Нов софтуеар на е60 проблем с дарукар !!!!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Нов софтуеар на е60 проблем с дарукар !!!!

Мнение от swing » 23 Авг 2011, 18:13

Колеги днес се навих да си сменя софта с по нова версия в дарукар,обясниха ми че дават гаранция за изгорели модули ,след чакане цял ден се обадих да ги питам какво става ,и разбрах че нещо не е наред. Отидох там този който прави ъпдейта мънкаше нещо било пипано по колата връщани километри и от това нещо не сработва софта ,ейрбеците не сработват и доколкото разбрах и оборотомера.
След това ми обясниха че ще дойде на другия ден ,някъкъв специалист с лап топ от бмв-България ,и щял да рефлашва тези модули ,или да ги изчисти...... и ми казват : ...моли се да не се налага да се сменяват модолите :shock: аз му казвам абе човек никакви модули няма да плащам колата ви я оставих 100% здрав вие я преебахте , той ми казва ама то е било пипано !!!
полудях ......нали направихте тест и след това пуснахте ъпдейта , кажете ми какво да направя ? А и този специалист щял да дойде в 17.00ч. а те са до 17.00ч. на работа :shock: не изкам предварително да ги храня ,но на там отиват нещата ,опитват се да ми прехвърлят топката пробват се :evil: колата си работеше без проблемно карам я 6 месеца , не знам какво да кажа :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Re: Нов софтуеар на е60 проблем с дарукар !!!!

Мнение от badjo E60 » 23 Авг 2011, 18:22

swing написа:Колеги днес се навих да си сменя софта с по нова версия в дарукар,обясниха ми че дават гаранция за изгорели модули ,след чакане цял ден се обадих да ги питам какво става ,и разбрах че нещо не е наред. Отидох там този който прави ъпдейта мънкаше нещо било пипано по колата връщани километри и от това нещо не сработва софта ,ейрбеците не сработват и доколкото разбрах и оборотомера.
След това ми обясниха че ще дойде на другия ден ,някъкъв специалист с лап топ от бмв-България ,и щял да рефлашва тези модули ,или да ги изчисти...... и ми казват : ...моли се да не се налага да се сменяват модолите :shock: аз му казвам абе човек никакви модули няма да плащам колата ви я оставих 100% здрав вие я преебахте , той ми казва ама то е било пипано !!!
полудях ......нали направихте тест и след това пуснахте ъпдейта , кажете ми какво да направя ? А и този специалист щял да дойде в 17.00ч. а те са до 17.00ч. на работа :shock: не изкам предварително да ги храня ,но на там отиват нещата ,опитват се да ми прехвърлят топката пробват се :evil: колата си работеше без проблемно карам я 6 месеца , не знам какво да кажа :banghead:

Само ще ти кажа едно,няма да се даваш карай се с тях плаши ги с защита на потребителите,и не си взимай колата докато не ти я дадат в вида в който е била.И ако все още искаш да я ъпдейтваш бягай в Бовакар.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от swing » 23 Авг 2011, 18:35

В никакъв случай няма да и дам една стотинка повече от цената за ъпдейта 160лв ,ще има битки ,комисия за потребители и тв ако трябва ,ще пиша и до бмв само този който я прави колата е некъдърник или се учи защото оставя впечетление на несигурни действия ,ти го питаш той нещо бръщолеви не може да ти обясни ..абе тази вечер няма да се спи спокойно ,защото ме е яд че не послушах шестото си чуство да не се занимавам с глупости от скука ,а да си карам колата ида не ми дреме ..ще видим утре какво ще измислят БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 23 Авг 2011, 19:02

В моя град попитах дилъра на БМВ как стоят нещата с ъпдейта на софтуера и ми казаха
- "Ами правим го ама ако се обърка нещо ще е за твоя сметка".
След месец отидох за нещо друго и им викам
- "Абе защо се излагате всички други дилъри правят тест преди да ъпдейтнат софта и ако се обърка нещо го поемат да го сменят за тяхна сметка."
Казах им че няма начин да им закарам 100% здрава кола и те да ми я прецакат и аз да плащам. Казах и че много съжалявам ама ще отида в Бургас и там ще си платя. И тогава почнаха едни обяснения че не съм разбрал какво казали, че упдейта се прави от специалист от Германия. Първо се правило тест и ако теста на електрониката е ОК колата се закачала на един кабел и от там се пращал софта и ако нещо се прецакало централата на БМВ поемала щетите.

Естествено първия път не ми казаха това, а че аз плащам всичко като сигурно са разчитали да не знам как стават нещата.

Сега ето какви са ми подозренията за цялата процедура:
Ако се съгласиш на техните условия, че ти поемаш всичко най-вероятно няма да закачат колата и да се упдейтва от някой сертифициран специалист ами ще дойде Манго с лаптопа и ще качи някакъв софт и ако тръгне - взимат ти парите и сигурно печелят повече от тоя нерегламентиран упдейт, ако не тръгне още по-добре ще ти смъкнат кожата и ще ти викат "Ами ние ти казахме ти се сългласи. Ае сега плащай" и ще ти продадат електроника за няколко хиляди лева.

Аз ще драсна сега едно писмо до клиентската подръжка на БМВ германия да видя какво ще кажат по въпроса.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от swing » 23 Авг 2011, 19:22

Aбсолютно си прав колега - 100% здрава кола ,правят тест ,инсталират целия софтуеър ,и нещо не сработвало цял ден ми бърникат по колата от 10 .00 до 17.10 ч. а специалистът с лаптопа щял да работи по колата на другия ден от 17.00ч. когато затварят целия сервиз .....а тарикатска работа :banghead: Колега пиши и за моя случай датата е 23.8.11 бмв е60 530д -wbanc710x0b628010 дарукар -софия

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X7

Мнение от dpetrov » 23 Авг 2011, 19:31

Брех да му се не знае и изроди... Аз съм си записал час за понеделник, но в Камор (за същата процедура, но там ми казаха друга цена - 120лв). Правя го поради няколко съображения:
1. Четох някъде, че хората забелязват по-добър разход (в следствие от update-а на скоростната кутия)
2. Знам, че новите updates имат по-добри Anti-theft системи (не, че това ще затрудни особено джамбазите, но все пак)
3. Още доста други, дребни нещица от сорта на iPod/iPhone поддръжка, липсват ми някои неща в service менюто (например нямам проверка за DPF филтъра?!) и т.н.

Много се чудя какво да правя.. Междувременно говорих с един познат майстор, на който за момента имам доверие. Той ми каза, че също можеш да свърши тази работа, та се чудя дали да не ходя при него. Той ми каза, че няколко човека от този форум (каза, че в момента поддържа 6 Е60ки) са ходили при него и си поддържат автомобилите там - става въпрос за автосервиз "Винаров Авто" (Александър Винаров се казва човека). Я в този ред на мисли - кой от вас е ползвал услугите му?

F07 535d
F07 530d
E60 530d

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от swing » 23 Авг 2011, 19:43

Не знам каквъв съвет да ти дам, камор ауто и дарукар са май към една фирма- бмв България ,по добре отиди в камор ауто .
Последна промяна swing на 23 Авг 2011, 19:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 23 Авг 2011, 19:47

Хранете ги, те и без това са дърводелци, а не техници.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 23 Авг 2011, 20:14

dpretrov, за софтуерен упдейт не трябва да се ходи при "майстори". Дори и в дарукар да са дрърводелци поне може да си търсиш правата. Аз писах до kundenbetreuung@bmw.de с въпрос каква е официалната позиция на БМВ за тея упдейти и ще си разпечатам отговора, ще го сложа в рамка и с него ще ходя да си упдейтвам колата като дойде времето. И ако някой си направи устата че трябва да плащам заради некъдърен упдейт ще ги бия с него в главата. :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dpetrov » 23 Авг 2011, 20:21

Emooo, съгласен съм с това, което казваш, но като цяло не вярвам, че е някакъв rocket science тоя upgrade! Колкото до носенето на отговорност - тук всичко опира до предварителна договорка - давам здрава кола, искам здрава кола. Nothing more, nothing less. Ако човека го е правил и преди не вярвам да има проблем.
Ще помисля още малко и ще видим. Ще следя темата с интерес. Желая на колегата всичко да приключи благополучно и да се размине само с нервите, които до момента е пропилял...

F07 535d
F07 530d
E60 530d

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Emooo » 23 Авг 2011, 20:31

Устна договорка с "майстор" че всичко трябва да е ок? Ако разчиташ на това ще имаш главоболия.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 23 Авг 2011, 20:44

Вижте какво знам от много сигурен източник.Само Бовакар имат лиценз за сервиз и за дилъри всички останали имат лиценз само за дилъри от там идват и проблемите.Аз моя упдейт го правих там мисля под 100 лв. за около два часа без какъвто и да било проблем.Хората дадоха и гаранция за работата си а всички модули при проблем за тяхна сметка.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dpetrov » 23 Авг 2011, 21:00

Хм... ДаруКар се обявяват за официален сервиз на БМВ. За Камор не видях да се представят като такива :)

F07 535d
F07 530d
E60 530d

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 23 Авг 2011, 21:15

Колега, бъди спокоен, ще ти оправят колата.
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 24 Авг 2011, 10:10

swing: обади се на БМВ България, които "надзирават" сервизи и дилъри като Дару, Камор, Бова и т.н., и започни там оплакване, дано им светне крушката и да си размърдат задника от сега още.

dpetrov: Винаров е абсолютно ок като майстор, но доколкото аз знам ъпдейта наистина се прави по кабел от Германия с последната версия на софтуера. Трудно ми е да си представя че който и да е майстор има достъп до такова нещо. Иначе разни промени и "кодирания" както се наричат може всеки да прави, включително и Cinder тук от форума (а тези кодирания на сервизите принципно са им забранени).
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Следваща

Назад към Е60/Е61