ВЪПРОС ЗА Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d Touring 2002г.
Мечтае да кара: нещо M-ково

ВЪПРОС ЗА Е46

Мнение от Anh1 » 09 Авг 2011, 23:13

Става въпрос за БМВ 320d 2003г. файслифт. Въпросът ми е следния : на борд компютъра нямам моментен разход имам само среден, който мисля, че се мени само на 100км. Не съм сигурен дали работи правилно или нещо го бърка понеже колата дойде на ход от Германия и беше дала разход 3.7л/100км. Постепенно с карането си тук в България този разход разбира се започна да расте, но по доста странен начин ( с по 0.1л на 100км) като до момента е стигнал 4.9л/100км. Въпросът ми е защо просто не изчисли точни разход при градско каране в първите 100 километра например ами не спира да ми качва с по 0.1л/100км ?
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! :P

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Re: ВЪПРОС ЗА Е46

Мнение от BMDrago » 10 Авг 2011, 0:14

Здравей!Разхода на борд компютъра ти е средният разход от нулиране до момента на шофиране.Няма ка да ти изчисли среден разход само за градско и само за извънградско, ако не си го нулираш преди пътуването си.

П.С. и за да не питаш :нулира се като натиснеш продължително бутончето на бордкомпютъра(това с което сменяваш показателите на борда)и го държиш докато не се нулира разхода.По същия начин се нулира и средната скорост.Успех! :D
Изображение

Назад към E46