Проблем с таблото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Проблем с таблото

Мнение от b_velev » 15 Юли 2011, 20:31

Здравейте,
Имам доста странен проблем. На клипчето от линка давам на контакт няколко пъти, а стрелката на температурата се движи много странно. След това като запаля остава на положението, на което е била последно и не мърда докато не врътна ключа.

http://vbox7.com/play:ec57916615
Последна промяна b_velev на 02 Авг 2011, 9:52, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Проблем с таблото

Мнение от Biankonero » 16 Юли 2011, 0:50

b_velev написа:Здравейте,
Имам доста странен проблем. На клипчето от линка давам на контакт няколко пъти, а стрелката на температурата се движи много странно. След това като запаля остава на положението, на което е била последно и не мърда докато не врътна ключа.

Ако искаш драсни едно лс, имам табло да пробваме дали е в него проблема. Но по-добре направи една диагностика - ако има някаква грешка от КАН-шината - тогава таблото така се ебава.

П.С. Сега видях че е 320д, а таблото мо е от 320и - само ще проверя дали има някаква разлика в уредите.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с таблото

Мнение от b_velev » 17 Юли 2011, 10:36

Biankonero написа:
b_velev написа:Здравейте,

Ако искаш драсни едно лс, имам табло да пробваме дали е в него проблема. Но по-добре направи една диагностика - ако има някаква грешка от КАН-шината - тогава таблото така се ебава.

П.С. Сега видях че е 320д, а таблото мо е от 320и - само ще проверя дали има някаква разлика в уредите.

Таблата май не са съвместими, но не е това проблема. Колата също така не иска да пали от време на време (стартера не върти, с бутане пали) и май има някаква връзка. И двата проблема като, че ли се появиха едновременно. Клемореда е наред, но не знам дали стартера би могъл да прави такъв проблем с таблото.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с таблото и паленето

Мнение от b_velev » 18 Юли 2011, 20:30

Проблемът с паленето е решен. Беше от стартера. Явно двете неща нямат общо.Таблото обаче продължава да прави мизерии. Пуснах му тест от скритото меню и стрелката на температурата не се движи. Изкарах температурата от пак скритото меню и всичко изглежда ОК.Показва ми около 89-90 градуса като загрее колата. Някакви идеи от какво може да е? Някой може ли да услужи с табло за тест?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 18 Юли 2011, 22:21

Днес сменихме на един форд таблото, точно заради същата мизерия. Ако е навит някой да пробвате с друго табло, ще е най-добре :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от b_velev » 02 Авг 2011, 9:09

Искам да питам дали табло от 330д англичанка може да се сложи в 320д и какви ще се процедурите за да го приведа в същия вид като старото? Дали изобщо си заслужава?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Авг 2011, 14:46

b_velev написа:Искам да питам дали табло от 330д англичанка може да се сложи в 320д и какви ще се процедурите за да го приведа в същия вид като старото? Дали изобщо си заслужава?

Колега имам едно табло от англичанка,може да пробваме с твоето да го разглобим,да сложим циферблата и стрелките,според мен моторчето се ебава...няма проблем ако решиш а и таблото моеот съм разглобявал поне 20-а пъти и си работи :yes:
A разлика не мисля че има
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Назад към E46