Проблеми със ръчната ел.настройка на фейслифт фарове.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Проблеми със ръчната ел.настройка на фейслифт фарове.

Мнение от kalingk » 18 Авг 2011, 21:44

Колеги,имам един дразнещ проблем от доста време насам.Значи когато закупих автомобила/Е39/ беше със фарове преди фейса.Закупих нови фарове-фейсовите с H7+H7 крушки и монтирах ксенон/от китайския/ на късите като ми монтираха и българска аларма,която вместо да активира мигачите,са ми я сложили на габаритите,така че при сигнал премигват те,но се чуват,че се размърдват и машинките при премигването на ейнджълите.Та проблема какъв е,ми фаровете спряха да се регулират от ключа в купето,след като откача минусовата клема на акумулатора за 2-3 минути се оправя положението и започва да работи ключа.Инак когато не работи и се пуснат фаровете светлината отпред се размърда нагоре-надолу и остава в положение най-вдигнати фарове.Проблема е че от толкоз откачване и закачване на клемата,самата обувка взе да държи по хлабаво и се наложи да и сложа подложка,че последният път от толкоз откачване и закачване си изгорих АБС-модула.LCМ модула ми е III,ако това има значение,та някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?А и да не забравя,откачих кабела,който подава ток,за да премигват габаритите/когато се активира алармата/,да видя да не е от това,но положението е същото.
ПП Спира да работи и регулирането на осветлението на таблото/лявата врътка до копчето на фаровете/,когато не работи и ръчното ел.регулиране на фаровете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Проблеми със ръчната ел.настройка на фейслифт фарове.

Мнение от Elesar74 » 19 Авг 2011, 11:11

Нещо не разбирам аз. Имаш фейсови фарове и ръчно ел. регулиране в купето?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 19 Авг 2011, 11:56

Да,бях с фарове преди фейса,но копчето за регулиране ръчно от таблото си остана и за фейсовите фарове.Или не трябва да имам копче,което да функционира или трябва да пренастройвам LCM-a?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 19 Авг 2011, 12:34

Върви при алармаджийте да ти ги закачат за мигачите,какво му се чудиш толкова

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 19 Авг 2011, 12:48

I.V.G. написа:Върви при алармаджийте да ти ги закачат за мигачите,какво му се чудиш толкова

Еми като откача кабела дето дава ток и се активират габаритите..и откача клемата,в първия момент заработват,но след това спират пак да се движат.Аз говорих с алармаджията и той каза,че е слагал на доста такива Е39-ки алармата все на габаритите/понеже на мигачите,процедурата е била сложна и се добавяли някакви диоди/ и не е имало проблеми на другите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Авг 2011, 13:35

Доколкото знам колега, фейсовоте фарове се регулират сами(автоматично) и ръчно, с врътките на самите фарове. Ел. ръчно регулиране незнам да има при тях, ама може и да греша. Затова изразих учудване.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от Bontov » 19 Авг 2011, 16:44

На моята фаровете се регулират автоматично нямам ръчно настройване в купето(копче) ,при палене на двигателя колата си пресмята колко е натоварена от към кила ,компа решава колко нагоре/надолу да светят.Става дума за феислифт.
П.П. и аз не съм чувал за ел.ръчно регулиране на феислифт.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 19 Авг 2011, 17:57

Значи махнах и алармата изцяло...работата е същата.Колеги,от началото се опитвам да ви обясня следното нещо.Да не би понеже лайд модула ми е III и при поставянето на фейс фарове,модула да разпознава различен ток на машинките и да сработва фаровете както си е по стандарт,без вътрешно ел.регулиране,само ги раздвижва нагоре-надолу при включването им и край.Смисъл да почва да ги регулира вече автоматично,а аз като откача акумулатора да ресетвам модула за момент,докато той се настрой отново по новите фарове и пак да минава на автоматичен режим.Как да тествам дали това е така...без да се налага да влача торби с цимент и пясък към багажника,че да и вирвам предницата....
ПП И възможно ли е да има връзка между лайд модула и АБС-блока,че един път ми изгоря,а малко преди да даде изгори забелязах,че лампата на тракшън контрола мига повече отколкото колата превърта и последният път както си мигаше така и светна постоянно и сега гледам че с новият блок пак почна да мига по-начесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 19 Авг 2011, 21:19

Щом имаш копче на таблото,значи колата ти не е била с оригинален ксенон а с халогени.
По тази причина нямаш и сензорите,на предния и заден мост,които отчитат наклона на шасито.Ако щеш го напълни с олово отзад.Пак няма да мръдне светлинния поток.По същата причина нямаш и миячка на фаровете.Все неща от пакета на оригинален ксенон.
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Авг 2011, 22:36

Elesar74 написа:Доколкото знам колега, фейсовоте фарове се регулират сами(автоматично) и ръчно, с врътките на самите фарове. Ел. ръчно регулиране незнам да има при тях, ама може и да греша. Затова изразих учудване.

Сами се регулират фарове само с оригинално монтирания ксенон. Колите без ксенон си имат врътка за регулиране ;)

Колега @kalingk, коя година ти е колата, че е с LCMIII? Ако си сменял LCM-а и си сложил такъв от кола с ксенон, никога няма да си подкараш ръчното регулиране на фаровете.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 19 Авг 2011, 23:04

99 година е колата 530D,със обикновени не ксенонови фарове съм я взел и на LCM модула пише LCM III.Аз знам,че не е редно даже да се раздвижват фаровете при пускането им нагоре надолу при условие,че съм с врътка в купето и са не ксенонови фаровете,но това стана с монтажа на новите фарове/оригинални HELLA фейс фарове без ксенон/ или поне не ми е правило впечатление със старите фарове понеже ги ползвах много малко време,а и бяха със счупени държачи,така,че надали съм забелязвал да се движат.Както и да е,цялата тема тук я дъвкам понеже ме притеснява момента не че немога да се гавра с фаровете докато седя зад волана и да си ги връткам надолу нагоре,ами че скоро смених АБС-модула и последният да няма някаква връзка със този LCM или по някакъв начин със самите фарове и да даде и новия АБС блок фиря.
ПП в интерес на истината,незнам що са ги правили тези коли чак пък толкоз,компютри модули и тем подобни,ако всичко е било като в нормалните коли -с реленца грижливо подредени с ел.отсека на колата,да ги няма половината теми тук във форума сигурно....Пък за по новите модели,направо ми се не мисли.
ПП2 Колеги,какви кабели трябва да си купя,че да мога да настроивам и прекодирвам въпросните LCM-модули?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 20 Авг 2011, 1:28

kalingk написа:Аз знам,че не е редно даже да се раздвижват фаровете при пускането им нагоре надолу при условие,че съм с врътка в купето и са не ксенонови фаровете...

Аз съм с '97 г 520i без ксенон , с врътка в купето и при пускане ми се раздвижват ... LCM-a не знам какъв ми е ...
Поздрави :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 20 Авг 2011, 9:23

Lawmaker написа:
kalingk написа:Аз знам,че не е редно даже да се раздвижват фаровете при пускането им нагоре надолу при условие,че съм с врътка в купето и са не ксенонови фаровете...

Аз съм с '97 г 520i без ксенон , с врътка в купето и при пускане ми се раздвижват ... LCM-a не знам какъв ми е ...
Поздрави :)

Ако съдим по снимката на подписа ти,твоите са преди фейса.Авторът е монтирал фейсови ;)
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 20 Авг 2011, 9:45

Фейсови или не, като дадеш контакт фаровете се раздвижват нагоре-надолу.
Колегата mad_presley ти каза, да не би LCM модула да е сменян и да е кодиран за оригинален ксенон, тогава ръчното регулиране не работи.
Друго, да не би алармаджиите да са закачили алармата не където трябва, или да имаш проблем с един от потенциометрите за регулиране на фаровете или за осветеността на таблото.
ABS и LCM нямат връзка, просто ABS-а може да ти е бил от проблемната серия която често дефектират.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 20 Авг 2011, 10:47

Retrofit написа:Фейсови или не, като дадеш контакт фаровете се раздвижват нагоре-надолу.
Колегата mad_presley ти каза, да не би LCM модула да е сменян и да е кодиран за оригинален ксенон, тогава ръчното регулиране не работи.
Друго, да не би алармаджиите да са закачили алармата не където трябва, или да имаш проблем с един от потенциометрите за регулиране на фаровете или за осветеността на таблото.
ABS и LCM нямат връзка, просто ABS-а може да ти е бил от проблемната серия която често дефектират.

Точно така,главното което ме интересуваше е на последният ред на колегата,а щом и преди фейса фаровете се раздвижват може да имам проблем и в копчето,макар,че при откачване на акумулатора сработва и копчето за малко.Колеги,кажете какви кабели да си закупя,за да мога да ползвам NCS Expert програмата и да е кабела на USB,че нямам сом порт на лаптопа?
ПП с кръглата букса съм и мисля,че нямам такава,която е правоъгълна.

Следваща

Назад към E39