Отстраняване на ДПФ / DPF
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Отстраняване на ДПФ / DPF
за всеки е различно:kopchev написа:Кое е най-доброто решение,
1. ако ти се дават парите - нов
2. ако искаш мощност и не те интересува екологията - премахване
3. ако искаш да не ти пуши колата но не искаш да купуваш нов - почистване (ръчно, в Пежо-Ситроен "във вана", или с Тунап когато и където го има)
Загубваш осезаемо мощност, и почти винаги ти излиза грешка/съобщение на екранаkopchev написа:как да разбера дали ми е запушен
+ повече мощностkopchev написа:и какво пречи и помага премахването.
+ по-малко разход
+ не се занимаваш повече с това, нито като време нито като пари
- колата ти пуши отзад (изглежда гадно)
- замърсяваш със сажди
- премахването също струва пари, тръбата заместител е скъпа, ако е направена като хората
- има риск да не се направи софтуерно като хората (затова ако ще го махаш иди при опитен майстор)
надявам се сега е по-ясно.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
da6ip написа:за всеки е различно:kopchev написа:Кое е най-доброто решение,
3. ако искаш да не ти пуши колата но не искаш да купуваш нов - почистване (ръчно, в Пежо-Ситроен "във вана", или с Тунап когато и където го има)Загубваш осезаемо мощност, и почти винаги ти излиза грешка/съобщение на екранаkopchev написа:как да разбера дали ми е запушен+ повече мощностkopchev написа:и какво пречи и помага премахването.
+ по-малко разход
- замърсяваш със сажди
- премахването също струва пари, тръбата заместител е скъпа, ако е направена като хората
- има риск да не се направи софтуерно като хората (затова ако ще го махаш иди при опитен майстор)
da6ip да те питам ти как ще направиш като ти минат километрите
- da6ip
- старши ентусиаст
-
искам да го чистя с тунап още сега ама не се предлага никъде в българия, а немците се правят на ощипана ученичка!!!
а за капак на всичко и с едни българи там пробвах, при което ударих на пословичната "българска работа", т.е. простотия в излишък, маса телефонни разговори, грандиозни обещания и НУЛЕВ резултат

а за капак на всичко и с едни българи там пробвах, при което ударих на пословичната "българска работа", т.е. простотия в излишък, маса телефонни разговори, грандиозни обещания и НУЛЕВ резултат

- emoo
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:искам да го чистя с тунап още сега ама не се предлага никъде в българия, а немците се правят на ощипана ученичка!!!
а за капак на всичко и с едни българи там пробвах, при което ударих на пословичната "българска работа", т.е. простотия в излишък, маса телефонни разговори, грандиозни обещания и НУЛЕВ резултат![]()
а някаква информация къде може да се намери и къде го произвеждат
da6ip написа:искам да го чистя с тунап още сега ама не се предлага никъде в българия, а немците се правят на ощипана ученичка!!!
а за капак на всичко и с едни българи там пробвах, при което ударих на пословичната "българска работа", т.е. простотия в излишък, маса телефонни разговори, грандиозни обещания и НУЛЕВ резултат![]()
Тука продават тунап-и
http://www.dpf-cleaning.com/shop.html
http://www.fahrzeugartikel.de/shop/prod ... s-set.html
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Emooo написа:da6ip написа:искам да го чистя с тунап още сега ама не се предлага никъде в българия, а немците се правят на ощипана ученичка!!!
Тука продават тунап-и
http://www.dpf-cleaning.com/shop.html
http://www.fahrzeugartikel.de/shop/prod ... s-set.html
само на втория линк е правилния препарат - номер 131 и 132
благодаря че го постна, защото преди няколко месеца този сайт пак излизаше, но не работеше и приличаше повече на менте. сега изглежда редовен и ще се свържа с тях.
- emoo
- младши ентусиаст
-
за това ли става дума днес го намерих
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
точно! къде го намери и на каква цена е?
и има ли го и втория препарат - 132?
ако вземеш с тебе няколко комплекта за насам, тук има и кой да свърши работата професионално
и има ли го и втория препарат - 132?
ако вземеш с тебе няколко комплекта за насам, тук има и кой да свърши работата професионално

Последна промяна da6ip на 19 Авг 2011, 21:06, променена общо 1 път
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Emooo написа:...и да направите едно DIY
с DIY няма да стане, щото трябва една специална сонда за впръскване, а си трябва и сервиз. освен това без нея производителя не иска да продава.
но в София имаме майстор който е проучил всичко, ще направи сонда, и като имаме препарата веднага действаме.
- emoo
- младши ентусиаст
-
тоя го купих за 70 паунда а другия ще дойде другата петак и не знам цената а временно ми даде това имало е същия ефект само че се сипва в резервоара то е 25 паунда сипах го ще видим имали ефект
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Благодаря колега,
Рядко можеш да получиш такъв отговор в нашия форум.
Рядко можеш да получиш такъв отговор в нашия форум.

da6ip написа:за всеки е различно:kopchev написа:Кое е най-доброто решение,
3. ако искаш да не ти пуши колата но не искаш да купуваш нов - почистване (ръчно, в Пежо-Ситроен "във вана", или с Тунап когато и където го има)Загубваш осезаемо мощност, и почти винаги ти излиза грешка/съобщение на екранаkopchev написа:как да разбера дали ми е запушен+ повече мощностkopchev написа:и какво пречи и помага премахването.
+ по-малко разход
- замърсяваш със сажди
Аз ще го потърся в Германия тоя Тунап, макар че може би още нямам нужда
НАДЯВАМ СЕ
НАДЯВАМ СЕ
- da6ip
- старши ентусиаст
-
kopchev написа:Аз ще го потърся в Германия тоя Тунап, макар че може би още нямам нужда
НАДЯВАМ СЕ
звънни на фирмата: http://www.tunap.com/
кажи им че търсиш близък сервиз където да ти направят процедурата с DPF-Reiniger, те ще ти кажат сервиз/и в твоя район, и после сподели моля те какви са условията че съм чувал плашещи цени от рода на 300-400 Евро.
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Аз съм фабрично без ДПФ и мога да кажа за изпушването - факт е, НО колата изпушва само и единстено когато рязко и подадеш газ и е за 1-2 секунди в продължение. След всяко следващо настъпване не се наблюдава тоя ефект. Според мен това се дължи на продължително натрупване на сажди в катализатора които биват издухани при първото по рязко изфорсирване на двигателя. Също така пушекът не е тъмен, черен които сме свикнали да виждаме от по старите модели дизели, ами е по скоро сивкав и се разстиля настрани и изчезва за секунда-две. Когато е на място, дори и да форсираш мотора, не излиза никакъв пушек. Незнам вече за ремапнатите коли как стои въпроса, ако има колеги да споделят. Аз лично бих избрал премахването пред сложната процедура с препаратите