проблем потене на фаровете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
проблем потене на фаровете
от известно време единия фар се поти след като го изсуша на следваштото излизане със колата пак се е изпотил зад фара стоят тапите всичко е запушено 

- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
И аз го имам същия проблем, но при по-меко и влажно време /дъжд/, в студовете няма начин да се потят. Това не е болка за умиране, просто отнякъде влиза влага и става конденз - недобра херметизация, най-често говори че фарът е свалян/сменяван/. Като го забележиш, карай на фарове и изсъхва.
Иначе почваш да си играеш с уплътнители и лепила. 

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- plamenM
- Потребител
-
- Кара: каквото му падне
Преди време пуснах тази тема, която се изроди в тема за смяна на крушки и т.н., но не се отказах и съм намерил решението.Та значи:
1.сваля се фара, 2.разглобява се, 3.от вътрешната страна (т.е. към бъбрека) има един пластмасов чоп с вътрешен отвор "Г"-образен...сложно стана!!! ... ако говорим за десния фар - като го разглобиш и го погледнеш отпред горе в ляво има един отвор затворен с този чоп, може да се извади само като се избута от вътре и назад. Махаш го и готово.Изглежда е сложен да не влиза прах, но да си диша фара, тъй като е с едни сложни отворчета... , чистих ги но без ефект. Без разглобяване не става (става ама ако се изкърти), а пък ако не ви хареса или пак се поти може да се сложи без досадното разглобяване.Като се сглоби нищо не се забелязваотвън .Карам вече така два месеца!!!
1.сваля се фара, 2.разглобява се, 3.от вътрешната страна (т.е. към бъбрека) има един пластмасов чоп с вътрешен отвор "Г"-образен...сложно стана!!! ... ако говорим за десния фар - като го разглобиш и го погледнеш отпред горе в ляво има един отвор затворен с този чоп, може да се извади само като се избута от вътре и назад. Махаш го и готово.Изглежда е сложен да не влиза прах, но да си диша фара, тъй като е с едни сложни отворчета... , чистих ги но без ефект. Без разглобяване не става (става ама ако се изкърти), а пък ако не ви хареса или пак се поти може да се сложи без досадното разглобяване.Като се сглоби нищо не се забелязваотвън .Карам вече така два месеца!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това е една от конструктивните болежки на Е36 и ако беше потърсил, щеше да разбереш,че за този проблем няма ефективно решение... Виждал съм чисто нови фарове да се изпотяват, така че всички усилия за отстраняването му са с частичен резултат...
Never mistake motion for action...
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Най-простото решение го каза Leon. Ta и аз се бех притеснил за фара ама явно ще си карам така 

-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Re:
shnitzera написа:не ставаSpace написа:Някъде из форума пишеше за оплътняване със силиконче ако не се лъжа ....
ама става... потят се заради уплътненията!!!!!!! или силикон или нови уплътнения и ще изсъхне.....

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: проблем потене на фаровете
аз сложих силикон дори върху гумените уплатнения и горе долу се справих с проблема
14 мнения
• Страница 1 от 1