HHO система

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: HHO система

Мнение от deyan-enchev » 16 Авг 2011, 16:38

Fringe science and fraud - Българска политика и законодателство.

Тази тема е добре да се заключи понеже се влиза в дискусии които само ще ви изнервят колеги. Има 2 лагера видно е, казано е каквото има по темата, както сега така и преди време - живот и здраве не ми се свидят 400лв да опитам, карам си я все пълна пълна така че разлика лесно ще видя :). Ако не стане и Стив70 е прав ще го уведомя публично, ако стане и Заги е прав и той ще бъде уведомен.
Срокове нямам за сбъдването на идеята, понеже сега времето ми е ангажирано в друга насока, но ще го направя с клетка правена от мои приятел а не закупена от някой си.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Авг 2011, 16:51

Не можа да ми разбереш идеята - купешките "балбукатори" или квото там им викаш не са перпетуум мобиле - за сериозни икономии трябват сериозни мощности. С една подобна клетка почти нищо не правиш. С такива клетки просто не става. Иначе съм виждал и съм разглеждал такава кола с няколко подобни къстъм клетки и всичко останало, и мога да те уверя, че концепцията си работи.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325i
Мечтае да кара: Балканче
Детайли за колата: M54B25

Мнение от Tunturi » 16 Авг 2011, 17:10

Зная 2 коли на които е тествано на 320Д където ефекта беше че го нямаше черения пушек при запалване, подобрение в икономията нямаше нито във вървежа(поне не забележими) може би трябва да се пипа аванса или няква донастройка, но до там още не се е стигнал. Другата кола е опел астра 1.6 при него ако се нагласи ламбда сондата кадето трябва в случая беше изкарана на отделна втулка по навън (може би може софтуерно нз тои така го е правил с много опити докато оцели каде и е мястото ) и твърди че има силно подобрение беше ми казал колко точно но не помня.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Мнение от Steve70 » 16 Авг 2011, 19:57

За мен беше чест.
Последна промяна Steve70 на 29 Авг 2011, 21:49, променена общо 1 път
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 16 Авг 2011, 21:27

Една статия от Top Gear по въпроса :
Изображение
Последна промяна GRIPEN на 16 Авг 2011, 21:34, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 16 Авг 2011, 21:34

Steve70 написа:...........................

Ако беше прочел цялата тема по задълбочено, включително линковете към нея, нямаше да напишеш това мнение най вероятно. Защото там има отговори на всички въпроси които задаваш. ........

Steve70 така , като ги говориш тези неща дали ще е възможно да запознаеш аудиторията с явлението резонанс ? И какъв е ефекта от него в механични и електрически вериги ?

И дали сте учили разни интересни ефекти , които могат да се получат от да кажем струпване на хора на стадион , които тропат с крак в такт - та според теб и според физиката , която си учил този стадион може ли да се разпадне в миг ? Също подобно явление се получава при мостове и тунели но дали сте го учили или и това ще влезе в сферата на фантастиката според теб ?

Всъщност исках да кажа дали една резонансна с-ма може да бъде с Q>1 ? И ако може това какво общо има с термодинамиката ?
Все си мисля , че имаме две отделни с-ми - едната генератор , а втората двигател . Ако е толкова трудно да ги разграничавате ги разглеждайте , като отделни , като генератора си представете , че се захранва от ел. мрежата и размишлявайте над това с колко ток колко газ се прави и какъв е ефекта от този газ върху двигателя . Не мисля , че някой някога е твърдял , че от клетка захранена с постоянен ток има особен смисъл ?

Също така е важно да се знае , че има и други видове генератори , които поучават браунов газ и/или реформират въглеводороди .

Второто нещо дори и клетката да не дава "повече" гориво мислиш ли , че е лошо част от бензина/нафтата да се замести с друго гориво в случая газ, който гори много по-добре от основните горива + чист окислител ?

Третото мислиш ли , че в стандартния двигател цялата горивна смес изгаря идеално и максимално ефективно ?

Общо взето според мен ще схванеш на къде бия :mhihi: !

Много важно също е да те попитам дали мислиш , че физиката каквато сте я учили е способна да обясни всички явления на този свят ? И дали мислиш , че има на къде да се развива ?

GRIPEN написа:Една статия от Top Gear по въпроса :

Ако някой приема предаванията на Топ Гиър на сериозно тази тема въобще не е за него ! :mhihi:

BTW: Perrier е по-скъпа от литър бензин така , че ако ще караме с нея трябва да гоним ефективност поне 400% иначе е безмислено :mhihi: .
Последна промяна Bass_Man на 16 Авг 2011, 21:53, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 16 Авг 2011, 21:47

Bass_Man написа: Ако някой приема предаванията на Топ Гиър на сериозно тази тема въобще не е за него ! :mhihi:

Да ти кажа честно, Топ Гиър го чета защото ми харесва, тази статия е от последния брой и реших да я споделя.
По принцип не се кланям пред списания или предавания като пред свето писание.....
Наливам си 100 октана бензин и си карам, не вярвам в Дядо Коледа, Снежанка и нейните дребни приятели, седем на брой.
Дори и да има някакава мизерна икономия от тези фешън джаджи, един ден ползвателят им ще си заплати по един или друг повод/начин тарикатлъка...
Последна промяна GRIPEN на 16 Авг 2011, 22:04, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bass_Man » 16 Авг 2011, 22:04

Аха , като ползваш различна технология е "тарикатлък" , а колкото повече и колкото по-скъпо гориво наливаш се явява като индулгенция и един вит ти се опрощават грехове и никога нищо няма да заплащаш ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

BTW още преди малко исках да питам ама забравих ! Сега ако аз си направя едно самолетче и то вземе , че не литне мога ли съвсем спокойно да обявя всички самолети за долнопробна и шарлатанска измислица ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 16 Авг 2011, 22:10

Bass_Man написа:Аха , като ползваш различна технология е "тарикатлък" , а колкото повече и колкото по-скъпо гориво наливаш се явява като индулгенция и един вит ти се опрощават грехове и никога нищо няма да заплащаш ? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

BTW още преди малко исках да питам ама забравих ! Сега ако аз си направя едно самолетче и то вземе , че не литне мога ли съвсем спокойно да обявя всички самолети за долнопробна и шарлатанска измислица ?

Чакай, че нещо не схванах....???
1.Ползването на тези неща и това че искате да сте фешън и иновативни по какъв начин е обвързано с моя избор на гориво и как точно ви преча да си ъпгрейднете автомобилите с технологията на бъдещето?

2. Парите, с които някой е решил и избрал да налива дадено гориво какво общо имат с вас?

3. Вие ако се считате за грешници в подобни ситуации не би трябвало да излизате от местната църква, а по цял ден щяхте да се изповядвате ли изповядвате....и тук пак отново, това какво заплащам аз мисля че си е лично моя работа !

4.Ако решите можете и крила да сложете на ъпгрейднатия явтомобил, като литне, ще гледаме полета в извънредните емисии на новините...

Ей човек да не сканира една статия, ще наизкачат поне 5 носители на Нобелова награда за физика.... :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Steve70 » 16 Авг 2011, 22:25

За мен беше чест.
Последна промяна Steve70 на 29 Авг 2011, 21:50, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Авг 2011, 22:38

Колеги, виждам, че всички сте с познания отвъд моите представи и не мога да бъда един вид арбитър на тоя спор в качеството си на модератор ама спазвайте поне добър тон.
Ребята, давайте будем жить дружно :mhihi:
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 16 Авг 2011, 22:39

Steve70 - знаеш каква е идеята на една такава клетка, тънкия момент е, че сама по себе си клетката не е особено ефективна. Обаче ако в уравнението включим примерно един по-сериозен алтернатор, който да осигурява повече електричество за електролизата на вода до браунов газ, в един момент ще се получи следното нещо - ще има достатъчно ток, който да произвежда достатъчно браунов газ и потреблението на основното гориво ще спадне с някакъв процент. Колко ще спадне то е вече въпрос на правилни изчисления и конструкция на агрегатите, отделната им ефективност и цялостното КПД на системата "ДВГ-генератор-ННО клетка". Сигурен съм, че с тоя така наречен "набулбатор" във вида, в който се продава, няма да постигнем желания ефект, но хората по цял свят експериментират с тази технология и се постигат резултати. Дори 10-20% намаление на потреблението на бензин/дизел си е постижение, като имаш предвид, че водата си е направо безплатна.

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 17 Авг 2011, 10:36

Zagy написа: - знаеш каква е идеята на една такава клетка, тънкия момент е, че сама по себе си клетката не е особено ефективна. Обаче ако в уравнението включим примерно един по-сериозен алтернатор, който да осигурява повече електричество за електролизата на вода до браунов газ

след по- сериозния генератор , ще сложиме пак по-сериозен и така на татък докато не елиминираме горивото ?
Zagy написа: в един момент ще се получи следното нещо - ще има достатъчно ток, който да произвежда достатъчно браунов газ и потреблението на основното гориво ще спадне с някакъв процент.

тъй де , после увеличаваме пак генератора , докато не постигнеме горното
Къ го е рекъл самия татко на измамата :mhihi:

"От вода и пак на вода с чиста енергия, която може да пречисти водата, въздуха, храната, въобще света." Така Браун формулира сам своето откритие.
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 17 Авг 2011, 10:42

Сам знаеш, че това няма как да стане ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Steve70 » 17 Авг 2011, 17:40

За мен беше чест.
Последна промяна Steve70 на 29 Авг 2011, 21:50, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning