Нормално ли е кола на 12000км да иска доливане на масло?
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMw addicted
- Потребител
-
Нормално ли е кола на 12000км да иска доливане на масло?
Моля дайте мнение. Имам си от 3 месеца х3 с 3.0д мотор и ужасно и се кефя. Просто се чудя защо досега съм карал нещо различно от бмв. Но какво се случи: Колата започна да плаче за доливане на масло. Вярно че за последните 3 дни минах над 2500 км. и поне 1500 от тях бяха със скорост 190-210км/ч, но не ми се струва нормално все пак.
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Коко доливаш и масло с какъв вискозитет и слагаш...?!
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- BMw addicted
- Потребител
-
Нищо не съм доливал. колата е на 3 месеца и още не съм отварял предния капак. Пише, 1е е с масло БМВ лонглайф
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не разбрах точно какъв ти е въпроса, но е нормално да изгори някакво количество масло при такива скорости с чисто нов двигател. Това масло "лонглайф" ще ти каже,че иска да го смени на 25 хил. км, но по-добре да не чакаш толкова. Вместо да доливаш, отиди направо да ти го сменят, нищо че компютъра ти казва да доливаш. Ако все пак си решил да слушаш компютъра, виж в книжката какъв вискозитет се препоръчва (най-вероятно нещо екзотично ще е) и си долей.
Never mistake motion for action...
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Абсолютно нормално-20000км=1,5-2литра при 3.0да.А един въпрос-ти си с 3.0д и виждам,че си достатъчно луд-като засилиш колата в завоя-ама яко,почти до излитане присветват ли ти 2 лампички-едната за прекалено високо ниво на вредни емисии,а другата за ниско ниво на охладителната течност.За маслото и аз не вярвах ама е факт,ходи до Камор да ти досипят,но си вземи и за доливане малко
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
А на мен тези от Камор ми казаха.че колата сама си определя кога маслото е излязло от строя и най-добрия вариант е да и се довериш,защото слагали на първото масло някакви присадки.И в Дару са ми го казвали същото за Е39ката,но ако ти долеят доста-колата ще се излъже частично Х3то е на 27000 и казва,че има още седем до сервиз.В началото от БМВ АГ са написали 30к-значи 30к-толкова и ти седи по дефаут на компа
Re: Нормално ли е кола на 12000км да иска доливане на масло?
BMw addicted написа:Моля дайте мнение. Имам си от 3 месеца х3 с 3.0д мотор и ужасно и се кефя. Просто се чудя защо досега съм карал нещо различно от бмв. Но какво се случи: Колата започна да плаче за доливане на масло. Вярно че за последните 3 дни минах над 2500 км. и поне 1500 от тях бяха със скорост 190-210км/ч, но не ми се струва нормално все пак.
Смятате ли, че нормално чисто нова кола с неразработен двигател да се кара с такава скорост (обороти). Ако не греша, изрично се забраняват високи обороти докато не се разработи двигателя.
'02 BMW 525d
- Новини
-
Hex написа:Смятате ли, че нормално чисто нова кола с неразработен двигател да се кара с такава скорост (обороти). Ако не греша, изрично се забраняват високи обороти докато не се разработи двигателя.
Ако не се лъжа, колите вече излизат от завода с разработен двигател. Май някъде четох нещо такова но не съм уверен.

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
!!Asen_X написа:Hex написа:Смятате ли, че нормално чисто нова кола с неразработен двигател да се кара с такава скорост (обороти). Ако не греша, изрично се забраняват високи обороти докато не се разработи двигателя.
Ако не се лъжа, колите вече излизат от завода с разработен двигател. Май някъде четох нещо такова но не съм уверен.
гледах по едно предаване от немските телевизии,че като свалят бмв-то от конвейра го слагат на нещо като дино и го изръчкват до максималните обороти на всички скорости,така че може и да си прав

ТДС - Турбо Див Селянин
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
!!Asen_X написа:Hex написа:Смятате ли, че нормално чисто нова кола с неразработен двигател да се кара с такава скорост (обороти). Ако не греша, изрично се забраняват високи обороти докато не се разработи двигателя.
гледах по едно предаване от немските телевизии,че като свалят бмв-то от конвейра го слагат на нещо като дино и го изръчкват до максималните обороти на всички скорости,така че може и да си прав

ТДС - Турбо Див Селянин
повечето двигатели на високи обороти горят масло. офицялното становище на бмв (а и на мерцедес) е че допустимия разход е литър масло на 1600км. ако гориш по-малко- нямаш проблем (според тях). за мене това е много, но... това е положението.
също така мисля че 25к км пробег на едно масло е неправилно. това е максималния пробег на хубаво синтетично масло на теория. немците го прилагат на практика. вярно че напоследък излизат много "дълго-пробегни" масла и сигурно пазят добре двигателя за 20к км, но.. .аз съм малко старомоден.
примерно на е60 м5 първата смяна на маслото е на 1800км след което следващата е на 25к км- никои не може да ме убеди че това е добре за един голям двигател със 8250 червена линия... ма кво разбирам аз...
относно разработването- за всеки модел е различно - повечето бмв-та трябва "да се карат със не много високи скорости и да не се карат със постоянна скорост дълго време"... докато е60 м5 трябва да се кара до 5000 оборота първите 1800км, да не се ползва с5 и с6 режима на смг, след това до 4500км не трябва да се ползва с6 и тн.. та за всеки двигател е различно.
също така мисля че 25к км пробег на едно масло е неправилно. това е максималния пробег на хубаво синтетично масло на теория. немците го прилагат на практика. вярно че напоследък излизат много "дълго-пробегни" масла и сигурно пазят добре двигателя за 20к км, но.. .аз съм малко старомоден.
примерно на е60 м5 първата смяна на маслото е на 1800км след което следващата е на 25к км- никои не може да ме убеди че това е добре за един голям двигател със 8250 червена линия... ма кво разбирам аз...
относно разработването- за всеки модел е различно - повечето бмв-та трябва "да се карат със не много високи скорости и да не се карат със постоянна скорост дълго време"... докато е60 м5 трябва да се кара до 5000 оборота първите 1800км, да не се ползва с5 и с6 режима на смг, след това до 4500км не трябва да се ползва с6 и тн.. та за всеки двигател е различно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3