Taмпон заден амортисьор?
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: Taмпон заден амортисьор?
Пепи, биалетките(номер 6) скърцат, ама скърцат кат панти на селска порта от преди 1-та световна
Тук иде реч за чукане/тропане все едно някой болт не е затегнат и нещо чука желязо в желязо щото там нещо се мести.
Само дето всичко е стегнато и всичко е здраво

Тук иде реч за чукане/тропане все едно някой болт не е затегнат и нещо чука желязо в желязо щото там нещо се мести.
Само дето всичко е стегнато и всичко е здраво

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Като купих моята кола и Аз имах нещо подобно в дясно/ задно и след смяна на видимо прецакан тампон / по точно смених и давата / + смяна на амортисьори, тогава по спомен и тези от №6 приключи всичко! На баща ми по същия начин имаше едно като хлопане и му вземах задни амортисьори и се реши проблема, затова да пробва със други!
Друго Аз не виждам какво може да чука, може да види и тези малките биалетки на задната щанга понякога се трошат на две..
Гоше обадисе когато можеш да го видя това чукане, хем да пийнем по кафе...
Друго Аз не виждам какво може да чука, може да види и тези малките биалетки на задната щанга понякога се трошат на две..
Гоше обадисе когато можеш да го видя това чукане, хем да пийнем по кафе...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Ебал съм го отивам да взимам черешки! Така или иначе ще взимам нови за големия мост да видим ква ще я свършим 

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
VesoPesa написа:Ебал съм го отивам да взимам черешки! Така или иначе ще взимам нови за големия мост да видим ква ще я свършим
Весо за №2 ли говориш от схемата:

Ако е за тях и Аз ги смених 4 на брой са и има огромна разлика независимо че нямаше видими поражения!
За съжаление ги има само оригинални и идват малко дебели като цена но пък 100% има резултат!
Аз лично по задното окачване съм сменил абсолютно всичко и резултата е повече от добър, на всеки прави впечатление возията въпреки 17-ките...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
За големите биалетки(на носачите, нали йм викат черешки) демек номер 6
Иначе и номер 2 ще сменям но ще взема за м5 че са малко по-други
Абе с две думи, понеже ще слагам голям мост и този който ще взема ще го ревизирам от всякъде - боядисване на ново както си е реда, смяна на маслото в моста и носачите, нови тампони на моста, нови тампони на носачите, нови лагери на главините, нови ламарини зад дисковете, нови жила за ръчната, нови механизми за ръчната, нови карета за полуоските и още неща които 100% забравям
Идеята беше че го мислех след месец някъде, ама ще взема биалетките сега да ги тествам въпреки че изглеждат перфектно здрави
п.с. А да и полеуретанови тампони на ушите на амортисьорите че тея са аут ъф спейс, пък не ми се дават 1400 лева за задни амортисьори при положение че тия са си перфектни.

Иначе и номер 2 ще сменям но ще взема за м5 че са малко по-други

Абе с две думи, понеже ще слагам голям мост и този който ще взема ще го ревизирам от всякъде - боядисване на ново както си е реда, смяна на маслото в моста и носачите, нови тампони на моста, нови тампони на носачите, нови лагери на главините, нови ламарини зад дисковете, нови жила за ръчната, нови механизми за ръчната, нови карета за полуоските и още неща които 100% забравям

Идеята беше че го мислех след месец някъде, ама ще взема биалетките сега да ги тествам въпреки че изглеждат перфектно здрави

п.с. А да и полеуретанови тампони на ушите на амортисьорите че тея са аут ъф спейс, пък не ми се дават 1400 лева за задни амортисьори при положение че тия са си перфектни.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
VesoPesa написа:За големите биалетки(на носачите, нали йм викат черешки) демек номер 6![]()
Иначе и номер 2 ще сменям но ще взема за м5 че са малко по-други![]()
Абе с две думи, понеже ще слагам голям мост и този който ще взема ще го ревизирам от всякъде - боядисване на ново както си е реда, смяна на маслото в моста и носачите, нови тампони на моста, нови тампони на носачите, нови лагери на главините, нови ламарини зад дисковете, нови жила за ръчната, нови механизми за ръчната, нови карета за полуоските и още неща които 100% забравям![]()
Идеята беше че го мислех след месец някъде, ама ще взема биалетките сега да ги тествам въпреки че изглеждат перфектно здрави![]()
Да Аз така направих и при двете си коли! Винаги почвам с това, преден, заден мост всичко наред и резултата е колата става като нова

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Peter Angelov написа:Здрасти Гоше, според мен това може да го имаш ако 100% си сигурен че не е от кори или нещо друго от:
заден амортисьор
или
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... uspension/
№6 от схемата
Или проблема да у някъде между тампона и амортисьора. То Е34 няма кой знае какво като задно окачване даже си е направо смешно в сравнение с други модели.
Успех
Аз лично клоня към самия амортисьор, виж вземи за проба други![]()
P.S. Виж разглоби ако трябва всичко, Е34 с напъване / натягане с разни щанги и тем подобни трудно се разбира ако има хлабини, говоря от личен опит
В сряда ще разменя двата задни.. и да видим дали ще се пренесе скърцането от другата страна, тогава е ясно че е амортисьора

П.С Петьо ти имаш ли стар амортисьор за проба?

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Ами Гоше нямам
Мисля че Митко има ако искаш питай него
Не ми се вярва да ти откаже....
Аз имам стари от един друг модел
Успех

Аз имам стари от един друг модел

Успех
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Това скърцане при мен се засили сериозно тези дни и интересно е, че като вдигнеш колата на крик отзад и то си се чува. Номер 6 от схемата при мен изглежда доста зле - просто не е в съосие само със себе си, та според мен това е проблема. Скърца наистина зверски. Моят въпрос е колко пари струва това и лесно ли се сменя - бързо?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Сменя се за 10 минути и от двете страни, без да е нужно да вдигаш колата дори на крик, обаче не са от най-евтините
преди година някъде за 2 броя лемфьордер ми искаха 100 лева 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Жорка, имам готови за монтаж окомплектовани амортисьори с все багаж, звънни да ти ги дам да пробваш, хем ще видиш и реално свалена задница с 35мм.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- georgipass
- младши ентусиаст
-
Проблемът е решен.... просто няма да повярвате откъде беше... след 5 часа търкаляне под и в колата включващо размяна на амортисьорите, разглобяване на всички възможни кори и тапети отзад... проблема се оказа в ламарината , двойната...която прегражда багажника от купето, поддаваше от точковата заварка и и оттам се е чувал шума метал в метал, и при работата на амортисьора малко или много купето поддава и там се оказва слаба връзка и скърца ! Поотворих ламарината с отвертка и шума спря, ето и снимка за какво иде реч
Благодаря на всички , които се отзоваха 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна georgipass на 03 Авг 2011, 19:26, променена общо 1 път
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ко**ле!
Честито!
Честито!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Ееее браво Гоше:) Казахти няма кой знае какво задницата на Е34
Браво друже:)
- georgipass
- младши ентусиаст
-
Peter Angelov написа:Ееее браво Гоше:) Казахти няма кой знае какво задницата на Е34
Да бе Петьо , викам няма да ми се опъне ... струваше си лежането и търкалянето като маймуна днес

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3