Питанка за помпата в резервоара при дизелите.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Е39 М47
Мечтае да кара: Ягуар

Питанка за помпата в резервоара при дизелите.

Мнение от FragNatic » 19 Авг 2011, 1:17

:help:
Питанката ми следната:
Тъй като смятам да я сменя защото ми прави проблеми. Искам да знам къде се намират реленцата или бушоните(не съм запознат) и въобще еладжийските истории които и подават ток и/или данни. За да проверя да не би те да ми правят някав проблем. Просто не знам къде се намират :dunno:
Моля някой колега дето е на ясно да ми каже кое и как да си проверя.

п.с. мерси предварително на отзовалите се и съжелявам ако все пак има подобна тема и съм замърсил форума :oops:
Последна промяна FragNatic на 19 Авг 2011, 13:43, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Питанка за помпата в резервоара при дизелите.

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Авг 2011, 6:28

Кажи какъв ти е проблема колега че и аз миналата година купувах помпа за резервоара ама се оказа че проблема ми е в ГНП-то!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FragNatic » 19 Авг 2011, 10:24

Колега по принцип проблема ми е ,че живея в България. Имаме трагични пътища ,некадърни механици и нискокачествено гориво. За сега все още не е в ГНП :) Проблема ми е от помпата в резервоара или електрониката която я управлява.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 19 Авг 2011, 12:38

Кажи какъв ти е проблема ,какво прави колата,толкова ли е трудно,и си сабирай пари за нова помпа,едва ли е от релета и управление.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FragNatic » 19 Авг 2011, 13:42

Интересни хора сте, аз проблема си го знам че е в помпата защото е проверено всичко останало.
Най-явния признак е че се появява проблемното палене при гориво под 15-20л в резервоара. Не търся решение на проблема,защото най-лесното е да купя нова помпа+ чистене на резервоара. Искам просто някой колега да ми каже това което ме интересува и съм попитал в 1вия пост.
Все пак съм благодарен ,че искате да помогнете.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Авг 2011, 15:50

Колега по скоро ще ти гасне ако имаш под 15 л а няма да имаш затруднено палене. Ако не си пробвал, вземи първо откачи маркуча преди филтъра и го вкарай в една пластмасова туба 0.5 л, дай на контакт, ако помпата е читава трябва да почне да пълни тубата. Дебита обаче е малък, това да не те притеснява, така си е. Ако не върви нафта, заслушай се в помпата дали работи! Ако все пак я чуваш разглоби я и преди да взимаш нова почисти цедката и продухай системата!
Миналата година си взех нова помпа в резервоара заради проблемно палене но не беше от нея.
Просто съвет който може да ти спести едни 150 лв за нова помпа, ако не пак може да си я купиш! Успех!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e 39 525tds

Мнение от gigov » 19 Авг 2011, 16:03

Колега щом искаш да провериш ел.работите по системата ,започни като замериш буксата която подава ток.Напрежение се подава на нея при подаден контакт.Буксата има 4 пина.Два от тях са за подаване на напрежение на помпата,другите два са за нивомера.
Бушона за въпросната помпа при мен е един (при тебе не знам) ,кой номер е се разбира като прочетеш обяснението на бушоните (кой номер за какво е и съответно колко ампера е ) .
Намира се на капака от дясно където е акумулатора.
Релето дето е за помпата е едно от трите (не знам точно кое от трите беше . В някоя тема беше споменавано.Ползвай търсачката), които се намират над бушоните в багажника.Мисля че и трите бяха еднакви.Проверяваш го .
Бушона при мен мисля че беше 54 ,но при изгорял бушон няма да работи ,така че провери другото и сменявай помпата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FragNatic » 19 Авг 2011, 16:53

cynep cte
Topic closed
Изображение

Назад към E39