Покупка на БМВ Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Покупка на БМВ Е39
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
iceblast написа:Колега, какво чакаш? Отивай да я гледаш тази!
Ти ако се разходиш по Горубляне и разледаш още 2-3 коша, за които платиш по 100-200лв за майстори и диагностики къде отиваш?
Тази според мен ще се навие на 12К лв. а регистрацията ти е 100тина лева, а каското ще го пуснеш на изплащане и това е.
Именно тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details е със забележките, които по горе изброих

Наистина доста пари отиват за разкарване по сервизи и т.н. ама няма друг начин да се провери състоянието на една кола. Тази кола с тези забележки по горе предполагам и за под 11к ще я даде ама след като си поговорихме с колегата NAPSTERS съвсем се разубедих да я взимам. От една страна много искам да я взема, но от друга като знам какво и е някакси ми умира желанието.
doomy525 написа:Колега какво ще кажеш за тази ?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Ако беше сребрист металик и 193 коня, директно щях да се обадя и да я закараме на сервиз да видим в какво състояние е. Иначе всичко останало и е пушка!
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
Според мен ако колата си заслужава парите, бих направил компромис с цвета, пък и е хубав. 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
тоя мотор 184 коня не отпада ли при фейса .. може да се е объркал тоя или да е правеняк фейс
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Alexi написа:тоя мотор 184 коня не отпада ли при фейса .. може да се е объркал тоя или да е правеняк фейс
То принципно март 2000 не трябва да е фейслифт, подранил е с няколко месеца

И тоя М-ков волан май се слага само на преди фейслифт, после не е ли трилъчевия?

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Lattri написа:Търсенето продължава колеги... Моля Ви ако попаднете на такъв екземпляр http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details (абсолютно същия цвят, салон и екстри и джанти и пакет), но приличен, без удари и в добро състояние пишете ми!!
-тази наистина си струва парите, обаче си мисля че салонът е сменен.
- идеален избор според мен, но ако имаше и шибидах (защото всичко друго, което виждаш може да се добави))))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
doomy525 написа:Според мен ако колата си заслужава парите, бих направил компромис с цвета, пък и е хубав.
Съгласен съм. Ако наистина е хубава ''отвътре'' си струва. Незнам защо толкова много държа на цвета но сребристия металик е можеби единствения цвят за кола според мен. Просто дори и най грозния таралясник е красив ако е сребрист металик. Всичките ми коли досега са били с все този цвят и явно съм се привързал доста към него.
tngeorgiev написа:Lattri написа:Търсенето продължава колеги... Моля Ви ако попаднете на такъв екземпляр http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details (абсолютно същия цвят, салон и екстри и джанти и пакет), но приличен, без удари и в добро състояние пишете ми!!
-тази наистина си струва парите, обаче си мисля че салонът е сменен.
- идеален избор според мен, но ако имаше и шибидах (защото всичко друго, което виждаш може да се добави))))
Тъпо е, че точно такава търсех. Точно така си я представях. С абсолютно същите екстри и абсолютно същия цвят, интериор и т.н. Едно на ръка, че струва 12к. Аз и за 10 мога да я спазаря. Проблема е, че е удряна и е правена от някой, който явно не си разбира от работата. Колегата Napsters може да даде повече подробности. На мен не ми е проблем да я взема и да налея в нея още 3к за да я стегна, но до колко е удачно да се прави това нещо? Дали ще успея да я вкарам в добро състояние? Дали си струва да го правя? Това са все неща, които ме спират да я купя. Всеки ден гледам по мобилетата и останалите сайтове за коли, но уви точно като тази не мога да намеря. Яд ме е, че веднага като и видях си казах "Това ще е колата!", но след като я видяхме в сервиз, ми се разбиха всичките надежди и мечти. И пак казвам. Не че има нещо сериозно по колата. Просто не са едно или две малки неща, които да се коментират като забележки.
Ако не си се насочил само от България да вземаш, от немското мобиле има избор, както и хора, с които можеш да се споразумееш да ти я докарат за определена цена
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
edit : погледни и тази - нова обява е, но само с 1 снимка

edit : погледни и тази - нова обява е, но само с 1 снимка

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
doomy525 написа:Ако не си се насочил само от България да вземаш, от немското мобиле има избор, както и хора, с които можеш да се споразумееш да ти я докарат за определена цена![]()
-немското мобиле колега за мен е най-голямата измама в европа, защото е предимно сръбско, арабско и дори българско в действителност, сериозно - на 3 пловдивски автокъщи попаднах на пътя мюнхен-аугсбург
-преди 2 години извадих 10 оферти, имах 10 уговорки, обиколих с влак цяла германия, което ми струваше още една кола..и навсякъде пристигах точно в мига, след като били продали точно "моето" бмв ..имали обаче нещо по-добро, баш като за мен, но или без документи, или 2 пъти по-скъпо..или ауди
-в германия се пазарува само кеш и на място, предимно по обява от ежедневници
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Аз само не мога да разбера гледате кола за 12 000лв. примерно и си мислите че може да я спазарите на 10 000лв. което е 2 000лв. надоло, сериозно ли смятате че някой слага 2 000лв. надценка?
Според мен за коли малко над 10 000лв. коментар от 500 - 700лв. е максимума, айде малко повече ако колата се е задържала доста време и някой гледа да се отървр от нея.
След като толкова държиш на този цвят нека той да е водещ в търсенето, ако искаш обезателно да имаш кожено рекаро да кажем то лесно може да бъде добавено винаги.
Наблегни на неща който са по-трудни за "преправяне", екстри като салон и джанти лесно се сменят.
Наблегни на по-сериозни "щети" като зле оправени удъри и тръгнала ръжда примерно.
Другите по-дребни проблеми ще ги оправиш, каквато и кола да вземеш на първо място според мен е да я обслужиш "от - до", все пак кола е и от време на време си има нещо което си му идва времето за смяна.
Според мен за коли малко над 10 000лв. коментар от 500 - 700лв. е максимума, айде малко повече ако колата се е задържала доста време и някой гледа да се отървр от нея.
След като толкова държиш на този цвят нека той да е водещ в търсенето, ако искаш обезателно да имаш кожено рекаро да кажем то лесно може да бъде добавено винаги.
Наблегни на неща който са по-трудни за "преправяне", екстри като салон и джанти лесно се сменят.
Наблегни на по-сериозни "щети" като зле оправени удъри и тръгнала ръжда примерно.
Другите по-дребни проблеми ще ги оправиш, каквато и кола да вземеш на първо място според мен е да я обслужиш "от - до", все пак кола е и от време на време си има нещо което си му идва времето за смяна.

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
doomy525 написа:
Нямам познати, които да пътуват до Германия за съжаление. Тази първата обява изглежда добре ама цвета... Втората доста се доближава до това, което търся, но само да беше ръчка и с М-пакетче...
Bavarcho написа:Аз само не мога да разбера гледате кола за 12 000лв. примерно и си мислите че може да я спазарите на 10 000лв. което е 2 000лв. надоло, сериозно ли смятате че някой слага 2 000лв. надценка?
Реалната надценка им излиза толкова на тези хитреци. Съгласен съм, че ако една кола е в прилично състояние 700 лева е максимума, до който може да се стигне, но в този конкретен случай не е така. Цвета и екстрите са на второ място. На първо място е колата да няма сериозни удари и ходовата част + двигателя да са в добро състояние. Останалото се прави с пари. Не очаквам да взема кола, на която да не и пипам нищо в рамките на 3 годни, но ако се наложи ремонт то поне да не е много сериозен или скъп.
П.С. Изпадна една е36-ца М3 Ево за 7к лв. в доста добро състояние с десен волан. Мога да я взема и сериозно да си начеша крастата ама като ми се кара хубаво Е39 няма какво да правя друго освен да търся.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Lattri написа:Реалната надценка им излиза толкова на тези хитреци. Съгласен съм, че ако една кола е в прилично състояние 700 лева е максимума, до който може да се стигне, но в този конкретен случай не е така.
Понеже съм запонат така да се каже..., едно време преди две три години, когато коли се продаваха като хляб, надценките бяха горе доло като това което казваш, но и пазарлъка тогава беше много по-голям от сега.
В момента колите се продават през 200лв. до 800лв., с коментара.
Може да питаш колегите madpetio и Nasti които също са търговци че колите средно се продават пред 400лв.
Такива надценки над 1 000 - 2 000лв. ги има ама за коли малко над 10 000хил.
Е врярно че има всякакви ...
Не е толкова лесно да отидеш до Германия примерно и да си купиш кола (и що всеки говори за тая Германия, за мене отиди до Швейцария), всеки дава акъли във форума и толкова, питай колко от тях са ходили да си купят кола.
Ако си решил да си търсиш кола извън България колегата madpetio може да ти помогне с търсенето и транспорта.

Колега, ако визираш моето мнение относно Германия, то аз лично предпочитам Белгия и дори Швеция, но всичко опира до пари и разходи.
Относно колата - ако ти се чака, ще изпадне - въпрос на време

Относно колата - ако ти се чака, ще изпадне - въпрос на време

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Lattri написа:П.С. Изпадна една е36-ца М3 Ево за 7к лв. в доста добро състояние с десен волан. Мога да я взема и сериозно да си начеша крастата ама като ми се кара хубаво Е39 няма какво да правя друго освен да търся.
-това е твоята кола, ако ти се кара истинско бмв, и цената е добра, 7000

-90% от вноса втора употреба у нас е с къде добре, къде зле прикрити удари. Правени са бързо и са гласени специално за препродажба, с ненормални джанти, лъскави фарове, чудесии..И след 1-2 години - познай )) Високата цена у нас нищо не означава
-за е39 на 10 години - 10000 макс

E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Според теб колко трябва да е надценката на 10 000лв, 200-300лв ли, айде малко по-сериозно, като ходите по кръчмите не си правете сметка,че плащате алкохол и ядене на 200-300% надценка, в случая човека е вложил 10 000 примерно, пуснал е на 12 000, ще направи отстъпка и и в крайна сметка печалбата ще му е 13-14%, от който ще трябва да плаща заплати,наеми и т.н. и това не е нормално така ли, много ли му е? И друг път съм казвал, като е толкова лесен вноса и продажбата на автомобили, с куфарчето и където ви е по-готино, пазара е отворен за всички...

66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5