Разход на гориво и .....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Разход на гориво и .....
Здравейте, разходих се до морето с новото за мен bmw 520i 150hp и останах малко разочарован.
Разхода на бензин при скорост 110/130 е 9,76л. което ми се струва малко множко.
От вървенето също не съм доволен ,когато колата е набрала скорост върви,чувства се че има мощ, Но не може да ускорява бързо ,не мога да изпреваря на къс участък. когато и подам газ за да изпреваря все едно нещо я дърпа назад.
На малкия Б.К. изписва следнате грешки 838 100 , 86C250 . ще бъда много благодарен ако помогнете да си поправя колата която купих с такова желание.
От вървенето също не съм доволен ,когато колата е набрала скорост върви,чувства се че има мощ, Но не може да ускорява бързо ,не мога да изпреваря на къс участък. когато и подам газ за да изпреваря все едно нещо я дърпа назад.
На малкия Б.К. изписва следнате грешки 838 100 , 86C250 . ще бъда много благодарен ако помогнете да си поправя колата която купих с такова желание.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Разход на гориво и .....
Iliani написа:Здравейте, разходих се до морето с новото за мен bmw 520i 150hp и останах малко разочарован.
Здравей колега, добре дошъл

Разхода определено ти е висок, но пък зависи как си карал

Имаш проблем,разхода ти е голям за тази скорост
От проблема и липсвата на мощност най-вероятно ти бяга,ходи до Милен да ти я закачи и да види какво става 

Iliani написа:На малкия Б.К. изписва следнате грешки 838 100 , 86C250 . .
viewtopic.php?f=35&t=66066&p=685057&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5+%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8#p685057

Jivko525 написа:при тази скорост моя тдс харчи 6/100л
То и неговия мотор харчи толко,ама като е изправен

Не намесвай дизела в темата

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Jivko525 написа:при тази скорост моя тдс харчи 6/100л
Аз пък не виждам някой да те е питал твоята кола колко гори

П.С. Ако нямаш какво да кажеш ПО ТЕМАТА ,моля те спести си каквито и да било коментари !
А защо пък да е висок разхода?
Аз помня първото ходене до морето с бмв-то и разхода беше подобен, само че по борд. Помня че като тръгвах беше към 8-8 и нещо, а малко преди престигането сочеше 9,8.
Напълно си е възможно от това, че скоро купена кола, колегата да си я е натискал повече да и се кефи, а съответно от там ще се вдигне и разхода.
Аз помня първото ходене до морето с бмв-то и разхода беше подобен, само че по борд. Помня че като тръгвах беше към 8-8 и нещо, а малко преди престигането сочеше 9,8.
Напълно си е възможно от това, че скоро купена кола, колегата да си я е натискал повече да и се кефи, а съответно от там ще се вдигне и разхода.
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Диагностика колега те оправя тебе,има и нещо друго мен ми се е случвало така като заредя разреден бензин с вода
колата почва да кюфка няква мудна чуди се да тръгне ли да нетръгне ли и го изгаря за норматив бензина сложа си чист хубав бензин и всичко си е 6 точки,та изгори и ти бензина който си сложил и зареди от другаде! 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
bili1 написа:Диагностика колега те оправя тебе,има и нещо друго мен ми се е случвало така като заредя разреден бензин с вода![]()
колата почва да кюфка няква мудна чуди се да тръгне ли да нетръгне ли и го изгаря за норматив бензина сложа си чист хубав бензин и всичко си е 6 точки,та изгори и ти бензина който си сложил и зареди от другаде!
В няколко теми беше писано, че бензин и вода не могат да се смесят, защото са с различна плътност, водата е по-тежка и остава отдолу. Некачественото гориво може да се отрази на мощността и работата на мотора, оттам и в разхода, но надали това е проблема при колегата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Iliani написа:Здравейте, разходих се до морето с новото за мен bmw 520i 150hp и останах малко разочарован.
Разхода на бензин при скорост 110/130 е 9,76л. което ми се струва малко множко....
Колко множко

- Колата ръчка или автомат е
- С климатик или без е този разход
- С какъв бензин
- Натоварена или с 1-2ма души
- По мгистрала или подбалканския път напр.
- Колони, задръствания ????
- Сам казваш че си я настъпвал повечко за да изпреварваш - колко повече
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Колега, на мен 520и ми харчеше 8-8.5 на извънградско. Може 7, може и 9 - зависи от скорост, натоварване, климатик... 9.76 ми звучи множко.
За да дръпне хубаво, трябва да свалиш на 4-та или дори на 3-та, да качи над 3-4000 оборота. Ако настъпваш на 5-та като си с 80 например, не се чуди че нищо не става - този мотор си е така.
Но както казаха колегите - може да си я настъпвал, а може пък и да има проблем, иди да ти я видят. Запушен катализатор може да е или много други работи
За да дръпне хубаво, трябва да свалиш на 4-та или дори на 3-та, да качи над 3-4000 оборота. Ако настъпваш на 5-та като си с 80 например, не се чуди че нищо не става - този мотор си е така.
Но както казаха колегите - може да си я настъпвал, а може пък и да има проблем, иди да ти я видят. Запушен катализатор може да е или много други работи
здравейте отново,
Благодаря за помоща ходих на диагностика ,програмата с която свързаха колата мисля че беше 'inpa' тя показа тези грешки;
83/ engine speed,crankshaft position sensor
65/ camshafts sensor
212/vanos jammed
ps.колата е ръчни скорости ,карам с H95
Благодаря за помоща ходих на диагностика ,програмата с която свързаха колата мисля че беше 'inpa' тя показа тези грешки;
83/ engine speed,crankshaft position sensor
65/ camshafts sensor
212/vanos jammed
ps.колата е ръчни скорости ,карам с H95
датчици разпределителен и колянов вал
след това предполагам всичко ще е наред,ако ли не продължаваш с проверка на ванос-а
Но проверете ,кой от двата е сдал багажа,щото ако и двата не работят ,няма паленката
след това предполагам всичко ще е наред,ако ли не продължаваш с проверка на ванос-а
Но проверете ,кой от двата е сдал багажа,щото ако и двата не работят ,няма паленката

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
И едно въпросче от мен
към автора,щом държиш на мощността защо купи 520i?
P.S.Случайно някъде да си чувал,че 523i и 528i са със същия разход на гориво?

P.S.Случайно някъде да си чувал,че 523i и 528i са със същия разход на гориво?

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2