е39 тдс -чука като клапан?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- gymp
- Потребител
-
- Кара: e34;e39
- Детайли за колата: td;tds
е39 тдс -чука като клапан?
здравеите колеги, от 1 година имам е39 тдс и съм много доволен но напоследък се чува от двигателя чукане като на клапан .имам и е34 -524тд на нея съм регулирал клапани но на тдс до колкото видях от форума са хидравлични.какво може да е ? пали веднага и топла и студена всичко си е ок. 

- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
Re: е39 тдс -чука като клапан?
Заслушай се добре около двигателя дали шума не идва от някой друг агрегат закачен по двигателя(климатик,хидравлична помпа).Пробвай да свлиш ремъка и да я запалиш за кратко без него да усетиш дали изчезва шума.Моята хидравлична помпа се разтрака след една смяна на масло и се чуваше все едно от двигателя, но шума беше тъп като от бутален болт или нещо подобно.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: е39 тдс -чука като клапан?
Можеш да пробваш като смениш маслото(ако си сигурен,че шума идва от клапаните)
Незнам с какво караш,но определено ако сипеш 5w50 ще има подобрение
Ако пък му сипеш от това http://www.metallube.es/pruebas/_C3VTDD ... eHYeIUcID-направо няма да повярваш какъв звук вади мотора ти.Малко е скъпичко(около 40 евро),но пък се купува само веднъж
Никока не съм вярвал толкова на рекламите,но на това му видях демонстрацията с очите си.Нямам думи.Естествено аз карам с него.
Незнам с какво караш,но определено ако сипеш 5w50 ще има подобрение
Ако пък му сипеш от това http://www.metallube.es/pruebas/_C3VTDD ... eHYeIUcID-направо няма да повярваш какъв звук вади мотора ти.Малко е скъпичко(около 40 евро),но пък се купува само веднъж

Никока не съм вярвал толкова на рекламите,но на това му видях демонстрацията с очите си.Нямам думи.Естествено аз карам с него.
3 мнения
• Страница 1 от 1