„Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: „Петицата” ще получи най-силния дизел на BMW
acho.rs написа:А може ли да говорим за лънч контрол , който ти гарантира изтрелване за 4,4 сек при задно ?
И един жокер - при наистина мощните коли , първите метри 4х4 системите насочват колкото могат (80 или 100%) от тягата към задните колела , защото там динамичния център на тежеста наистина динамично утива назад![]()
Хубаво 260кс дизел е по-бърз от 250кс атмосферен бензин , ама дали 500кс дизел 4х4 е по-бърз от 560кс турбо бензин на задно ?
Ачо, то хубаво М5 ще дава 4,4 до 100, ама аз гледам друго- 550и в момента го дават 5сек. до 100км/ч, а горкото е с няк'ви смешни 150 коня ПОД М5... тоест 150 коня печелят половин секунда, а и тея 150 коня са в комплект с всички екстри от ///М дивизията, а не само една гола мощност горница... Което ме навежда на мисълта, че една печка с 500 коня, 4х4 и пипната от ///М дивизията (поне за мен щом в името има М означава и някои други промени освен мощен мотор, дано и за БМВ да е така) би следвало без много грижи да свали упражнението 0-100 до 4,6 сек и близки времена нагоре.... което ще означава убийство за М5, ако не като продажби (лудите фенове винаги ще вземат М5, а не няк'ва печка), то като имидж- уж караш топ модела на 5-цата, а няк'ва тракаща печка ти диша във врата докато си стигне ограничителя

Айде стига обаче с това обсъждане на вариант 500коня дизел от 3л. мотор- това просто няма да го бъде, поне не сега... може би след няколко години ще се принудят да изкарат такъв мотор, но сега да пускаш кола само с 50коня под топ версията не виждам как ще стане... 500 коня печка- лесна работа, но когато М5 стане поне 650коня

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ачо, то хубаво М5 ще дава 4,4 до 100, ама аз гледам друго- 550и в момента го дават 5сек. до 100км/ч, а горкото е с няк'ви смешни 150 коня ПОД М5... тоест 150 коня печелят половин секунда, а и тея 150 коня са в комплект с всички екстри от ///М дивизията, а не само една гола мощност горница... Което ме навежда на мисълта, че една печка с 500 коня, 4х4 и пипната от ///М дивизията (поне за мен щом в името има М означава и някои други промени освен мощен мотор, дано и за БМВ да е така) би следвало без много грижи да свали упражнението 0-100 до 4,6 сек и близки времена нагоре.... което ще означава убийство за М5, ако не като продажби (лудите фенове винаги ще вземат М5, а не няк'ва печка), то като имидж- уж караш топ модела на 5-цата, а няк'ва тракаща печка ти диша във врата докато си стигне ограничителя
Под 5 секудни до 100 км/ч за 2 тона кораби , става сериозна работа . 550их е дори 4,8 до 100 км/ч , само 0,4 сек по-бавно от М5 , но нали се сещаш , че до 200 км/ч разликата вече е 250 метра , до 300 ще е километър , тъй че тоя врат дет му дишат , дълъг ще стане .
Както казах - до 100 км/ч за под 4,5 сек на 2 тона кораб е трудна работа - виж колко е разликата на еС63 и еС65

На мен това ми беше последния пост в темата , тя отдавна се изчерпа

- ms
-
-
така де- 0,4 сек. надолу, ама при 150 коня по-малко... а при разлика само 50 коня разликата ще слезе на 0,2сек., и то при ползване на лънч контрол-а на М5... аз пари залагам, че АКО 550хд излезе с мотор 500 коня и много кофи торк ще върви наравно или много близо до М5 ако НЕ се използва лънч-а за да отлепи сериозно напред М-ката още на старта...
Но понеже 550хд НЯМА да е 500коня и аз спирам да обсъждам цифри дето няма да ги бъде, поне не и в това поколение на петицата...
Но понеже 550хд НЯМА да е 500коня и аз спирам да обсъждам цифри дето няма да ги бъде, поне не и в това поколение на петицата...
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
Alexi написа:neonman ти твоята печка как я докара на 700 нютона след като сток е около 400 .. от изказванията ти си личи че си мислиш че новия мотор след като и той ще е 3.0 ще има подобен вървеж на 330/530д с чип .. според мен нищо общо няма да има
Бъркаш , стоково има 500Нм ! Сега е 610Нм на колелa - измерени на дино! Може да няма 700 на мотор - но е близо .
Не, изобщо не смятам , че ще има ''подобен'' вървеж - незнам 'що мислиш така - аз мисля , че ще върви МНОООГО повече

Но.....ако трябва да сме реалисти , по скоро ще са към 400

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Как ги смятате тия 50 коня нагоре, 0.2сек. по-бързо ускорение... Докато не излезе на пазара това животно цифрите, дето ги коментираме нямат никаква тежест. А и откога ни вълнуват някакви си числа... Един колега по-горе спомена каруемост... а някои други колеги се чудеха какво е това
Едно време не цифрите са продавали автомобилите... а е имало не по-малко велики такива.

Стига се изхвърляхте с тези смотани дизели ве, цял свят ги значе, че не са бегачки и се правят за икономия, тука топлата вода откривате. НЯМА как дизел на едни и същи коне, на едно и също купе да бие бензин, макар и с повече нютони! Примери има много! 320д 150хп vs 320и e46, 330d 204хп vs 328i, 335д vs 335i и т.н. Едното се върти до 4500, другото до 6500, тва че вътре усещането е че върви повече е едно, практика съвсем друго!
- neonman
- младши ентусиаст
-
Dpy написа:Стига се изхвърляхте с тези смотани дизели ве, цял свят ги значе, че не са бегачки и се правят за икономия, тука топлата вода откривате. НЯМА как дизел на едни и същи коне, на едно и също купе да бие бензин, макар и с повече нютони! Примери има много! 320д 150хп vs 320и e46, 330d 204хп vs 328i, 335д vs 335i и т.н. Едното се върти до 4500, другото до 6500, тва че вътре усещането е че върви повече е едно, практика съвсем друго!
''Смотана '' ти е : '' обрулената 316-ка''

А тва па от де го измисли че дизела непременно бил по-бавен от бенза при едни коне незнам

Още нещо : преди имах чипосано 320д -150кс ( т.е. към 180 според тунера ) , та същото даваше на божурище 15.7с/400м

и......за да те улесня в сравнението, щи кажа , че подобни времена даваха Е36 /328и с 193 кс

С тези примери искам да кажа , че не говоря на изуст , както повечето тук !

Смешния си ти, дето под вола търсиш теле и се мислиш за гоуемо гъзе, ама си най-обикновен комплексар
Преки впечатления имам достатъчно, явно ти нямаш
Даже и времената на 400м не ги разбираш, по-добре замълчи
328и на 400м дава 15.2-15.3 сток. А 5 стотни разлика със скорост 150-160 може да сметнеш колко коли разлика са 

Даже и времената на 400м не ги разбираш, по-добре замълчи

Dpy написа:Смешния си ти, дето под вола търсиш теле и се мислиш за гоуемо гъзе, ама си най-обикновен комплексарПреки впечатления имам достатъчно, явно ти нямаш
![]()
Даже и времената на 400м не ги разбираш, по-добре замълчи328и на 400м дава 15.2-15.3 сток. А 5 стотни разлика със скорост 150-160 може да сметнеш колко коли разлика са
5 стотни разлика на 400 метра са една боя разлика...
И общо взето повечето неща които си ги написал не са верни...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ms
-
-
Dpy написа:... 328и на 400м дава 15.2-15.3 сток. ...
това гарантираш ли го за ВСЯКА 328-ца

ПС: Мдааа, както казаха 5 стотни са нищо разлика- не е една боя, а по-скоро 1,5-2м.

- neonman
- младши ентусиаст
-
Dpy написа:Смешния си ти, дето под вола търсиш теле и се мислиш за гоуемо гъзе, ама си най-обикновен комплексарПреки впечатления имам достатъчно, явно ти нямаш
![]()
Даже и времената на 400м не ги разбираш, по-добре замълчи328и на 400м дава 15.2-15.3 сток. А 5 стотни разлика със скорост 150-160 може да сметнеш колко коли разлика са
Няма смисъл даже да ти отговарям.... иначе рискувам да падна на твоето ниво откъм език !

Аиде за последно щи кажа :
.на Божурище казах , пич ! там 328-ци даваха най-добри 15.5- 15.6с времена!
Към модераторите : Мисля , че трябва да се вземат мерки с/у такива юзъри с остри езици

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
ms написа:Dpy написа:... 328и на 400м дава 15.2-15.3 сток. ...
това гарантираш ли го за ВСЯКА 328-цати като ги разбираш толкова времената я ми кажи що една 328-ца и посмътрно не можа да слезе ПОД 16сек., а се въртеше винаги около 16,2-16,4- нали сток правят 400м. за 15,3
и не- не е от магарето зад волана...
ПС: Мдааа, както казаха 5 стотни са нищо разлика- не е една боя, а по-скоро 1,5-2м.
Е то 1-2м на 400м права си е баш боя разстояние. Предницата му ще ти стига до задния страничен джам.
Хайде сега спазвайте добрия тон моля.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
15.2-15.3 дава читава 2.8-ца с добър шофьор. Тва че някой си не можел да смъкне под 16 си е лично негов или на колата му проблем
. И 5 стотни разлика при скорост 150-160км/ч колкото е терминалната, са 20 метра разлика(смятайте си го). Много дълга тая боя разлика 

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Всъщност са ~2 метра разлика. 44-45 метра за секунда като разделиш на 20 толкова се получава... доколкото разбирам от медицина. 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"