Проблем с ABS-а?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- lyubenpetkov
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2002 г.
Проблем с ABS-а?
Имам следният проблем: ако съм засилил и реша да спра, като намалее скоростта на колата, започва някакво клатене на двигателя и цялата кола, като спре колата напълно продължава няколко секунди и после утихва това клатене. Човекът, от когото купих колата ми каза, че му казали, че трябвало да се смени някакъв маркуч от двигателя до ABSа. Моля някой, ако има идея какво може да е, да сподели, че не ми се ходи в сервиза неподготвен. Благодаря!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Проблем с ABS-а?
Това на мен повече ми прилича на прословутото притрисане преди спиране
Много коли го имат...

Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Zagy написа:Това на мен повече ми прилича на прословутото притрисане преди спиранеМного коли го имат...
lyubenpetkov написа:като спре колата напълно продължава няколко секунди и после утихва това клатене.
- Zagy
- нафтения
-
И ти си прав, Ванка... може и да има нещо общо с това...
ПП: И при мен го имаше това тресене, но като спре колата и преставаше да клати. След ремапа се оправи
ПП: И при мен го имаше това тресене, но като спре колата и преставаше да клати. След ремапа се оправи

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Виж си тампоните на мотора за начало после търси по сериозните неща като дюзи, маховик..
новият ми номер: 0877787835
- lyubenpetkov
- Потребител
-
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- lyubenpetkov
- Потребител
-
Ако спирам съвсем леко и клатенето почти не се усеща, но ако искам да спра по-бързо го прави малко преди да спре колата и няколко секунди след като спре. На място мотора работи като часовник и като натисна спирачката нищо не се разклаща.
- pifa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-то си всеки ден
- Мечтае да кара: Кола която не се разваля!!!
Много може да се изговори на тази тема, но като знам доста различни причини в тази насока, като още от сега уточнявам, че това просто давам място за размисъл.
1.Повечето по дефолт ще кажат, че това е маховик.....и няма да сбъркат, НО..?
2.Както каза Zagy неговия проблем се е опровил след ремапа.....сещате ли се накъде бие.....пак е вярно, защото и аз съм бил свидетел на една дизеларка във Варна, на която проблеме изчезна "яко дим" след такава намеса.
3.Колегата говори за АBS-a, но всъщност става въпрос за вакума на сервото!И това е вариант, въпреки че тресене не е най-точната дума, ако от това е проблема бих казал аз.
4.И не като за последно бих му препоръчал да провери вакум маркучетата към ЕГР-а, жалузите, турбото, вакум помпата и всичките, защото едно закъсано маркуче или "изпечено" и пробито правят невъобразими бели!
5.Последно -помпата....да явидят и нея!
Успех!
П.П. Все пак това със лекото и силното натискане на спирачката някак си ме човърка за проблем по вакума, където и да е той!Нали сервото на спирачките ползва вакума на двигателя което влияе на работата му....???
1.Повечето по дефолт ще кажат, че това е маховик.....и няма да сбъркат, НО..?
2.Както каза Zagy неговия проблем се е опровил след ремапа.....сещате ли се накъде бие.....пак е вярно, защото и аз съм бил свидетел на една дизеларка във Варна, на която проблеме изчезна "яко дим" след такава намеса.
3.Колегата говори за АBS-a, но всъщност става въпрос за вакума на сервото!И това е вариант, въпреки че тресене не е най-точната дума, ако от това е проблема бих казал аз.
4.И не като за последно бих му препоръчал да провери вакум маркучетата към ЕГР-а, жалузите, турбото, вакум помпата и всичките, защото едно закъсано маркуче или "изпечено" и пробито правят невъобразими бели!
5.Последно -помпата....да явидят и нея!
Успех!
П.П. Все пак това със лекото и силното натискане на спирачката някак си ме човърка за проблем по вакума, където и да е той!Нали сервото на спирачките ползва вакума на двигателя което влияе на работата му....???
Опре ли ви яйцето до дупето, вижте дали яйцата не са две!!!
- Zagy
- нафтения
-
lyubenpetkov написа:Ако спирам съвсем леко и клатенето почти не се усеща, но ако искам да спра по-бързо го прави малко преди да спре колата и няколко секунди след като спре. На място мотора работи като часовник и като натисна спирачката нищо не се разклаща.
Защо не пробваш един ъпдейт на софтуера на колата? Може и да си решиш проблема.
Иначе другия вариант, за който се сещам, е наистина проблем с маркучетата за вакуум или умната дюза.
- lyubenpetkov
- Потребител
-
12 мнения
• Страница 1 от 1