Менене на обороти(като студена)!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Менене на обороти(като студена)!
Здравейте колеги,искам да ви запитам за моя автомобил,а той е БМВ 320 е46 М52Б20ТУ(двойния ванос).Когато е студен при запалване мени обороти (съвсем леко)примерно 900-1000 и след 20-тина секунди се успокояват и повече няма проблем.Сменени са всички консумативи като горивен филтър ,свещи(оригинални от БМВ за модела)...Казаха ми нещо за "почистване на стъпковото моторче.....Така ли е или е възможно да е някой датчик?На компютър също я закачвах на няколко места(за всеки случай),но няма никакви стари(запаметени) или нови грешки! Помагайте............или ако на някой му се е случвало.Не че нещо......за 20-тина секунди...но ме дразни!Благодаря ви предварително!

Последна промяна vlado320 на 25 Сеп 2011, 23:15, променена общо 2 пъти
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Проблем ли е:Менене на обороти?
Стъпковото моторче си е един вид детска болест - почисти си го, ей така - профилактично. Може и това да му е достатъчно и да се оправи. 

Si non confectus, non reficiat.
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега,и аз си мислех да пробвам!Но исках да чуя и други мнения ! 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Постоянно се зацапва стъпковия мотор и започва да мени обороти. Не е проблем по принцип, но наистина много дразни. Пробвай с WD40, пък ако ти се носи на ултразвук още по-добре.
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега
А колеги,дали знаете възможно ли е да е датчика на коляновия вал?Казаха ми го приятели,които се занимават само с марката БМВ.Дано не е той ,че се сменя при мен бая трудничко,че нали съм с двата ваноса и пада голямо разглабяне,нищо че е с едно шестограмче хванат.?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
Изчистихме и стъпковото моторче и дроселовата клапа......светнаха направо.....,но резултат никакъв.....пак мени на студено обороти.Мисля да пробвам с една добавка на БАРДАЛ 6 в 1 за почистване на дюзите,клапаните,челата на буталата........мисля че няма какво да навреди! 

- iavordimov
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
сподели каква е тази добавка и резултата
че сме много хората с тоя проблем 

А според мен е тръгнал да си заминава датчик на разпределителн вал, а не на колянов, както бе предположил няколко мнения по-нагоре. Не че не би могъл да се скапе и този на коляновия, но тогава колата трудно ще пали, принципно и той е проблемен при твоя двигател. Реално 20-ката страда и от двата вида датчици - и на разпределителния, и на коляновия. Играенето на оборотите много рядко при този мотор идва от стъпковия мотор, почти винаги е от датчика на разпред. вал. В случая са два датчика, не са много евтини, мисля бяха около 200 лв/бр. Не винаги записва грешка, защото реално не гори, но не отмерва правилно импулсите. Единия е много лесен за смяна, щото е на дистъпно място в предната част на мотора, а другия на другия вал е в средата навътре. Ако не те дразни си карай така, щом само сутрин на стден старт го прави и то за няколко секунди. В противен случай - 200 лв и си ти! Само трябва на живи данни да се види кой точно дава мизерийте, ако може разбира се да се хване и така
Малко е трудно когато не записва грешка конкретния!

- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
Ще пробвам първо с добавката на БАРДАЛ(за цялостно почистване на двигателя)и после вече мисля да го видя този датчик на разпределителния вал(да го взема от някоя работеща 20-ка на приятел и да видя на сутринта какво ще стане).За добавката ще ви кажа веднага като ми я донесат и изпробвам......... Видях я преди време как работи при една обикновена опел астра 1.7 д.Колата беше много зле....и обороти менеше...не вървеше...с две думи се чудеше накъде да хване .Моя приятел си я закупи от ПРОСПЕЕД и след като покара малко ....все едно че вече беше друг мотора...-утихна,имаше мощност(просто се усети разликата),а и падна разхода на нафта.И не беше временен ефекта-още си е така вече близо година. 

- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
аз я имам същатата "болест" но да ти кажа ги прежалвам тия 20 секунди второ колата като поработи 1 мин докато си заключа гаража и вече го няма тоя проблем но ми казаха че е 100 % от тия датчици някой лека полека е тръгнал да заминава
с тая добавка нищо няма да постигнеш,пробвах и аз преди с добавки ама нищо нестана,не си давай излишно парите

- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
Re: Менене на обороти(като студена)!
Много интересно.......стана малко по-студено и колата спря да мени обороти сутрин на студено!Общо взето значи го прави ,когато времето навън е топло,а двигателят-студен! 

12 мнения
• Страница 1 от 1