Проблем с мощността при ниски обороти

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D
Мечтае да кара: F10

Проблем с мощността при ниски обороти

Мнение от Mannoroth » 31 Юли 2011, 23:02

Здравейте,

След два дни ми предстои да ходя на сервиз за диагностика и сменяне на консумативи, но забелязах един проблем, и исках да се допитам до вас първо, за да знам евентуално на какво да им наблегна в сервиза.

Значи карам 530d от скоро - като я настъпя повечко от нормалното в началото не ускорява много добре и като мине 2000 оборота сякаш се отпушва и тогава се усещат тия 193 коня...Ясно е, че те са тия коне са дадени при 4000 оборота, но на старата ми кола можеше да се изстрелям още отначало, не ми трябваше да чакам да влезна в оборот, но пък беше на бензин - Seat Ibiza 1.4 - вярно, че е много по-лека, но пък е 60-70 коня...

Вероятно като мине диагностиката ще се установи ако има сериозни проблеми, но исках да споделя, та ако някой е имал подобен проблем да ми подскаже... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Проблем с мощността при ниски обороти

Мнение от iceblast » 01 Авг 2011, 0:26

Автомат или ръчка си?

Попринцип турбините на 530D са с променлива геометрия, така че още от ниските обороти почва да изтегля.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Мнение от chehut » 01 Авг 2011, 0:32

Аз имах абсолютно същия проблем със същите симптоми... не искам да те плаша, но при мен се оказаха дюзите проблемни. В ниските обороти не работят както трябва , а на 50-60% и се наложи да ги сменя. 1500лв. някъде ми излезе всичко, но пък сложих дюзи от фейсовата и сега е супер. Дано да не се окаже нещо сериозно при теб. :yes:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 01 Авг 2011, 8:39

Махни катализаторите и направи една диагностика,колата ти трябва да тръгва дори от 1200-оборота. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар

Мнение от Mannoroth » 01 Авг 2011, 17:12

Ръчка е да...е сега един колега направи едно кръгче и каза, че наистина е тромава на ниски обороти, пък за тоя двигател не би трябвало...няма нищо непоправимо в крайна сметка, стига да имаш $$$ :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 01 Авг 2011, 23:47

Най-вероятно акутатора може да се ебава нещо. Ако искаш пиши ЛС и ще ти я закача някой ден на компютъра и ще видим какво ще каже той. Като тръгне от 2000 оборота до колко върви?

Иначе ако няма мирис на сяра или тем подобни лайна, не пипай катализаторите ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Mannoroth » 02 Авг 2011, 12:33

Днес минах диагностика...нищо сериозно, било нормално да е тромава в началото ми викат, но пък съм минал малко километри ~около 40 след като я взех и не е достатъчно, те ги били занулявали преди да влезе в автокъщата, та другата седмица ще ходя пак да направят диагностика и да сменят консумативите. Казаха ми да мина 100-ина км. дотогава...откриха само 2 проблема сега - едната перка на вентилатора отпред и подгряващите свещи, но не било сигурно, другата седмица ще ми кажат на 100%...

Назад към E39