Някой подкарвал ли е темпомата без мултиволана на м51 ?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Някой подкарвал ли е темпомата без мултиволана на м51 ?

Мнение от cls6666 » 20 Авг 2011, 17:33

Остана ми малко свободно време и винаги съм искал да имам темпомат за извънградско каране,та моите питанки към тия които имат копчето което се намира в лайстната под таблото ,бутон който се натиска само ли е (като на ASC-само се натиска) или е с позиция (ON-OFF)
почти съм сигурен че само се натиска и дали някой вече го е подкарал така без мултиволана
мерси предварително
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Някой подкарвал ли е темпомата без мултиволана на м51 ?

Мнение от Retrofit » 20 Авг 2011, 19:04

Колега, бутон означава копче без позиция, а ключ е копче с ON/OFF.
Копчето за темпомата на лайсната е бутон без позиция, но няма как да подкараш темпомат с обикновен бутон, понеже сигнала е цифров, при натискане на бутона се изпраща код който се прочита от управляващия модул, той от своя страна активира задачата.
А и ти трябват минимум два бутона, един за активиране и един за пускане на темпомата(+).

С две думи, без бутоните от волана, няма как да го подкараш, слагай си нов волан и се радвай на новата екстра, заслужава си.

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 20 Авг 2011, 19:51

Понеже не съм се качвал в Е39 с темпомат и ''копче'' на лайстната -ти сигурно знаеш че в такава комбинация са пускани няколко години и са рядко затова питам тези които имат и са виждали сигурно и ти си от тях имаше тема в която колеги от форума щяха да опитват
ясно ми е кое е ключ и кое бутон ,въпроса ми беше дали някой е успял ,с мултиволана ми е ясно че тръгва ,даже и без ''копче'' такъв е ретрофит кита ...при колите с DDE става лесно с няколко кабела и пина... управляващ модул няма -блока на мотора върши всичко,та аз съм пратил пдф-файла поне на 5-ма колеги от форума и вече имат работещ мулти волан
знам че си заслужава ,но само заради темпомата няма да сложа мулти волан(радиото ми не е оригинално ,телефон нямам )
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 22 Авг 2011, 7:37

То си е бутон това (както каза като на АСЦ-то), но този бутон само го активира. Ще ти трябва пак мултиволан за задаване, увеличаване, намаляване и памет на скоростта.
Според мен си заслужава мултиволан само заради темпомата :yes: , аз другите копчета и без това не ги използвам толкова (освен за телефона).

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 22 Авг 2011, 9:58

:yes: Остава в малко по далечен план ,но пък го изяснихме.
Изображение

Назад към E39