HHO система

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: HHO система

Мнение от Zagy » 17 Авг 2011, 17:50

Ами аз в един от предишните ми постове споменах, че знам и съм разглеждал една такава кола с инсталирани клетки за браунов газ и колата си работи без грижи... естествено вътре има няколко клетки и колата е доста модифицирана, но концепцията работи. Пак казвам - купешките ННО клетки са много зле... но като цяло в системата има хляб.

Наистина нека колегата Енчев да си сложи такова нещо на колата и ще даде впечатления от първа ръка :D
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Мнение от Steve70 » 17 Авг 2011, 18:03

За мен беше чест.
Последна промяна Steve70 на 29 Авг 2011, 21:51, променена общо 1 път
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 17 Авг 2011, 18:16

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не съм върл привърженик, а само привърженик - просто казвам, че съм виждал кола, работеща по тая концепция. И пак казвам - купешките китайски клетки по 200 долара не работят.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 18 Авг 2011, 10:35

Всъщност не е нужно ако е купешка да е китайска, за жалост софийска фирма която ги прави, с цел да са по хубави и да се виждат мехурчетата ... слага едни пвц плочки дето се цепят ... внимавайте с тия :yes: ама като гледам не се е засилил целия форум да пазари - та поне съм спокоен.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 19 Авг 2011, 23:39

GRIPEN написа:Чакай, че нещо не схванах....???
1.Ползването на тези неща и това че искате да сте фешън и иновативни по какъв начин е обвързано с моя избор на гориво и как точно ви преча да си ъпгрейднете автомобилите с технологията на бъдещето?

2. Парите, с които някой е решил и избрал да налива дадено гориво какво общо имат с вас?

3. Вие ако се считате за грешници в подобни ситуации не би трябвало да излизате от местната църква, а по цял ден щяхте да се изповядвате ли изповядвате....и тук пак отново, това какво заплащам аз мисля че си е лично моя работа !

4.Ако решите можете и крила да сложете на ъпгрейднатия явтомобил, като литне, ще гледаме полета в извънредните емисии на новините...

Ей човек да не сканира една статия, ще наизкачат поне 5 носители на Нобелова награда за физика.... :banghead:

Колега чакай , че и аз нещо не схванах ??!?! Кои сме ние и кои сте вие ? Намалете ентусиазма и четете и обмисляйте прочетеното внимателно , както казва колегата Steve70 , че нещо избивате на незнайни посоки и се започва говорене на Вие и в множествено число . :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Steve70 написа:Само ако ми обясниш какво общо има с темата?

И дали сте учили разни интересни ефекти , които могат да се получат от да кажем струпване на хора на стадион , които тропат с крак в такт - та според теб и според физиката , която си учил този стадион може ли да се разпадне в миг ? Също подобно явление се получава при мостове и тунели но дали сте го учили или и това ще влезе в сферата на фантастиката според теб ?

Виж по горе. Ти сериозно ли?

....................

По същество колега виж колко елементарно е в днешно време да намериш информация :
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%BD%D1%81

http://www.vibrationdata.com/Tacoma.htm
Понеже Steve70 казва , че входната енергия ВИНАГИ трябва да е по-голяма от изходната значи мост не може да се счупи от вятър 40 мили в час при положение , че е оразмерен да издържа на 120 мили в час . Разбира се практиката показва в резонанс и при 40 мили пада . Сега значи в единия случай имаме енергия на вятър с 40 мили в час в другия енергия на вятър с 120 мили в час , а резултата е един и същ ...............

http://nnm.ru/blogs/kryaker41/rezonans_mostov/
http://www.lightandmatter.com/html_book ... /ch18.html
http://www.intuitor.com/resonance/index.php
http://www.pbs.org/wgbh/nova/bridge/meetsusp.html

Та значи могло да падат мостове и от преминаващи по него войници , които маршируват , а не може 2 волта в резонанс с водната молекула да я разрушат ? Та колега за какво да ти отговарям при положение , че отхвърляш факти от практиката ? А така като гледам и Zagy си няма идея какво прави но поне му е интересно и не бърза да отхвърля неща , които не разбира . А ти бързаш да обявиш , че нищо не става понеже двама души били пробвали нещо си ?!?! Не ми се вижда нормално това и спирам с коментарите докато не започне разумен диалог .

И това , че някой хора си нямат никаква идея за какво се говори не значи , че "ние" сме ядрени физици и нобелови лауреати !!! Просто означава , че те не знаят за какво става дума . :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 20 Авг 2011, 17:21

преди 2 години колеги купуваха книгата на Браун, със схема на генератор на импулси (въоръжени сме с цифрови осцилоскопи и какво ли не) , пълно описание как да се направи клетката и тнт. Забавно беше , описано е че трябва да се направят еди колко си цикъла (със смяна на водата) за да проработи в резонанс клетката и консумацията в ампери да падне внезапно . Тряба да ви кажа че циклиха няколко месеца и амперите не паднаха , а относно това достигане на резонанс и въпросния брой цикли , обяснението беше че явно елементите на клетката се променят , обаче съвременната наука не знае как и защо. Та така , до резонанс не се стигна !
Ако има интерес ще ви снимам книгата с телефона и ще я постна , и наща клетка още седи .. правена точно от стоманата която Браун казва (3 двойки цилиндри са със съответната хлабина между тях), с тефлони за диелектрик и всичко както си трябва :)

Едно обаче не мога да отрека , гърми много яко ако се посъбере повечко гас. Него кислород му не требе :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 20 Авг 2011, 20:28

Bass_Man написа:
GRIPEN написа:Чакай, че нещо не схванах....???
1.Ползването на тези неща и това че искате да сте фешън и иновативни по какъв начин е обвързано с моя избор на гориво и как точно ви преча да си ъпгрейднете автомобилите с технологията на бъдещето?

2. Парите, с които някой е решил и избрал да налива дадено гориво какво общо имат с вас?

3. Вие ако се считате за грешници в подобни ситуации не би трябвало да излизате от местната църква, а по цял ден щяхте да се изповядвате ли изповядвате....и тук пак отново, това какво заплащам аз мисля че си е лично моя работа !

4.Ако решите можете и крила да сложете на ъпгрейднатия явтомобил, като литне, ще гледаме полета в извънредните емисии на новините...

Ей човек да не сканира една статия, ще наизкачат поне 5 носители на Нобелова награда за физика.... :banghead:

Колега чакай , че и аз нещо не схванах ??!?! Кои сме ние и кои сте вие ? Намалете ентусиазма и четете и обмисляйте прочетеното внимателно , както казва колегата Steve70 , че нещо избивате на незнайни посоки и се започва говорене на Вие и в множествено число . :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А ти колега спри да пишеш като член на тайно затворено общество, единственото с достъп до извънземната технология, и всички останали, които ти опонират автоматично попадат в графа "непросветени невежи", набутващи се със скъпи горива, които едва ли не ВИЕ плащате...
Това, което защитаваш, се продава под път и над път....всеки, който не е решил, той не го е пробвал...и съответно не е видял крайният резултат.
Въпросът е, ако ще си правя експерименти с возилото на тема икономия, защо да не предпочета нещо газово-метаново, пред "технологията за избраните"????
Тук ти ще ни осветлиш нас непросветените......Така като гледам, предполагам, че ще чакаме и ще се надяваме да се появи...... резонанс....и мостът на недоверието да падне... ???!!!???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Steve70 » 21 Авг 2011, 18:59

За мен беше чест.
Последна промяна Steve70 на 29 Авг 2011, 21:51, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 24 Авг 2011, 0:31

GRIPEN написа:
А ти колега спри да пишеш като член на тайно затворено общество, единственото с достъп до извънземната технология, и всички останали, които ти опонират автоматично попадат в графа "непросветени невежи", набутващи се със скъпи горива, които едва ли не ВИЕ плащате...

Аха "тайно общество" , "извънземна технология" , ВИЕ , НИЕ ...............
Колега спирай филмите и почвай четенето !

BTW извинявай , че се изразявам по различен начин от твоето обкръжение ! Обещавам повече да не правя така ! :bowdown:

GRIPEN написа:Това, което защитаваш, се продава под път и над път....всеки, който не е решил, той не го е пробвал...и съответно не е видял крайният резултат.

Вярно ли ? Да не е нещо , като шведската горчивка или шампоана против пърхут ?

GRIPEN написа:Въпросът е, ако ще си правя експерименти с возилото на тема икономия, защо да не предпочета нещо газово-метаново, пред "технологията за избраните"????
Тук ти ще ни осветлиш нас непросветените......Така като гледам, предполагам, че ще чакаме и ще се надяваме да се появи...... резонанс....и мостът на недоверието да падне... ???!!!???

Всъщност на нищо няма да ви осветлявам ! Просто ви показвам , че говорите за неща , които не са ви ясни , което принципно би трябвало да ви накара да спрете да говорите ! Но понеже Бугарите сме половин макета ( луно , луно земьо Македонска ........ ) нема спиране дори и да затънеш до ушите :mhihi: .

Steve много линкове даде много нещо изписа ама не се разбра никъде моста с колко енергия е паднал ? Ся ама не било точно резонанс , било напречна вибрация с частично усукване и дрън дрън дрън ама колко е силата ве Steve ?
Я питайте някой по-стар и с по-кораво теме по възможност военен войската , като преминава през мост защо не марширува ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Както казах не е интересен спора тука по-добре колегите да действат на практика , че само с приказки резонанс не става :mhihi: . BTW когато е била открита електролизата не е бил открит променливия ток .............

Злите езици говорят, че на Пловдивския панаир ще има изложена подобна с-ма........

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Авг 2011, 8:08

Добре бе аз съм далече от идеята изобщо да се задълбочавам
в детайлите на тая работа макар че чета с интерес, но не разбирам

защо няма един показан автомобил, който:
1. работи в ежедневието
2. има икономията на гориво, която се цитира там разни %
3. инвестицията би се избила в някакво обозримо бъдеще

колегата Митракс написа нещо, което се подмина ей така ...
Аз лично чакам Енчев да направи своята и да сподели, кое и как е станало :yes:
иначе само хабите клавиатурите ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Steve70 » 24 Авг 2011, 8:10

За мен беше чест.
Последна промяна Steve70 на 29 Авг 2011, 21:52, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 25 Авг 2011, 22:31

Bass_Man написа:.....

Ти наистина ли не можеш да вникнеш в смисъла на това което ти се пише/казва или понеже така ти е удобно, хващаш думите на хората, усукваш, украсяваш, донаждаш извърташ, докато се получи нещо което е изгодно за теб ??
Нещо с което смяташ, че се крепиш в отбора на "знаещите" а другите ...другите са ти ясни, обкръжения, знания и т.н.
Имам един такъв като теб в обкръжението (ти вероятно вече го знаеш това), честно да ти кажа отдавна ми е писнало да споря с него...
Нямам желание да продължавам тъпата дискусия, да те цитирам ред по ред, да ти пиша, а ти след това с неизчерпаема енергия да отговаряш по твоята си схема...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Steve70 » 27 Авг 2011, 17:07

За мен беше чест.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Авг 2011, 0:04

Това го пиша не като модератор, ами като потребител на форума.... Рашо го познавам бегло, говорил съм си 2-3 пъти с него по 2 приказки... така да се каже, дори не ми е приятел, че да се юркам да го защитавам...

Почваш да дразниш... то хубаво не ти харесва "обявата" му, ама като че ли направо почваш да прекаляваш в желанието си да докажеш колко си прав... някой ако иска да си докаже тезата, не се прави на "голема работа" като пише по форумите... ами действа...

Не можел да го пише в некоректни... ами ходи да ти инсталира системата, докажи, че не е прав в твърденията си и тогава меляй по форумите колко бил лъжел... а не да седиш да пишеш по 20 реда обяснения видиш ли колко си навътре в нещата, а той колко лъжел за системата и само се опитвал да прецака потребителите... а ти си седнал да ги спасяваш от голямото набутване... само че спасението не идва през "меляне" във форума, ами чрез действия... а ти действаш върху клавиатурата... гоУем си!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Steve70 » 28 Авг 2011, 7:59

За мен беше чест.

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning