Ъпгрейд на музиката

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ъпгрейд на музиката

Мнение от kopchev » 01 Авг 2011, 16:24

Здравейте,
тъй като четох разни темички относно ъпгрейдването от обикновенна музика към оригинална такава, но с усилвател и още 4 колони (също оригинална) и бях че , че е трудно безсмислено и т.н. Да ви кажа моето мнение:
Един приятел си купи такава музика 10-те колони + усилвателя и реших да се захвана с инсталацията . Почетох малко безсмислени коментари из форума и накрая се заиграх и след 5 часа работа музиката успешно засвири с всичките си колони и да ви кажа разликата е очевадна. Та коментари от сорта не си заслужава са излишни, защото момчето си купи за 200лв. всичко и замени така или иначе заминалите си вече оригинални колонки с тези (които са доста по мощни- не са същите да кажа венднага за тези които ще изкоментират - с по-голям магнит са и съответно доста по мощни) .
Резултата е два пъти по мощна музика , много по качествена и то само срещщу 200лв. Няма никакви излишни жици по багажника и т.н.
Вярно баса не е мн. по-добър, но качесвото на музиката и мощноста си заслужава парите!

Надявам се да съм бил полезен за тези , които са ги изллъгали , че няма как да стане.
Има как !

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Ъпгрейд на музиката

Мнение от Zagy » 01 Авг 2011, 17:04

Честно да ти кажа ако знаеш оригиналната музика в Е46 колко по-добре може да свири само със смяна на касетофона - Mitko195 го смени с някакъв Pioneer от висок клас и направо не можах да позная музиката... разликата само от това е потресаваща.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 01 Авг 2011, 17:21

Aз съм с такава фабрична музика - с колоните, с усилвателите, които между другото са два на брой и това е и причината толкова време да не я пипна вече. Просто свири уникално!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 01 Авг 2011, 17:31

Аз съм на мнение, че каквато и да било оригинална система в BMW е направена с цел качество и добра чуваемост и акустика. Ако говорителите са заминали, по добре да сменят с нови, но същия размер. Високочестотните е важно да са в добро състояние. Но най- много всички се радваме на плътен дълбок бас. Е това от оригинално решение няма как да стане. Затова е добре да се подпомогне с някакъв суб без да доминира и да развали цялото качество. Аз съм на път да си реша проблема в Е34 с 2 бр. 8'' разположение един над друг на мястото на централния подлакътник на задната седалка. Така използва целия обем на багажника за бокс. и резултата е сериозен (пробвах с един бр. говорител). Разбира се махат кожите за прибиране на ски в купето. По този начин се нарушава минимално оригиналния вид на интериора и мисля, че ще постигна много. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i , 143hp
Детайли за колата: е46

Мнение от jonybravo_bg » 01 Авг 2011, 20:32

Kолега, ще може ли да кажеш какъв модел са колоните и какъв е усилвателя. А ако обясниш и къде, как се връзва усилвателя ще съм ти мн благодарен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 02 Авг 2011, 1:00

jonybravo_bg написа:Kолега, ще може ли да кажеш какъв модел са колоните и какъв е усилвателя. А ако обясниш и къде, как се връзва усилвателя ще съм ти мн благодарен.

Ако въпросът ти е отправен към мен, за съжаление няма да мога да ти отговоря, защото никога не съм се и опитвал да рзбера как точно е вързано всичко. Просто когато купих колата ми казаха, че го има това нещо и след като я купих отворих корите, за да се убедя. След това съм го отварял още един два пъти на хора, които са искали да погледнат. Не е проблем да отворя пак, кората пада за 2 минути и да ти покажа на място, каквото искаш гледай, снимай, записвай си, ако това е идеята ти - да правиш ОЕМ музика!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 02 Авг 2011, 11:17

Наистина който иска спокойствие и да не се кахъри за говорители и рязане на ламарини, ОЕМ от по- висок клас е най- доброто решение ! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 02 Авг 2011, 11:56

Аз съм с #E46 Harman Kardon озвучаване. На етап съм подсилване на бас. Как е по-добре, говоритела в отвора за ски сак при подлакътника да е обърнат към купето, като ползва обема на багажника или рефлекторите да са обърнати към купето, а говоритела да е в кутия в багажника?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagger » 02 Авг 2011, 12:18

Sasho Tsukev написа:Аз съм с #E46 Harman Kardon озвучаване. На етап съм подсилване на бас. Как е по-добре, говоритела в отвора за ски сак при подлакътника да е обърнат към купето, като ползва обема на багажника или рефлекторите да са обърнати към купето, а говоритела да е в кутия в багажника?

В моето Е34 в момента съм с 1 бр. 8'' на мястото на ските и гледа към купето. Получават се наистина много ниски честоти. Вчера си поръчах още 1 бр. говорител и сега двата ще ги изнеса с кутия без дъно да излязат на нивото на облегалката и като тапицирам лицето на кутията мисля, че ще стане много красиво. Има 8'' на Hertz но са 130 лв./бр. Аз слагам Boschmann. Не са много мощни, но за парите си изкарват наистина добри честоти. И с тоя тертип няма дрънчене на номера и т.н. гадости :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Авг 2011, 11:36

kopchev написа:Здравейте,
тъй като четох разни темички относно ъпгрейдването от обикновенна музика към оригинална такава, но с усилвател и още 4 колони (също оригинална) и бях че , че е трудно безсмислено и т.н. Да ви кажа моето мнение:
Един приятел си купи такава музика 10-те колони + усилвателя и реших да се захвана с инсталацията . Почетох малко безсмислени коментари из форума и накрая се заиграх и след 5 часа работа музиката успешно засвири с всичките си колони и да ви кажа разликата е очевадна. Та коментари от сорта не си заслужава са излишни, защото момчето си купи за 200лв. всичко и замени така или иначе заминалите си вече оригинални колонки с тези (които са доста по мощни- не са същите да кажа венднага за тези които ще изкоментират - с по-голям магнит са и съответно доста по мощни) .
Резултата е два пъти по мощна музика , много по качествена и то само срещщу 200лв. Няма никакви излишни жици по багажника и т.н.
Вярно баса не е мн. по-добър, но качесвото на музиката и мощноста си заслужава парите!

Надявам се да съм бил полезен за тези , които са ги изллъгали , че няма как да стане.
Има как !

какво точно купи за 200 лв този колега?
и мен започва да ме дразнят колоните в момента и може би ще мисля нещо... въпреки, че поне отзад не съм с оригиналните

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Авг 2011, 11:48

Слави - в ebay съм виждал оригинални Харман-Кардон заедно с окабеляването на втора ръка за около 100-120 долара - мисля, че са сваляни от М3. Брат ми се интересуваше по едно време та бяхме гледали там.
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 03 Авг 2011, 20:47

И аз съм гледам H/K на доста прилични цени в ebay, но съм се возил многократно в Е46 с H/K и много ми харесваше звука докато не се качих е едно седанче 320д пълен сток със страхотна музика без никъде да се забелязва че е пипано нещо. От начало си помислих че е H/K понеже имаше CD и копче за музика ОЕМ, но продавача каза че е махнал оригиналната музика и е сложил някакви колони Херц + усилвател ланзар и дуги простотии, пищялки и общо взето запомних че му е излязло 800лв. без усилвателя.
Наистина беше 2,3 класи над H/K озвучаването и в близко бъдеще ще се поинтересувам.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 04 Авг 2011, 12:28

ludia написа:И аз съм гледам H/K на доста прилични цени в ebay, но съм се возил многократно в Е46 с H/K и много ми харесваше звука докато не се качих е едно седанче 320д пълен сток със страхотна музика без никъде да се забелязва че е пипано нещо. От начало си помислих че е H/K понеже имаше CD и копче за музика ОЕМ, но продавача каза че е махнал оригиналната музика и е сложил някакви колони Херц + усилвател ланзар и дуги простотии, пищялки и общо взето запомних че му е излязло 800лв. без усилвателя.
Наистина беше 2,3 класи над H/K озвучаването и в близко бъдеще ще се поинтересувам.

Аз, като казвах едно време, в други теми, че заводското не струва... :( Да, малко е "грозно" без сток плеър, но се понася спрямо звука, който слушам... :mhihi:
Та по темата, системата ми е:амплифаер 2+2; 2 предни колони+ пищялки с филтри и 2 задни елепси, трилентови; Е, вади звук, без да ти заема място и да ти подскачат бъбреците естесвено. 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 04 Авг 2011, 14:21

За двеста лв. взехме 10 колони и 1 усилвател. подменят се оригиналните високи и колонката във вратата с други оригинални но с по голям магнит, съответно по мощни и във вратата се добавя още един среден говорител, за който колата е подготвена (като свалите кората ще видите. В задните врати се слага по още един среден говорител и се подменят задните които са на кората с два с по голям магнит . Усилватела седи в багажника - не от страната на акомулатора , а от другата. Връзването ако си вземеш музиката ще ти обясня как става, не е сложно но си е голяма играчка и опъване на едно 50метра кабели

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 05 Авг 2011, 12:55

Да споделя малко информация за магнитите :D
Има колони,които са с Неодимови( NdFeB) магнити,които
са доста по-малки като размер,но са доста по-мощни.
Качествените неодимови магнити са доста скъпи,но има
и защо.Те са много по-мощни за масата си.Този магнит
има основен недостатък,който се изразява в това,че като
загрее доста и КПД-то му се срива и звука става катастрофален.
За това и цената в случая е определяща.
Факт е,че и цената им е по-висока,но в нашия случай с
ограничения обем,няма как да се разгърне целия потенциал
на даден говорител.Така че,ако сте решили да си подменяте
звука,потърсете си колони с неодимови магнити,за да ви спестят
пространство.
Най-широко разпространени са феритните магнити,които обаче
са много по-обемисти.За бас-ов говорител обаче се слага само
феритен магнит,тъй като търпи срозно нагряване и не губи
капацитета си.
Иначе според мен,допълнителен бас си е задължителен.
Особено при такива като мен с вагонетки.С тези две колконки
в багажника си свирукам на куфарите и резервната гума,а
от предните говорители не може да се иска нищо,поради
факта,че едвам се събират в легата си...
от свинята лебед не става...

Следваща

Назад към E46