Какво да го правя този двигател N42
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M sport
- Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици
Какво да го правя този двигател N42
Здравейте на всички,от снощи насам съм собственик на bmw 318ци 2.0 м спорт 2002г facelift
дадох моето 318ци за този лъв но сега започват проблемите
значи тези момчета от които взех колата казват че гарнитурата е за смяна,днес на светло отворих капака явно колата е стояла доста време защото цилиндрите са доста ръждясали и навсякъде има масло все едно съм поливал двигателя с масло
а главата е разглобена,аз до сега не съм си имал работа с този двигател и не знам от къде да започна.
предполагам че си има някой тънкости, как да я събера тази глава тя има много чаркове
някой ако се е занимавал няма да е лошо да ми помогне,тук съм качил някой снимка да я видите и веригата нещо я гледам тя е като на колело
как се слага тази верига
ще се радвам ако някой ми даде едно рамо 

а главата е разглобена,аз до сега не съм си имал работа с този двигател и не знам от къде да започна.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Какво да го правя този двигател N42
Бате, нали не смяташ, че през форума някой ще може да ти окаже помощ такава, че сам да събереш главата! А преди да събереш и слагаш главата тая ръжда трябва да се махне от там, не знам как, ако искаш сегментите да останат тези, които са сега. После напасването на валовете не е толкова проста работа, ако никога не си го правил преди, а те в случая са два! Въобще не смятам, че ще се оправиш сам!!! Отделно тая глава трябва да иде на шлайф така или иначе задължително преди всичко.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

тука незнам дали ще има кой да помогне
ама положението с веригата е кофти щото
обикновенно валовете се зацепват със специализиран инструмент или от някой,
които не му е първи такъв двигател за събиране
Желая ти успех ама май си се вкарал във филм дето не ти е много ясен ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
slitter написа:Бате, нали не смяташ, че през форума някой ще може да ти окаже помощ такава, че сам да събереш главата! А преди да събереш и слагаш главата тая ръжда трябва да се махне от там, не знам как, ако искаш сегментите да останат тези, които са сега. После напасването на валовете не е толкова проста работа, ако никога не си го правил преди, а те в случая са два! Въобще не смятам, че ще се оправиш сам!!! Отделно тая глава трябва да иде на шлайф така или иначе задължително преди всичко.
Добре значи правил съм няколко bmw 318ci e46 и e36 наясно съм за какво става въпрос,интересува ме на колко да затегна валовете

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Поради липсата на агренажен капак на блока, веригата със се пласмасарията се пуска отгоре комплект.
only rear wheel drive
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
Колега няма да е толкова просто,има специялен набор от инструменти точно за тази работа.Може да погледнеш това ако може да ти помогне http://www.youtube.com/watch?v=_3Ib5FPnMRI и това също http://www.youtube.com/watch?v=zdfISjWd ... re=related дано ти помогне с нещо.Успех!!!
ЗДР. Колега никога няма да можеш да зглобиш този мотор просто забрави. мотора е с валветроник,две ванусни колела трети вал който се оправлява от въпросния валветроник. Първото което можеш да направиш е да закараш колата на майстор
незнам колко си на ясно с този мотор но има четири сонди който следят постоянно горивната смес, дали е богата или бедна и малко да ти избяга центровката на валовете колата няма да работи, просто е много прецизен мотор и си иска човек който разбира да го пипа а и главата как се стяга с тези тънки болтове от който два са даже шест милиметра и там трябва да се внимава да не се скъсът, разтегнат , или най вероятно да изкарет резбата от блока като го гледам какъв е мога да те насоча към човек който ги прави ако имаш интерес пиши на ЛС. 

- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
roki_911 написа:ЗДР. Колега никога няма да можеш да зглобиш този мотор просто забрави.
Доста оптимистично,сигурен съм,че колегата вече е по-спокоен

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
roki_911 написа:ЗДР. Колега никога няма да можеш да зглобиш този мотор просто забрави. мотора е с валветроник,две ванусни колела трети вал който се оправлява от въпросния валветроник. Първото което можеш да направиш е да закараш колата на майсторнезнам колко си на ясно с този мотор но има четири сонди който следят постоянно горивната смес, дали е богата или бедна и малко да ти избяга центровката на валовете колата няма да работи, просто е много прецизен мотор и си иска човек който разбира да го пипа а и главата как се стяга с тези тънки болтове от който два са даже шест милиметра и там трябва да се внимава да не се скъсът, разтегнат , или най вероятно да изкарет резбата от блока като го гледам какъв е мога да те насоча към човек който ги прави ако имаш интерес пиши на ЛС.
Пич много си зле само мога да ти кажа аз на теб

само ми виж номера

- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
Колега няма да е толкова просто,има специялен набор от инструменти точно за тази работа.Може да погледнеш това ако може да ти помогне http://www.youtube.com/watch?v=_3Ib5FPnMRI и това също http://www.youtube.com/watch?v=zdfISjWd ... re=related дано ти помогне с нещо.Успех!!![/quote]
Здрасти първия клип съм го гледал много пъти
и така като го гледам, първо момчето с тези (специални ) инструменти просто си позиционира валовете както ги е извадил така и да ги сложи после евентуално
аз това мога да го направя и без тези тези така наречени инструменти, а колкото до затягането на болтовете, затягал съм на e36 и е46 много пъти и някой път се получава
нищо няма да загубя ако пробвам,
клапаните вече знам как се напасват
ще заснема процес тези дни ще шлайфам главата,гарнитура съм поръчал ръждата днес я махнах много лесно с локтайт специално за ражда, раздвижих буталата и вала да не забравят за какво са там
утре ще снимам да покажа,мисълта ми беше ако някой си е имал работа с този мотор или знае за какво става въпрос а не някакви 'майстори' да ми казват няма да стане ти не можеш и много други. Да каже това се прави така другото така ще е много по лесно,нали за това сме тук все пак
аз ще го направя по моя начин 
Здрасти първия клип съм го гледал много пъти

аз това мога да го направя и без тези тези така наречени инструменти, а колкото до затягането на болтовете, затягал съм на e36 и е46 много пъти и някой път се получава

besnia_ написа:Пич много си зле само мога да ти кажа аз на тебтези предложения ги предлагай на някой друг
![]()
само ми виж номеракогато няма какво да кажеш или помогнеш по добре замълчи
Бате, по-спокойно бре! Човека според мен с най-добри чувства ти предложи услуга да те свърже с някой, който би могъл да свърши работа! Ти дали ще се възползваш си е твоя работа! Кво го обиждаш, че е бил много зле??? Не е обърнал внимание, че не си в БГ и регистрацията е друга. Понеже казваш, че тук сме, за да си помагаме - е именно, той с това може да ти помогне и толкова! Друг може и с повече...
На следващо място, аз също съм пипал М40 на е36 и М43 на Е46 и действително не е кой знае колко трудно зацепването на вала при тия двигатели, които са технология от преди повече от 50 години, визирайки механиката. N42 обаче не е като тех относно главата. Аз си признавам, че без предварителна подготовка няма да мога да се справя, камо ли някой да ме упътва през форума. Тея които могат да те упътят няма да го направят, щото са примерно механици и си пазят хляба! Ти може и да можеш, не знам, ако успееш така, евала, тва мога да кажа! Но тук повечето се уважаваме и който с квото може помага и по тая причина запази добрия тон. След като си в Англия поне се научи на английско възпитание! Ако успееш от тая кубчина ръждясало желязо да направиш добре работещ двигател ще се радваме да споделиш опита си.... И не на последно място инструмента си е баш специален за тоя мотор!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Баш специялен си е
Но инструмент се намира нека видим колегата какво ще сътвори 

- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
Ето виж и това,ако ти върши работа http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/07/09/73 там има и моментите на затягане.
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
Re:
Бате,
Здрасти какво по спокойно виж го как започва ( никога няма да можеш да зглобиш този мотор просто забрави) чакай малко ти мен познаваш ли ме, че ще ми казваш ти не можеш
и ти казваш че го обиждам, да обиждам го както той мен обижда че нямало да го събера,ако той не може това не означава че и аз не мога нали се сещаш
той дори не си е направил труда да погледне и снимките камо ли да прочете какво съм написал,бързал е да не ме изпуснат да не отида при някой друг ха ха ха ха
да със сигурност с най добри чувства ще ми вземат парите то това е ясно
виж относно добрият тон, аз си го пазя само не искам някакви чичковци да ми подскачат и да ми казват какво мога и какво не
ако прочетат темата от начало ще разберат че търся някакъв съвет но мога и без него,и като я събера това може да е от полза на някой друг. Аз ще я събера ако не от първия път от втория или третия и ще разкрия огромната им тайна
съгласен съм с теб че те си пазят хляба това е напълно нормално
и за финал да ще споделя опита си с теб или който има нужда от него
винаги
Здрасти какво по спокойно виж го как започва ( никога няма да можеш да зглобиш този мотор просто забрави) чакай малко ти мен познаваш ли ме, че ще ми казваш ти не можеш

виж относно добрият тон, аз си го пазя само не искам някакви чичковци да ми подскачат и да ми казват какво мога и какво не

и за финал да ще споделя опита си с теб или който има нужда от него

Последна промяна besnia_ на 20 Авг 2011, 12:53, променена общо 1 път
- besnia_
- кандидат ентусиаст
-
desoxr написа:Ето виж и това,ако ти върши работа http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/07/09/73 там има и моментите на затягане.
Благодаря това го търсех ще е от полза