на DIS. Всъшност мн добра идея ще прескоча преди да разглобя да видя каква е темп на мотора на живо.
П.П.
Говорих си с митко_1 от Варна и той е с помпа като моята и няма грижи

Май май е датчик, въздух или *й