Показания на темп. датчик за перката на клима?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Показания на темп. датчик за перката на клима?

Мнение от Peter Angelov » 29 Авг 2011, 10:05

Zubcho написа:Казаха ми да проверя и релетата. Може те да се ебават (залепват) и от там да идва цялата гнус.

Някакви идеи?

Къде са тези релета :?: Прочети внимателно темата на Владо, всичко е сменил и най накрая водна помпа :!: :!: Аз залагам на
нея че от там идва проблема, най малкото от по малък дебит на помпата :!: :!: Защото що не ми прави проблеми при нормално
каране а само когато има зор :?: и то зор не кой знае какво за този мотор и най интересното не мърда стрелката :paranoid:

Също може да провериш дали ти се включва перката на първа степен винаги когато включиш климатика :!: Че и от там се берат ядове...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Авг 2011, 10:10

Peter Angelov написа:
Zubcho написа:Казаха ми да проверя и релетата. Може те да се ебават (залепват) и от там да идва цялата гнус.

Някакви идеи?

Къде са тези релета :?: Прочети внимателно темата на Владо, всичко е сменил и най накрая водна помпа :!: :!: Аз залагам на
нея че от там идва проблема, най малкото от по малък дебит на помпата :!: :!: Защото що не ми прави проблеми при нормално
каране а само когато има зор :?: и то зор не кой знае какво за този мотор и най интересното не мърда стрелката :paranoid:

Четох я цялата. Помпата е колбеншмид едва ли е от нея. Няма резон такъв голям производител да я оплеска. Яд ме е че не запазих старата помпа да я сменим и да видим дали ще се променят нещата. Като дам газ с новата на отворено казанче и струята изми очите на майстора :mhihi:

Събота ще мия климатичния радиатор да видим какво ще стане.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 29 Авг 2011, 10:17

Zubcho написа:
Peter Angelov написа:

Някакви идеи?

Четох я цялата. Помпата е колбеншмид едва ли е от нея. Няма резон такъв голям производител да я оплеска. Яд ме е че не запазих старата помпа да я сменим и да видим дали ще се променят нещата. Като дам газ с новата на отворено казанче и струята изми очите на майстора :mhihi:

Събота ще мия климатичния радиатор да видим какво ще стане.

Ами при мен не е баш така, пикае не кой знае колко и затова смятам че е помпа на първо място и на втора радиатор :!: Защото ако е виско специално Аз си мисля че ще мръдва стрелката по светофари и т.н. А това че е от тази марка няма кой знае каква гаранция :!: Най малкото ти казвам че 100% дебита на металната е в пъти по малък от тоя на оригиналната :!: Затова започнах и с темата в Е39 за разликите в показанията при двете помпи :!: Защото ако има някъв сериозен проблем не би се включвала само в определени моменти нали така :?: АЗ си мисля че и като няма дебит няма как и радиатора да се затопли добре че да се включи виското от топлината...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 29 Авг 2011, 11:24

Релетата са в една малка черна кутийка до дебитомера, според мен проблема ви е в климатичната сиситема някъде, когато налягането в климатичната система се вдигне повече, без значение температурата на водния радиатор, се включва втора степен на перката
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 29 Авг 2011, 11:27

Преди да сменяш каквото и да е ,изключи буксата на датчика номер 9
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... hed_parts/
така ще разбереш къде да търсиш проблема.
Ако при изключена букса и перката пак се включва значи проблема е в климатичната система ,по точно номер 6
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... all_parts/
Пък ако се спре да се включва значи тази температура (над 101 гр.) действително я има в главата и трябва да почнеш водната система из основи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 29 Авг 2011, 11:30

Перката не се командва от датчик номер 9 а от датчика който е на радиатора ;)
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

Потребител
Аватар
Кара: вАна

Мнение от Kassara » 29 Авг 2011, 12:14

точно №9 включва втора степен,както и №6 за налягането на фреона,колегата vinio е прав

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 29 Авг 2011, 12:52

Марто, 18-те 20-те и ТДС-те нямата оная малка кутийка с релета на бомбето ;)

А датчика на радиатора... и аз така знам, само дето в ЕТК-то такъв датчик няма :dunno:

Иво също казва че няма датчик на радиатора, аз обаче съм 100% сигурен че на Стефан на турбото радиатора който сложихме(от ТДС) си имаше място за датчик че даже сложихме някакъв, щото нали то е с ел. перки :roll:

А ако наистина се командва от датчика на главата, като гледам там не е един датчик, да не сте омешали нещо въпросните?
Иначе ако имаше въздух в системата щеше и стрелката да полудява.
За виското определено има някаква причина да не зацепва когато трябва, още повече че е оригинално и не е зле да си купиш друго, защото на това с тия селски изцепки с пластината сте му ебали майката :!:
Иначе и аз имам съмнения във водната помпа, защото като знам какво представляват металните турбинки.... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 29 Авг 2011, 13:43

Дообре значи търсим помпа за е34 тдс с пластмасова турбинка за проба. Някой ако му се намира да казва.

Датчик тука някой ако види аз съм трамвай.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... _frame/#05
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аватар

Мнение от vinio » 29 Авг 2011, 13:47

Дообре значи търсим помпа за е34 тдс с пластмасова турбинка за проба. Някой ако му се намира да казва.

не мога да разбера :roll: съгласен си да смениш водната помпа за проба,вместо да откачиш една букса(става за 1 мин работа) и да покараш малко така,за да видиш къде е проблема.
Радиаторът има заготовка за датчик,но на тдс датчиците са на главата.
п.с имам оригинална водна помпа за тдс(с пластмасовата турбина) има шум от лагера,за проба става

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 29 Авг 2011, 13:53

vinio написа:

не мога да разбера :roll: съгласен си да смениш водната помпа за проба,вместо да откачиш една букса(става за 1 мин работа) и да покараш малко така,за да видиш къде е проблема.

Колега перката се вкл. и изключва. Не седи нон стоп пусната още от запалването при студена кола. Просто като загрее колата и отвори термостата, 10 мин след това, изпържваш колата и и перката се пуска.

Аватар

Мнение от vinio » 29 Авг 2011, 13:57

Zubcho написа:
vinio написа:

Колега перката се вкл. и изключва. Не седи нон стоп пусната още от запалването при студена кола. Просто като загрее колата и отвори термостата, 10 мин след това, изпържваш колата и и перката се пуска.

на къде биеш :roll:
истината е че проблема е или във водната ,или в климатичната системи.
с изваждане на буксата номер 9 ще се разбере в коя от двете системи да търсиш проблема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 29 Авг 2011, 14:07

vinio написа:
Zubcho написа:
vinio написа:

на къде биеш :roll:
истината е че проблема е или във водната ,или в климатичната системи.
с изваждане на буксата номер 9 ще се разбере в коя от двете системи да търсиш проблема.

Притеснявам се, че като извадя датчика и може да хвърли пак гарнитура/глава или нещо подобно. Ся събота ще я разхвърляме колата и ще се види какво става.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 29 Авг 2011, 15:08

Абе я хвани звънни на Стефан и го питай кога ще идва диагностика към сервиза да я докараш да я погледне, че верно с тия проби ще сговниш още нещо :idea:
30 лева мисля беше диагностиката, ама ще ти изкара всичко що е електроника по колата, като даже за повечето неща вади и "живи" данни ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 29 Авг 2011, 16:23

VesoPesa написа:Абе я хвани звънни на Стефан и го питай кога ще идва диагностика към сервиза да я докараш да я погледне, че верно с тия проби ще сговниш още нещо :idea:
30 лева мисля беше диагностиката, ама ще ти изкара всичко що е електроника по колата, като даже за повечето неща вади и "живи" данни ;)

Това и при Кольо за 10лв мога да наравя на DIS. Всъшност мн добра идея ще прескоча преди да разглобя да видя каква е темп на мотора на живо.

П.П.
Говорих си с митко_1 от Варна и той е с помпа като моята и няма грижи :paranoid: :banghead:

Май май е датчик, въздух или *й :banghead: :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към E34