Кабели във вратите

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Кабели във вратите

Мнение от D_U_D_E_ » 17 Авг 2011, 15:41

Колеги искам да си сложа лампи в долната част на вратите, като се отворят да светват(да не ги обърне някой). Та ме интересува има ли кабели към които да ги свържа или трябва да си пускам от закопчалката сам. И освен това как се свалят корите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Re: Кабели във вратите

Мнение от E39 Rider » 17 Авг 2011, 16:29

ако имаш пусната инсталация ще има кабели ако ли не пускаш сам корите се свалят като отвиеш болтовете на вътришните дръжки за отваряне на вратата имат видии и дръжките горе където е копчето за огледалата се вади и там има видиа после я откопчаваш от щипките и си готов. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Авг 2011, 18:29

D_U_D_E_ написа:Колеги искам да си сложа лампи в долната част на вратите, като се отворят да светват(да не ги обърне някой). Та ме интересува има ли кабели към които да ги свържа или трябва да си пускам от закопчалката сам. И освен това как се свалят корите.

Няма да имаш кабели и по принцип си е разправия.За да махнеш кората,зад дръжката за отваряне на вратата от вътре има една тапичка а зад нея рапидка,за да махнеш втората рапидка-имай в предвид ,че е с торкс глава, махаш бутона за огледалото и ще я видиш вътре някъде-работиш с часовникарска отверка за не надереш нещо.После по края на кората с дърпане откачаш всички щипки,при което със сигурност ще счупиш няколко.Като освободиш всичко това, по средата кората се държи с една яка щипка към вратата-за да я освободиш трябва да вдигнеш кората нагоре,после вадиш лоста за заключване и жилото за отключване.За да прекараш кабел трябва да махнеш кората под и пред волана и на тонколаната при краката.Кабела едва ли ще успееш да прекараш директно през гофрираният маркуч и ще трябва да освободиш двата държача-към вратата и към корпуса,което е гадна работа ,но с подходящи инструменти става лесно,само внимавай да не напъваш много вратата напред ако ползваш неподходящ интсрумент ;) ,за да не започнеш да късаш ламарината на вратата където лежи ограничителя на отварянето.Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 17 Авг 2011, 19:35

zvetiko написа:.......

:OT:
Ти жив ли си?

On Topic:

Моля ако стане читаво да направиш описание от къде вземаш ток и малко снимки къде и какво се реже, защото това е мега екстра за мен :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 17 Авг 2011, 20:26

zvetiko ти уби всичко детско в мене. Мислех тока да го взема направо от фазата на самата закопчалка и кабела да го прекарам под уплътнението до снопа с кабели на вратата. Ама като знам какъв съм при свалянето на кората 100% ще счупя нещо. Така че смятам да сложа 4-5 диода на врата на колата под уплътнението и ще осветяват вратата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 17 Авг 2011, 21:27

+-са(фазата както казваш ти),а и дори цялото захранване можеш да го вземеш от плофана
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 18 Авг 2011, 9:00

А ако се наредят диоди/диодна лента по самата врата отдолу? Да се направят така, че да не се виждат? Само трябва да са 4300 или 3000К като цвят и всичко да е изолирано от към влага, както и самите диоди да са водоустойчиви. Така като отвориш вратата и по цялата й дължина ще осветява под нея и няма да стъпиш в акото :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 18 Авг 2011, 12:29

Аз мисля да взема захранване от плафона, а диодните плочки да ги разположа в самите кори, с букса за да може да се свалят при нужда. Но за съжаление все не остава време за добавянето на тази екстра, което не значи, че съм се отказал :smoke:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 18 Авг 2011, 18:07

Zubcho написа:А ако се наредят диоди/диодна лента по самата врата отдолу? Да се направят така, че да не се виждат? Само трябва да са 4300 или 3000К като цвят и всичко да е изолирано от към влага, както и самите диоди да са водоустойчиви. Така като отвориш вратата и по цялата й дължина ще осветява под нея и няма да стъпиш в акото :D

С луминисцентна лампа с 3 пури е по-добре :mhihi:
Изображение
Взимаш си по един такъв аксесоар комбинация от червена лампа и бял светлоотразител на цени народни и символични(за Лада иде реч) 2 кабелни обувчици, кабелчета и ток от плафона и си го правиш културно ;)
Ако ти харесва повече с диоди може и с тях де, но на мен лично не ми харесват, а и доколкото разбрах целта е като се отвори портата да свети и да се вижда, да не я отнесе някой, а не да свети под нея(Има вариант и за двата вида осветление) :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от D_U_D_E_ » 18 Авг 2011, 19:18

Точно с диодна лента смятам да го правя(вече сложих в багажника).Но след като разбрах как се свалят корите смятам да я сложа колата да осветява вратата.

Назад към E34