Вдигна температурата над средата!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive

Вдигна температурата над средата!

Мнение от hobotqnin » 24 Авг 2011, 18:37

Здравейте,преди минути докато карах ми вдигна градусите над средата.спрях веднага и вдигнах капака,видимо няма нищо,перката върти на обороти,но даде ли се малко форсаж,пак качва.някой ако може да помогне!колата е Е39 ТДС.от 4 години не съм имал никви проблеми с охладителната,оня ден даже се похвалих на някой,и като че ли дръпнах дявола за опашката :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Re: Вдигна температурата над средата!

Мнение от Николай К » 24 Авг 2011, 18:51

Колега прегледай си виско, ниво на антифриз (когато е студена трябва да е на чертичката на разширителния съд),после виж си радиатора да не е затлачен, а може и водна помпа .....много работи може да са.
Почни от най лесното за теб...
Успех
Поздрави!
Николай Кадийски

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 24 Авг 2011, 18:55

Колегата вече е изредил повечето неща, които да провериш. Аз бих добавил и термостат. Преди около час на сянка беше 35.5 градуса по борд, така че ми се струва нормално в тая жега, ако си я понапънал, малко да мине средата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 24 Авг 2011, 19:09

и друг път съм я понапъвал и на по-големи жеги и не е хленчила.одеве и долях около литър вода и пак го прави,а като включа парното на макс топло почва да пада.тенкс за хелпа момчета!

Потребител
Аватар

Мнение от Бацата » 24 Авг 2011, 21:44

hobotqnin написа:и друг път съм я понапъвал и на по-големи жеги и не е хленчила.одеве и долях около литър вода и пак го прави,а като включа парното на макс топло почва да пада.тенкс за хелпа момчета!

Смени термостата и се наслаждавай. Имах същия проблем

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39

Мнение от milenskia525 » 25 Авг 2011, 3:00

за мен пък е водна помпа,ако не е с метална турбинка.... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 25 Авг 2011, 8:28

единствено съм сменял термостат и то преди повече от 2 години,а помпа не съм сменял откакто съм взел колата-над 4 години

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 25 Авг 2011, 9:05

Погледни си радиаторите. Кога вдига температурата, при настъпване, с климатик, без него?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 25 Авг 2011, 12:04

Смени водната помпа колега щом не си я сменял няма да е излишно, промий си охладителната система и радиатора, почисти мръсотията между радиаторите. Може да си провериш и виското дали зацепва- на заграл мотор се опитай да го спреш с навит на руло вестник- ако спира лесно перката значи е пътник и то.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 25 Авг 2011, 13:38

dbanchev написа:Смени водната помпа колега щом не си я сменял няма да е излишно, промий си охладителната система и радиатора, почисти мръсотията между радиаторите. Може да си провериш и виското дали зацепва- на заграл мотор се опитай да го спреш с навит на руло вестник- ако спира лесно перката значи е пътник и то.

това се опитах да направа вчера с ръка,но не успях,ок ще пробвам с вестник :)

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 25 Авг 2011, 14:28

Alexch написа:Колегата вече е изредил повечето неща, които да провериш. Аз бих добавил и термостат. Преди около час на сянка беше 35.5 градуса по борд, така че ми се струва нормално в тая жега, ако си я понапънал, малко да мине средата.

Колега ще извиняваш но като си крайно некомоетентен ще те помоля да не даваш съвети че било нормално на 36-градуса като я "понапънал" малко да му мърдала стрелката! Такова нещо няма,колата има проблем колкото и да я напъваш ако всичко е наред стрелката не трябва да минава 12-часа! (Не говоря тоя ТДС 15-мин да му правите бърнаут говориме за ръчкане примерно) Казвам ти го не с цел заяждане а че някои може да те послуша че е нормално и главата да се усмихне (ако вече не е)
Колегите са казали от какво може да бъде такаче авторе действаи! :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexch » 25 Авг 2011, 15:23

boksioraE39 написа:
Alexch написа:Колегата вече е изредил повечето неща, които да провериш. Аз бих добавил и термостат. Преди около час на сянка беше 35.5 градуса по борд, така че ми се струва нормално в тая жега, ако си я понапънал, малко да мине средата.

Колега ще извиняваш но като си крайно некомоетентен ще те помоля да не даваш съвети че било нормално на 36-градуса като я "понапънал" малко да му мърдала стрелката! Такова нещо няма,колата има проблем колкото и да я напъваш ако всичко е наред стрелката не трябва да минава 12-часа! (Не говоря тоя ТДС 15-мин да му правите бърнаут говориме за ръчкане примерно) Казвам ти го не с цел заяждане а че някои може да те послуша че е нормално и главата да се усмихне (ако вече не е)
Колегите са казали от какво може да бъде такаче авторе действаи! :yes:

Това е цитат от стр. 79 на Ръководството за ползване на Е39 (ако не можеш да си го преведеш, помоли някой):

Between the coloured zones
Normal operating temperature. At high
outside temperatures or when loads on
the car are severe, the needle may
move up as far as the beginning of the
red zone.

Тук ще цитирам и bum_bum от друга тема свързана с загряване:

bum_bum написа: Не е проблем, освен ако гарнитурата ти е фира така или иначе. Дори и в книжката пише, че при определени обстоятелства е допустимо стрелката да мръдне в дясно до преди червеното.

Сега, аз ще те помоля да не даваш повече коментари и съвети тук, както и повече да не правиш квалификации на мои постове :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 25 Авг 2011, 16:17

Дано ти мръдне тогава зад червеното и да разбереш че говориш глупости и че съм бил прав,щото аз до сега при всякакви обстоятелства на 6-лични бмв-та не е мърдала а ако е имало проблем с виско или водна помпа.. ааа и на ТДС-а глава правих че беше спукана на 4-места.. Такаче тихо! :winky:
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexch » 25 Авг 2011, 17:30

Първо, ти нищо не каза по темата, че да си прав :mhihi:
Второ, аз не съм казал на автора да си кара колата така, а напротив - да провери всичко, което е написано по темата. Просто исках да установя обстоятелствата, при които е загряла;
Трето, щом си оставил ТДС-а да пукне глава на 4 места, става ясно колко разбираш и кога ги хващаш прегрелите мотори :mhihi:
Четвърто, от почти 300 преглеждания на темата, ти се оказа най-големия експерт, който единствен да опровергае поста ми, без дори да е разбрал каква е идеята;
Пето, преди две години лятото, М5-ца с изправна охладителна система (проверено) ми загря само за 3 обиколки в състезателно темпо на Калояново. (и изхвърли масло на хидравликата). После се прибрахме без проблеми до София. Така, че не ми говори за "понапъване", че още малко като понапънеш и ще се изакаш;
Шесто, не е хубаво да кълнеш, че се връща и освен това те помолих нещо, ма щом така ще я караме няма проблеми :winky:

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 25 Авг 2011, 17:50

Alexch написа:Първо, ти нищо не каза по темата, че да си прав :mhihi:
Второ, аз не съм казал на автора да си кара колата така, а напротив - да провери всичко, което е написано по темата. Просто исках да установя обстоятелствата, при които е загряла;
Трето, щом си оставил ТДС-а да пукне глава на 4 места, става ясно колко разбираш и кога ги хващаш прегрелите мотори :mhihi:
Четвърто, от почти 300 преглеждания на темата, ти се оказа най-големия експерт, който единствен да опровергае поста ми, без дори да е разбрал каква е идеята;
Пето, преди две години лятото, М5-ца с изправна охладителна система (проверено) ми загря само за 3 обиколки в състезателно темпо на Калояново. (и изхвърли масло на хидравликата). После се прибрахме без проблеми до София. Така, че не ми говори за "понапъване", че още малко като понапънеш и ще се изакаш;
Шесто, не е хубаво да кълнеш, че се връща и освен това те помолих нещо, ма щом така ще я караме няма проблеми :winky:

Ха-Ха Първо- аз казах достатъчно но ти нямаш пипе да го схванеш!
Второ- Ти му каза че може би е нормално но съм сигурен че не е и той по-късно ще каже..
Трето- Тдс-а си вървеше без проблем докато не почна да губи вода но никога не съм го прегрявал,и ти ли ще ми казваш кой разбира прегрелите двигатели с т'ва което написа че било "нормално" :kuku:
Четвърто-Идеята не е сложно да се разбере защото я пише в първия пост,ама то трябва и да се чете иначе браво знаеш къде да гледаш броя преглеждания! :yes: :mhihi:
Пето-Съмнява ме.. :mhihi:
Шесто-И за мене няма проблеми как ще я "караме"просто те помолих най-учтиво още преди да почнеш да се напъваш като москвич с ремърке по-средата на витиня да не заблуждаваш хората че е нормално стрелката на БМВ да мърда от средата! :nono: :winky:
Изображение

Следваща

Назад към E39