Черен списък на застрахователните компании

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 20 Мар 2006, 14:49

Gentsa написа:не мога да разбера,защо масово хората от форума си правят гражданската в Булинс,като редовно техни клиенти пропищяват от тях....

Пасат `89 година, 2.0 мотор, комби - тотална щета. (Яко блъсната колата)
От ДЗИ изплащат 2200 лева с мотив, че това е пазарната и стойност - колата с ел. стъкла, климатик и други шукарийки.

бих казал,че си взел максимума..такива пасати са по 3 мах 3500лв.Като върнеш купето на вторични и си идеален :)

И аз не разбирам колко пари искаш за толкова стара кола. Според мен са ти дали достатъчно.
Touring & windsurf club

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 20 Мар 2006, 17:15

gazzzar написа:Нищо лошо за Армеец досега........... :lol:

Чудя се защо ли..... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 20 Мар 2006, 17:18

viper написа:

...бъркаш се ;)
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 21 Мар 2006, 1:19

Челен удар с куче + протокол от КАТ 0 лв. + 2 възражения до директора и пак 0 лв. и сега май няма смисъл вече да се занимавам :evil:

а ремонта беше солиден :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 21 Мар 2006, 2:07

BigMUZZY написа:ДЗИ

От ДЗИ изплащат 2200 лева с мотив, че това е пазарната и стойност - колата с ел. стъкла, климатик и други шукарийки.

Искам и аз за тази сума да си намеря такъв Пасатор.

Случката е отпреди 2-3 месеца с колега.

за колко пари я застрахова? ако за повечко от сумата, която ти върнаха, по каква причина си го направил?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 21 Мар 2006, 23:12

Под "случката е с колега", имах предвид, че историята се случва с него. Аз съм пряк наблюдател на действието от първи ред, така да се каже.

За парите не се изразих правилно: изплатиха му около 1500 лева, които са 60 % от тяхната оценка за такава кола - 2200 лева.
...Тез` две бири `що ги каза ...?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 22 Мар 2006, 11:17

Georgieff написа:
Gentsa написа:не мога да разбера,защо масово хората от форума си правят гражданската в Булинс,като редовно техни клиенти пропищяват от тях....

бих казал,че си взел максимума..такива пасати са по 3 мах 3500лв.Като върнеш купето на вторични и си идеален :)

И аз не разбирам колко пари искаш за толкова стара кола. Според мен са ти дали достатъчно.

Истината е може би някъде по средата... Само ще дам пример че другата ми кола е AUDI 100CD '83 грам ръждица няма по нея с всички екстри е (кожен салон, климатроник, ел стъкла х4, пръскалки на фаровете..... и още куп) като отворите каталога на AUDI за тези години ще видите че всички тези неща се водят като допълнителни екстри. Колата е поддържана перфектно гледам си я като жената :mhihi: (та и повече). Естествено оценката е с клизма 1500 лева. За справка на мой колега ХЛопелчето кадет 91-ва дето се е разкиснало отсекаде и сутрин пали кат' отсвирен дизел (иначе е бензин за справка АУДИ-то ми пали от 3/4 оборот и от 1/2 на -15, сами си правете изводите) го оцениха на... 1700 лева. Е да Ви таковам таковата на застрахователните компании... Нямам претенций да ми я оценяват даже и за повече от около 3 хил. но колкото една жигавица да ме извиняват...

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 22 Мар 2006, 15:18

turboto написа:
Georgieff написа:
Gentsa написа:

Колега, застрахователите не си измислят цените сами ;) Schwake мисля че е най-популярния каталог, и след това има малко изменение в застрахователната стойност при всяка компания ;)

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 22 Мар 2006, 18:53

Сега ще ги видя в Булстрад и ще ви кажа... Удариха ми пасат-ора, ама аз сам си заклет БМВеец, ама нещо направих грешка, че си купих пасат 4, но сега ще оправя нещата...

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 05 Апр 2006, 8:19

Пресен пример:
Онзи ден пътувах от Бургас към София с един приятел с тдс-ка и на Пловдив (на отбивката на 133 км) скъсахме големия ремък и за малко да стане голямата беля, ама не. Застраховката, беше в ДЗИ. Аз му казвам: няма страшно, тези тук рекламираха цяла зима че с каксо в ДЗИ ще получиш и безплатна пътна помощ, та ще се приберем до Сф и ще сменим ремъка.
Да, ама не! Некъв дежурен на тел. ме пита имаме ли ПТП, а аз - не! А той - тогава няма да ползвате безплатната пътна помощ в размер на 25км (САМО!!!) :shock: !!!
А аз, ама това че имаме застраховка в ДЗИ, а той, тогава ще ползвате намаление и вместо по 2.80 лв/км, ще платите с намаление 1.80 лв/км, т.е. до Сф 300 лв....
А бе луда работа! :evil:
Всички застрахователи са пълни нещастници и измамници!!! :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 05 Апр 2006, 14:56

Условията за пътната помощ си ги пише на членската карта на СБА, която ти дават, когато сключваш застраховката.
Това, че ти не си ги прочел и си имал опеределени нагласи към услугата, не значи, че
Всички застрахователи са пълни нещастници и измамници!!!

Освен това на тебе вярва ли ти се, че някой ще ти закара безплатно колата от Пловдив до София за един скъсан ремък?
:kuku: :kuku: :dunno:
Платете си за пътна помощ с отстъпка до Пловдив и си сменете ремъка в някой сервиз там - мога да ти препоръчам даже.
Нищо лично, но това, което си написал е, меко казано, доста нелогично.
Touring & windsurf club

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 05 Апр 2006, 15:11

gazzzar написа:
viper написа:

...бъркаш се ;)
Не се знае кой ;)

Ще кажа само ДОБРЕ че има МОРГИ ;)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 06 Апр 2006, 23:13

Georgieff написа:Освен това на тебе вярва ли ти се, че някой ще ти закара безплатно колата от Пловдив до София за един скъсан ремък?

Alianz имат някаква допълнителна затраховака от сорта на Road assistance - мисля че е 20 и нещо лева и идеята е следната - ако закъсаш извън селището си на домуване (което се определя според регистрацията на колата) или ти оправят без пари колата или ти я транспортират до града ти.
На един колега от далечната (ама наистина най-далечната възможно от София провинция), не че не живее и работи в София момчето, ма му смениха съединител без пари покрай тая застраховка (явно не им се транспортира лека кола на 560км)

Предишна

Назад към Основен Форум