Проблем при е46 318i ПОМОЩ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем при е46 318i ПОМОЩ
k1ceto написа:ми мисля да си поръчам от един колега тук оригинален уш за 100 лв
да бе оригинален за 100 лв

Мой съвет като човек минал по твоя път ако е от дебитомера и ще го сменяш вземи си нов на бош който го дават за твоята кола и си готов да не го сменяш пак после.
Aбе не се забимавай с глупости, ами си купи БОШ дебитомер от някой магазин, за да не си купуваш после още един!!!
- k1ceto
- Потребител
-
- Кара: BMW e 46 318i
но това е въпроса ,че не съм сигорен дали е от него някой ми казва дебитомер бензинова помпа свещи кабели , а ходих на диагностика уш дебитомера си му е ок и не знам какво става с тая кола неиска да върви и това си му е
))))))))))) съгласен съм даже да ида до някой лега от софия или некъде да не е толкова далече където разбира и е сигорен , че ще разбере проблема и да си му платя
))

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Колега отиди на една качествена диагностика за да ти открият проблема. И аз трябваше да сменям бенз. помпа, дебитомер, ламбди сонди и още куп неща, а се оказа един скъсан маркуч.

- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
NIKMAN написа:Колега отиди на една качествена диагностика за да ти открият проблема. И аз трябваше да сменям бенз. помпа, дебитомер, ламбди сонди и още куп неща, а се оказа един скъсан маркуч.
и кой по - точно е маркуча?
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
divvakka написа:NIKMAN написа:Колега отиди на една качествена диагностика за да ти открият проблема. И аз трябваше да сменям бенз. помпа, дебитомер, ламбди сонди и още куп неща, а се оказа един скъсан маркуч.
и кой по - точно е маркуча?
Към клапана на картерните газове, дърпаше паразитен въздух и излизаше грешка за слабо налягане в горивната система.

- k1ceto
- Потребител
-
и как вървеше колата , че аз сега и давам газ и забива предницата и започва да наема плавно а като и давам газ плавно и си набира .......... не знам . А ходих на диагностика и ми казаха , че всичко е наред само некви детонационни датчици ми давали грешка и да ида да ми го оправят ама дали дават толкова голямо отражение 

Абе човек, смени си дебитомера и колата ще се оправи! Това, което обясняваш е точно, ама точно симпром на развален дебитомер. Това е обсъждано, обсъждано, обсъждано толкова много пъти в 100 теми на тоя форум от преди 100 години. Не си първия, не си и последния с прецакан дебитомер. При БМВ той си е консуматив, а и не само при БМВ. На твоя двигател е точно този симптома, който описваш, пак ти повтарям. Не ги слушай тия смешни майстори, които са ти гледали колата. Дебитомера грешка не записва, защото не е изгорял, че да запише. Просто интерпретацията на количеството измерен въздух от него е различна от тази, която влиза в действителност в двигателя и затова става така. Може да се хване на диагностика, ама много трудно и трябва да знаеш кво да гледаш и съответно да имаш оригиналния софт, който да ти покаже в конкретния момент колко единици се изискват да влизат и колко отмерва дебитомера. Ония смешници са я проверили само за грешки със смешния им универсален софтуер, който притежават най-вероятно. А дори и да имат оригинален, явно не му разбират как да го ползват. Ако не вярваш направи си един тест сам - изключи буксата на дебитомера. Действително калата на нулева може да почне и да гасне или яко да мени обороти, но като я подкараш ще видиш, че не придърпва между предавките при рязко натискане на газта. Детонационни простотий, датчици и тем подобни не ги пипай и не има давай да ти ги пипат, защото всичко ще си застане на мястото като смениш тоя прословут дебитомер. И както казах по-нагоре, а и не само аз си купи оригинален нов дебитомер, щото иначе ще имаш главоболия. Като казвам оригинален това значи БОШ от най-близкия магазин за части. Нема кво да се повтарям пак! Ако искаш вервай! Квото искаш това прави. Сериозните хора се отзоваха отдавна по твоя проблем. От тук натам си ти...
- xteem
- Потребител
-
- Кара: e60 530d
Колега и аз имам такъв проблем с моята е46-ца 318, сменях дебитомер никва промяна, верига сменях пак същата работа на поне 5 места съм ходил на диагностика мкар, бош и там други сервизи никаде нищо не излиза няма грешки всичко е 6 в нормалните стоийности а колата си е мудничка и то доста , двигателя работи равномерно, няма прекъсване направо в чудо съм се видял!
- k1ceto
- Потребител
-
Не знам и аз вече какво и що е неиска да откъсне и това е утре и аз ще я карам в бош да видим , а като откача клемата на акомулатора и ми пропада стрелката на оборотомера ................ 

- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Колега,мой много добър приятел имаше същия проблем както го описваш ти.Смени маркучите към дебитомераи клапана за картерните газове.И колата заспа.....нито менеше обороти,но започна и да набира доста добре за този мотор!Пробвай първо с тях(защото май излиза че са консуматив). 

- k1ceto
- Потребител
-
Ще пробвам първо тези работи дано да е от тях !!! 

- xteem
- Потребител
-
- Кара: e60 530d
аз съм сменял въпросния клапан никъква промяна а маркучите не са мръднали...
- k1ceto
- Потребител
-
Утре ще я карам да видим какво ще стане дали ще се оправи или не 

- k1ceto
- Потребител
-
ами аз вчера карах колата и човека доста си поигра смених дебитомера с БОШ също така ми дърпало въздох от регулатора ,детонационните датчици са били свършили нацяло и колата заспа много съм доволен 

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3