530 d 2002 пуши черно като кремиковци
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: 530 d 2002 пуши черно като кремиковци
sonic написа:проверете турбопътищата за лек пропуск
Elesar74 написа:Кофти нафта?

Турбото го напънете в движение и гледайте колко надува.... почти съм сигурен, че е от липса на нужното количество въздух.... което покрива и съмненията на Lawmaker
Lawmaker написа:Много нафта??
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Богата смес, това е другото дето ми идша на ума. Ама пък няма чип, отде?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop

Uploaded with ImageShack.us
Провери тази шпилка на турбото, да не се е развила , откачила и т.н . За всеки случай

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Elesar74 написа:Богата смес, това е другото дето ми идша на ума. Ама пък няма чип, отде?
и oт дебитомера може
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
И аз, и мой приятел сме имали този проблем.
В зависимост от това каква нафта наливахте, се променяше пушека. Обикновено наистина чипосаните двигатели произвеждат по-големи пушеци.
Но при мен специално, както и при моя приятел, проблема се разви до частично запушване на маркуч от/към турбото, като ефекта беше следния: колата пали, даваш пълна газ и преди да мине 3000 оборота е безкрайно маломощна и набира супер бавно.
Откакто ми смениха този маркуч, колата върви супер, не пуши и така. Може и от подобно естество да е проблема.
В зависимост от това каква нафта наливахте, се променяше пушека. Обикновено наистина чипосаните двигатели произвеждат по-големи пушеци.
Но при мен специално, както и при моя приятел, проблема се разви до частично запушване на маркуч от/към турбото, като ефекта беше следния: колата пали, даваш пълна газ и преди да мине 3000 оборота е безкрайно маломощна и набира супер бавно.
Откакто ми смениха този маркуч, колата върви супер, не пуши и така. Може и от подобно естество да е проблема.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Ами Лолмейкър ви каза бре хора!Проблема идва от малко въздух и много нафта!Търсете проблема в турбото или въздушния филтър!!! 

А реално как върви колата?
Ако изпуска от турбо пътищата, лесно се намират - маркучите са омазани с масълце, а ако е доста сцепен се чува силно свистене отпред.
От ДаруКар са няма такива смешници и само взимат парите, не правят никаква диагностика ами четат записани грешки и ти ги превеждат, в някой случай грешно
Според мен като 1ва стъпка е да се види на живи данни в движение показание на дебитомер и турбо, да смени нафтата и да сипе малко 2Т масълце в нафтата за да позачисти малко дюзите и разбира се един бърз оглед на турбо пътищата като свалите кората отдолу и опипате хубаво маркучите.
Ако изпуска от турбо пътищата, лесно се намират - маркучите са омазани с масълце, а ако е доста сцепен се чува силно свистене отпред.
От ДаруКар са няма такива смешници и само взимат парите, не правят никаква диагностика ами четат записани грешки и ти ги превеждат, в някой случай грешно

Според мен като 1ва стъпка е да се види на живи данни в движение показание на дебитомер и турбо, да смени нафтата и да сипе малко 2Т масълце в нафтата за да позачисти малко дюзите и разбира се един бърз оглед на турбо пътищата като свалите кората отдолу и опипате хубаво маркучите.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Черен пушек = недостиг на достатъчно въздух 

- security_g
- Потребител
-
- Кара: 320 GT XD
- Детайли за колата: 320 GT XD 2015г
Kолеги и аз имам същия проблем , при подаване на рязко газ пуши много яко. След като ми направиха диагностика излезнаха следните грешки някаква клапа на турбото и дебитомер. Казаха ми да ходя да си чиста турбото. Въпро са ми е има смисъл да свалям турбото или да пробвам нещо друго ? Колата е 530 Д 2002 год.
Грешката ако е за Бууст и Акутатор прегледай турбо пътищата. Дебитомера можеш да пробваш с чистене, но това са най-леките варианти.
Попринцип като е сцепено коляно от турбо пътя свисти много яко докато караш колата и и даваш газ.
Кой и как ти прави диагностика? Много пичове дуят колата на място и се правят на големи разбирачи, а не знаят, че тези данни се гледат само когато колата е в движения и на по-горна предавка.
Попринцип като е сцепено коляно от турбо пътя свисти много яко докато караш колата и и даваш газ.
Кой и как ти прави диагностика? Много пичове дуят колата на място и се правят на големи разбирачи, а не знаят, че тези данни се гледат само когато колата е в движения и на по-горна предавка.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
security_g написа:Kолеги и аз имам същия проблем , при подаване на рязко газ пуши много яко. След като ми направиха диагностика излезнаха следните грешки някаква клапа на турбото и дебитомер. Казаха ми да ходя да си чиста турбото. Въпро са ми е има смисъл да свалям турбото или да пробвам нещо друго ? Колата е 530 Д 2002 год.
Нищо не ти пречи да си направиш профилактика на турбото, хем ще знаеш в какво състояние е. А ел. клапана на турбото си го смени! Той се сменя профилактично а при теб щом дава и грешка, директно сменяй!

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Провери първо кабелите до тази ел.клапа 

- security_g
- Потребител
-
- Кара: 320 GT XD
- Детайли за колата: 320 GT XD 2015г
Kолеги благодаря за бързите отговори, може ли някои да ме насочи каде в Пловдив мога да направя профилактика на турбото? Благодаря.
Както споменах записва грешка за Акутатор когато изпуска налягане от някъде т.е. може да е сцепен маркуч и за това да набива тази грешка, а реално акутатора да си е здрав.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3