Blackberry?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Blackberry?

Мнение от stony1 » 11 Авг 2011, 13:06

ddddk написа:неееее
АБВ.бг не дава достъп до РОР3 безплатно. Иска пари за да си получаваш пощата на друг сървър. И не поддържа IMAP4.
Въобще, абв е крайно непривлекателен сървър за това, което говорим.

За да имаш пушмейл на ББ трябва да си активираш ББпакет към някой оператор, иначе не става.

Нали написах да не ме убеждавате, че не става. Аз си ползвам ББ пакет и си получавам пощата на телефона. Като държа да подчертая, че не плащам нищо на АБВ. Който иска нека плаща, но да не се опитва да ме убеждава, че аз плащам.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 11 Авг 2011, 13:17

добре, бе, не споря. Сори.
Явно ББ излъгва някакси авб настройките или абв са пуснали специално за ББ или и аз не знам, но така или иначе това важи само за ББ.

Втори голям плюс виждам и ако колегата дето писа за кирицата, че я има даде някакво инфо и след тази информация, вече край, вземам!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 11 Авг 2011, 13:21

Има инсталирана руска кирилица. Така си беше машинката. В момента е пред мен и чета че има Руски (РФ) и Руски (Транслитерация), но не съм проверявал какви са разликите между двата. Ползвал съм втория когато пиша от телефона.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Авг 2011, 13:21

още един минус. при apple нещата са доста по-прости

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 12 Авг 2011, 7:56

stony1 написа:Има инсталирана руска кирилица. Така си беше машинката. В момента е пред мен и чета че има Руски (РФ) и Руски (Транслитерация), но не съм проверявал какви са разликите между двата. Ползвал съм втория когато пиша от телефона.

РФ е подредба на азбуката по руския стандарт. Нещо като нащо БДС, но самата подредба няма нищо общо с нашата. Така например на буквите "qwerty" отговаря "йцукен".

Транслитерацията е като нашата фонетика. С други думи "g" е "г", "f" е "ф" и т.н.

РФ-то е толкова "разбъркано" спрямо това, което сме свикнали ние по бдс, че е невъзможно да го ползваш, ако не е написано на самите бутони. Аз ползвам телефон, на който освен qwerty са напечатани и РФ на бутоните и ползвам тази подредба. Свиква се бързо.

Логично като я няма напечатана кирилицата на бутоните да се ползва фонетиката (транслитерация). Но все пак това е решение на изключително сериозен въпрос за мен. Интересно, че дори в българските форуми за ББ не се споменава за това. Обикновено на въпросите с кирилицата отговарят, че има модели правени за Русия и трябва да си го докараш от там, но нещо се бъгясват тука и така...

Както и да е. Аз вярвам на двамата колеги, няма защо да лъжат и в най-скоро време ББ групата ще има още един член в мое лице.

Ако позволи, позследни въпроси към колегата stony1:
Колега, от България ли си взе ББ апарата?
Ако е така, то от оператор ли го взе или от свободен магазин?
Ако е от оператор, то би ли споделил от кой?
Ако не искаш да даваш тук информация, ще те помоля поне на л.с.

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 12 Авг 2011, 9:13

Взех го от Мтел с ББ пакет. Когато го вземах Виваком и Глобул не ги предлагаха. Сега мисля, че всички оператори предлагат ББ пакет.
Българския вариант:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 12 Авг 2011, 10:35

:yes:

Мтел бяха първи и до скоро единствен официален представител, Глобул ги предлагат от 2 години, Вивата от съвсем скоро.
http://www.worldwide.blackberry.com/lan ... gionId=282

Ще видим какво ще ми предложи моят оператор и тогава ще решавам.
:bchug:

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Авг 2011, 11:12

ddddk написа:
Е.Димитров написа:и служебният имеил и имейла в абв са ми на телефона.

Ти си голям фен, бе баце
:mhihi:
Плащаш на АБВ за РОР3, като всеки друг мейлсървър ти дава IMAP4 абсолютно безплатно :mhihi:
Ся да не кажеш, че шефа ти ти плаща и пушмейла на личната поща както ти плаща и служебния трафик на личния телефон :mhihi:
Не всички ядем доматите с колчетата :mhihi:

Аре на 100 лева на бас че нито плащам нещо нито друго,просто знам настройките,май верно некой ядът домати с колове :mhihi: :bchug:

И виц:
Та българин отишъл в Австралия при свой приятел,забелязал кенгуру (което всъщост думата "кенгуру" на бушменски означава "не те разбирам" ама това е друга история),та посочил нашенеца кенгуруто с пръст и казал
-Те такова животно,ей онова там-НЕМА :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 12 Авг 2011, 12:19

Е.Димитров написа:
ddddk написа:

Ти си голям фен, бе баце
Плащаш на АБВ за РОР3, като всеки друг мейлсървър ти дава IMAP4 абсолютно безплатно :mhihi:
Ся да не кажеш, че шефа ти ти плаща и пушмейла на личната поща както ти плаща и служебния трафик на личния телефон :mhihi:

Аре на 100 лева на бас че нито плащам нещо нито друго,просто знам настройките,май верно некой ядът домати с колове :mhihi: :bchug:

И виц:
Та българин отишъл в Австралия при свой приятел,забелязал кенгуру (което всъщост думата "кенгуру" на бушменски означава "не те разбирам" ама това е друга история),та посочил нашенеца кенгуруто с пръст и казал

Те настройките и аз ги знам, ама не пуща. И проблема определено не е в телефона.
Пък за баса много си ербап ама няма как да се докаже плащал ли си, не си ли! Ако пък Се окаже, че имаш човек в администрацията на абв и ти е пуснал аванта, ми пак си е плащане... :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 12 Авг 2011, 14:49

Чета из темата, че ползвате скайп на ББ, я кажете как да го задействам това, на 9500 сторм, директно от страницата на скайп да се свали, не става!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Авг 2011, 18:14

изтегли си iscoot ей дори в сайта на скайп няма програма за тва дръвче :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Авг 2011, 20:20

ddddk написа:
Е.Димитров написа:
ddddk написа:

Ти си голям фен, бе баце

И виц:

Те настройките и аз ги знам, ама не пуща. И проблема определено не е в телефона.
Пък за баса много си ербап ама няма как да се докаже плащал ли си, не си ли! Ако пък Се окаже, че имаш човек в администрацията на абв и ти е пуснал аванта, ми пак си е плащане... :mhihi:

Имаш ЛС ама и тука ще го напиша:
name....address ...@abv.bg-description -abv-hostname-pop3.abv.bg user name.... password....smtp-smtp.abv.bg

Да не мислиш че обичам да плащам,нещо безполезно пък и да плащам,сложих си го за проба,има една особенност обаче,като го стартираш ше ти се налеят всички писма дето си прочел от мейла ти и те така,сега ми сочи в телефона че имам 156 непрочетени писма,имам си служебен и може да се избере кой да гледам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 12 Авг 2011, 21:46

Баааасииии :bowdown:
Стана!

Първо: най-официално се извинявам на колегата Е.Димитров за напатките! Извинението няма да е само писмено, ще получи стек бира като се върна от отпуската!

Второ: почерпка получава и колегата stony1 за информацията. Тази ще се забави повече, първо трябва да се разбера с оператора, но обещаното няма да забравя!

Трето: за непрочетените 156 пощи има лек, но първо ще го проверя с абв и тогава ще го напиша.

Поздрави,
Д

П.П.: Абе, да не праснат на сметката към оператора няква такса тия от абв? Що ги пишат тия цени в сайта си, кат ся пущат фрий?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 12 Авг 2011, 22:54

///peter написа:изтегли си iscoot ей дори в сайта на скайп няма програма за тва дръвче :mhihi:

iSkoot for Skype was shut down on January 20, 2011

Явно са го спрели, излиза ми надписа по-горе от сайта им.

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 12 Авг 2011, 23:54

абе я някой да ме светне.. ползвам едно 9700 болд.. как мога да си ползвам wifi-то за да влизам в сайтове че все ми пуска от оператора?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата