Питане за чип на е39 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
Re: Питане за чип на е39 530d
Колеги, аз ви казвам, че единственото ми притеснение е тази скоростна кутия!!! Но сигурно ще сложа чипа. 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
притеснението според мен трябва да е другаде- дали 10+ годишния мотор на 300 +км ще издържи на допълнителното натоварване или ще се спомине нещо...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега, родината на чиптунинга е на запад от нас и със сигурност там има много повече луди глави отколкото тук. Само че там има и други доходи и ако утре ти стане нещо сериозно с мотора, ще оревеш орталъка тук, а западняка ще се засмее, ще смени каквото трябва и окото му няма да мигне. Ако пък можеш да понесеш спокойно цената на счупена турбина примерно, действай смело. Това, че чип тунинга няма никакъв вреден ефект върху частите, изложени на увеличеното натоварване, са бабини деветини. Или че се свалял разхода. Аз карах 2000 км с чип, не видях намален разход, може пък да ми е бил калпав чипа, де да знам. Въпроса е, в какво състояние ти е колата и колко бързо искаш да съкратиш оставащия живот на мотора, заради усещането да те "залепя на седалката". Процедурата през OBD буксата, е към 300 и няколко лева за повечето тунери, до над 1000 във някои фирми, с подмяна на хардуерния чип на колата. Успех.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Alexi написа:притеснението според мен трябва да е другаде- дали 10+ годишния мотор на 300 +км ще издържи на допълнителното натоварване или ще се спомине нещо...
Т'ва е БМВ ще издържи!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако се пази както трябва турбината, в смисъл да не се гаси веднага като е настъпвана, да се сменя маслото и филтъра за картерните газове навреме ще кара. При мен изкара 60 хиляди откакто сложих чипа преди да се скапе и пак не е сигурно че от чипа си отиде. А относно разхода: карах 1 година колата, разхода ми беше 7.5 л, след чипа ми е 6.5 литра вече почти 2 години е така. Падна ми цял литър.

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги
Ако сложа чипа няма да се оплаквам ако стане нещо, защото все пак аз съм си преценил сам да си тествам, колко е здрава колата ми, но трябва просто да преценя дали искам да направя този тест и дали искам да затворя в ремонт една купа с пари ако се случи нещо.
П.п. Аз се грижа за колата, а пък ако сложа чипа ще е още повече. Благодаря Ви за ценните съвети!

П.п. Аз се грижа за колата, а пък ако сложа чипа ще е още повече. Благодаря Ви за ценните съвети!

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Колега, ако толкова си се запритеснявал за тази скоростна кутия, просто не задавайте големи стойности при чипването, дайте по-малък надув на турбото. Примерно вместо да я надуете колата до 230коня/500+нм, я нагласете на по-малки стойности, да кажем около 215 коня и тягата ще е около 460-470нм /тези стойности са просто примерни/, и тази мощност няма да тормози прекалено скоростната кутия. Така хем ще си чипнал, хем ще можеш да спиш спокоен 

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Аз никога не съм и мислил да я надувам толкова много. Нещо от сорта на 215-220к.с. не повече 

38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3