Привет колеги

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Привет колеги

Мнение от ggb » 26 Юли 2011, 15:17

Здравейте на всички в Е39 бих искал да помоля някой колега от София ако има възможност да погледне този автомобил http://www.mobile.bg/11311580889038587
благодаря предварително..
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: Привет колеги

Мнение от dobromir » 26 Юли 2011, 18:07

Добра е колата липсва и кожен салон но километрите които са посочени ми се виждат много малко за годините на колата ..

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 26 Юли 2011, 18:51

Прекалили са вътре със спрейовете :mhihi: вътре сигурно много лъзга... :lol: иначе може да е добра колицата!

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 26 Юли 2011, 19:02

ggb написа:Здравейте на всички в Е39 бих искал да помоля някой колега от София ако има възможност да погледне този автомобил http://www.mobile.bg/11311580889038587

Колега, ще се опитам тия дни да я погледна :yes:
Вчера гледахме една за друг колега viewtopic.php?f=35&t=260932&start=30 и се "нагледах" да ти кажа, но дано тази да е по-добра (много гадно е намазано таблото и волана :ranting: )
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 26 Юли 2011, 20:10

Alexch написа:
ggb написа:Здравейте на всички в Е39 бих искал да помоля някой колега от София ако има възможност да погледне този автомобил http://www.mobile.bg/11311580889038587

Колега, ще се опитам тия дни да я погледна :yes:
Вчера гледахме една за друг колега viewtopic.php?f=35&t=260932&start=30 и се "нагледах" да ти кажа, но дано тази да е по-добра (много гадно е намазано таблото и волана :ranting: )

Другото да е наред волана и таблото ще се оправи. :D :D
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 28 Юли 2011, 20:19

Ходих преди малко до тази автокъща и видях колата. Пиша какво установих, за да бъде полезно за всички колеги:
- италиански внос;
- беше без акумулатор, защото бяха прали салона и съхнеше, така че я запалиха с кабел;
- пална от раз и мотора работи спокойно и равномерно, за разлика от другата от линка по-горе, която гледах преди 3 дни;
- телевизията работи добре, както и мултифункцията на волана;
- няма изгорели, но има избледнели пиксели в дясната част на борда, но показва температурата точно;
- PDC-то се включи щом вкарах задна (има и преден парктроник и типтроник);
- грешки по таблото не светнаха (интересно защо, след като беше без акумулатор :dunno: );
- друго странно е, че е с АСЦ (поне бутона е такъв), а не ДСЦ, вече виждам втори фейс с АСЦ;
- направи ми впечатление, че скоростния лост се местеше малко трудно, но не съм имал автоматик и не знам как трябва да е;
- фаровете са ксенонови с лупи и ангелски очи - работеха;
- има 3-4 забележки по боята - дълбоки драскотини по шофьорската и задна дясна врати, както и драскотини по страничните огледала и лека вдлъбнатинка на задната броня (може да съм пропуснал нещо);
- климатика така и не почна да студи, колкото и да се кълнаха в него :mhihi: , но компресора включи, така че е за зареждане предполагам;
- във волана не усетих луфт, но това не е гаранция за състоянието на рейката;
- маслото беше мазно и черно - както трябва да е;
- най-много износване има по лоста, по волана и педалите не толкова, но така ужасно са намазани, че не може да се каже, предполагам е поне на 250к;
- салона е запазен, но все пак току що е изпран;
- гумите са прилични - Мишелин, ДОТ 19/08, 225/55/16 с оригиналните джанти

Джамбазите бяха типични, полу-отзивчиви, но ми направи впечатление, че шефа кара 530д Е60 и каза, че разбира от БМВ и не би взел някой гроб. За драскотините каза, че утре няма да ги има, което не знам какво значи :dunno:
За съжаление я угасиха след 5-6 мин., защото нямала нафта, беше на първата черта и не изчакаха да стигне средата за да проверя перката и маркучите. За скоростите и окачването нищо не мога да кажа, защото трябва да се покара.
Общо взето заключението ми е, че колата е маалко над-средното ниво за италиански внос, но със сигурност нещо ще изскочи или по-окачване или на диагностиката. Честно казано на снимките грабва повече (както се очаква), но пък цената не е лоша особено ако се спазари още надолу.

ggb имаш ЛС с ВИНа :yes:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 29 Юли 2011, 0:27

Alexch написа:Ходих преди малко до тази автокъща и видях колата. Пиша какво установих, за да бъде полезно за всички колеги:
- италиански внос;
- беше без акумулатор, защото бяха прали салона и съхнеше, така че я запалиха с кабел;
- пална от раз и мотора работи спокойно и равномерно, за разлика от другата от линка по-горе, която гледах преди 3 дни;
- телевизията работи добре, както и мултифункцията на волана;
- няма изгорели, но има избледнели пиксели в дясната част на борда, но показва температурата точно;
- PDC-то се включи щом вкарах задна (има и преден парктроник и типтроник);
- грешки по таблото не светнаха (интересно защо, след като беше без акумулатор :dunno: );
- друго странно е, че е с АСЦ (поне бутона е такъв), а не ДСЦ, вече виждам втори фейс с АСЦ;
- направи ми впечатление, че скоростния лост се местеше малко трудно, но не съм имал автоматик и не знам как трябва да е;
- фаровете са ксенонови с лупи и ангелски очи - работеха;
- има 3-4 забележки по боята - дълбоки драскотини по шофьорската и задна дясна врати, както и драскотини по страничните огледала и лека вдлъбнатинка на задната броня (може да съм пропуснал нещо);
- климатика така и не почна да студи, колкото и да се кълнаха в него :mhihi: , но компресора включи, така че е за зареждане предполагам;

- във волана не усетих луфт, но това не е гаранция за състоянието на рейката;
- маслото беше мазно и черно - както трябва да е;
- най-много износване има по лоста, по волана и педалите не толкова, но така ужасно са намазани, че не може да се каже, предполагам е поне на 250к;
- салона е запазен, но все пак току що е изпран;
- гумите са прилични - Мишелин, ДОТ 19/08, 225/55/16 с оригиналните джанти

Джамбазите бяха типични, полу-отзивчиви, но ми направи впечатление, че шефа кара 530д Е60 и каза, че разбира от БМВ и не би взел някой гроб. За драскотините каза, че утре няма да ги има, което не знам какво значи :dunno:
За съжаление я угасиха след 5-6 мин., защото нямала нафта, беше на първата черта и не изчакаха да стигне средата за да проверя перката и маркучите. За скоростите и окачването нищо не мога да кажа, защото трябва да се покара.
Общо взето заключението ми е, че колата е маалко над-средното ниво за италиански внос, но със сигурност нещо ще изскочи или по-окачване или на диагностиката. Честно казано на снимките грабва повече (както се очаква), но пък цената не е лоша особено ако се спазари още надолу.

ggb имаш ЛС с ВИНа :yes:

Ок едно голямо благодаря колега и ако идваш в Пловдив ще почерпя по една бира. :D :D :D

Назад към E39