Knock ( Ping ) sensor

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Knock ( Ping ) sensor

Мнение от Rosendo » 17 Юли 2011, 17:46

Здравейте Колеги,
колата е Е46 330CI 07/2002.
От известно време се появи така нареченият шум “чукане на аванса“ при рязко ускоряване. Първоначално отдадох проблема на скапаните горива, но след като пробвах най високооктановите бензини на всички вериги бензинистанции проблема остана.
Изчетох доста из интернет и чуждите форуми и всички горе долу пишат че проблема е в така наречения
“Knock ( Ping ) sensor“ или детонационен датчик. Искаше ми се да се консултирам и тук във нашия форум,
– дали някой се е сблъсквал с подобен проблем?
– дали при диагностика може да се разбере въпросният сензор работи ли,или трябва да се подмени и пробва с нов
– Трудоемка ли е смяната на Knock ( Ping ) sensor (прочетох че се намира на блока под колекторите и че са два, един за всеки три цилиндъра)
– От къде и горе долу за какви пари може да се закупи
Предварително благодаря на отзовалите се :bowdown: !!!
Поздрави!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Re: Knock ( Ping ) sensor

Мнение от bmwinio » 17 Юли 2011, 20:01

Твърде вероятно е проблема да ти е в детонационния датчик, понеже той е във функция да засича детонационното и калилното горене в цилиндъра (чукането на аванса). Но преди да предприемеш каквото и да е, първо диагностика задължително, иначе около 130 лв е оригиналния датчик. Успех колега :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 09 Авг 2011, 16:43

Здравейте Колеги,
понеже има развитие по въпроса със детонационния сензор, а и си е редно да довърша темата пиша какво стана.
Колегата Мартин (martin_g60) ме заведе на диагностика при негов доверен човек (за което сърдечно му благодаря :bowdown: )
Оказа се че този сензор може да бъде софтуерно проверен и работи. Направи се пълна диагностика на колата и всичко работи и е в норми, а и нямаше никакви записани грешки. Напълних резервоара със 100-октанов бензин + добавка на кастрол за подсилване на горивото и ........... проблема изчезна :lol:
Иначе както е писал Колегата в горния пост цената на детонационния сензор е около 130лв., но за мое щастие не ми се наложи да го купувам.
Отново благодарности на всички писали в темата!
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 09 Авг 2011, 17:09

:OT:
Е то няма такива 100 октанови бензини никъде по света, дето се нуждаят допълнително от добавка, за да не ти трака колата :shock: :ranting: :banghead: :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 09 Авг 2011, 17:33

Drum написа::OT:
Е то няма такива 100 октанови бензини никъде по света, дето се нуждаят допълнително от добавка, за да не ти трака колата :shock: :ranting: :banghead: :bang:

И Н95 + добавката щеше да свърши работа. Така мое да стопи сегментите човек, ама то "от един път педераст не се става", както се казва :mhihi: :mhihi: :mhihi: На мен ми се е случвало също от време на време това, но понеже ползвам пак от време на време същата добавка, та не съм го чувал отдавна. Но истината е, че имаме прекрасни горива. Тъпия ЛукОил просто е със стара технология на рафиниране и проблемът не е толкова, че ни е скапан бензина, колкото до факта, че те и да искат не могат да го направят по-добър. Просто технологията е такава, оттам зависимостта от руските доставки. Днес гледам котироките за Брент са под 100 долара, а некой знае ли вноса на БГ на колко е от ЛукОил Русия до ЛукОил България - НЕ, а печалбите - НЕ! А качеството - ДА, ГАДНО!!! При 150 долара за барел преди няклко години цената бе под 2 лв, при около 100 долара към днешна дата - 2,50 средно! Немам търпение да построят нова рафинерия! Кат ше плащаме, поне да е качествен бензина! Нещо много задълбах! :) Мадераторите ако искат да трият! :)

Назад към E46