Проблем с навигацията на Е83

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: трезвен
Мечтае да кара: Dramiel

Проблем с навигацията на Е83

Мнение от pro_01 » 11 Юли 2011, 19:22

От известно време навигацията ми прави врътки. Сутрин като запаля за пръв път всичко е наред, но спра ли някъде и запаля ли после отново започват драмите - или казва че диска е грешен, или че изобщо няма диск. После почва едно въртене и рестартиране до откат. Първо го отдавах на жегата. Отзад съм забелязал, че отделението се нагрява доста. После помислих, че е зацапана леща. Диагностиката вчера обаче показа прекъснат кабел или проблем с екрана. И днес вече онова изобщо не захапва, казва че няма диск и това е. Като става дума за екрана, той от време на време също прави магарии - върти се до някъде, спре. Намествам го там, такова, ама после се затваря до половината, та се налага леко да му помогна с ръчичка. Това го отдавах на влагата. В гаража е супер влажно и забелязвам, че основно когато я оставя там го прави. Та не знам, объркан съм дали е кабел, дали е екран и дали не е нещо от двете. Дали има кабел, който може да оказва влияние и на двете? И на някой друг случвало ли му се е подобно нещо? Като погледнах сноповете кабели отзад ми прилоша. Не че няма да я закарам на жичкаджия, ама споделен опит или насока предварително ще ми е от полза.
Улици LIVE - Пътната обстановка на живо

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с навигацията на Е83

Мнение от pro_01 » 13 Юли 2011, 17:17

Безусловно има проблем с жегата. Снощи я бях оставил в гаража, днес като тръгнах работеше като слънце. Напече я после час и половина слънцето и край. Замислям се дали да не монтирам един 12 сантиметров вентилатор за компютърна кутия или дори някакъв як вентилатор за процесор в отделението.

И по всичко личи, че само аз страдам от тоя проблем хм.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 15 Юли 2011, 8:17

Здравей колега,

и при мен навигацията не се отваря докрай понякога, но с копчето я подсещам и си се отваря. А също и с диска от време на време не се разбират от първият път, но скоро го смених от двуслойно DVD за цяла европа (BMW High 2011) на 700мб CD само за източна европа и нямам проблеми. Опитай да смениш CD носителя и си вземи качествена подложка като verbatim DVD-R/CD-R и записвай на най-бавната възможна скорост. Сложи последната карта от раздела за е39 за навигациите. И също забрави да отваряш навигацията с пръстче :nono: отваряй я с копчетата отстрани.

Поздрави :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 16 Юли 2011, 10:06

При мен няма проблеми в жегата,най-вероятно имаш прецакан кабел и като се поразмекне ти прави проблеми.Ако се окаже от 4етеца,пиши ми едно ли4но,на мен ми остана един здрав.

п.с. къде се намира буква 4 на форумния кирилизатор?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 20 Юли 2011, 17:40

Да, явно кабел се размеква или ако има някакво активно охлаждане в самия компютър, е сдало багажа. Ей го, днеска в центъра на София все едно карах през зелено поле. И току в полето изникне камера :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 22 Юли 2011, 9:20

Когато има подобен вид "рестарти", обикновено това се получава от самия диск.Топлината може да влияе единствено на него, но може и да е надран.Има вероятност да се случи да не можеше дори да извадиш диска от устройството.На първо време си намери нов диск(както ти казаха по-горе, записан на много бавна скорост) и тогава търси други причини.Теее, иначе в сервиз, с удоволствие ще ти свалят кожата за един кабел... ;)
Ето тук преди доста време съм описал подобен проблем с навигацията на Е39(МК4):
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1#p1426971

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 26 Юли 2011, 18:20

Пробвах дали не е от диска. Държа си 3 допълнителни в багажника - 2 2011 и 1 2010 :) Не е там бъга. А днес, за по-оригинално, преди 20 минути всъщност, вкарвам ключа, въртя, половината табло светна, нещо почна да прави чат чат чат чат и колата не пали. И така три пъти. На третия път запали с невероятна клизма и... сервото остана втвърдено. Иначе всичко друго работи, индикации няма остатъчни никакви. Ща, не ща, утре ще я водя на сервиз. Двата дни седя навън на големия дъжд, най-много отнякъде да е влязла вода и нещо да е изплющяло. Няма как да не ми хрумне, че последната ел интервенция беше с ангелите и ще съм силно разочарован, ако се окаже че от там идва и тая мизерия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 26 Юли 2011, 18:54

И аз съм слушал за проблеми след ейнджъл айс,та ще чакам да кажеш дали е от тях,че и аз мислех да слагам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 26 Юли 2011, 23:23

С очите проблем има и то не е изолиран само до мен. Ебават майката на предния парктроник, когато се вържат за ток от фаровете. Сега вечер паркирам на спрени фарове и аварийки. Ташак. Но ще пусна допълнително инфо по въпроса като му намеря колая.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 27 Юли 2011, 12:36

Извод 1: не си слагайте ангели. Ни бели, ни жълти, ни пембени. Всичко идва от тях, мамичката им боклучава дали :ranting: Проблема с парктроника е перманентен и неотстраним, освен ако не си изключиш предните парктроници изцяло. Което е няма такъв смях. Евентуално... Евентуално проблемът може и да се реши с други инвертори. Тия много ги хвалят. На косъм съм да поръчам два като последна мярка. Поне струват пренебрежимо на фона на другото.

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d

Мнение от minkof » 29 Юли 2011, 15:29

Ако решиш проблема с ангелите пиши, че моите си седят изключени от както са сложени точно заради проблема с парктроника.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Юли 2011, 17:20

ако не ти е фабрично двд-то а е писано партизанската... от него е.

с покачване на температурата оптичното устройство си променя характеристиките. оригиналните дискове са писани с оглед на това. тия дето ги пишат в китай или си ги пишеме в къщи не са и е малко стрелба в тъмното дали ще го напишеш добре или не.

и друго. четеца отзад има вентилатор. тези вентилатори често клеясват или изгарят. дръпни четеца от арматурното табло, пусни контакт и гледай отзад дали се завърта вентилатора...

моето лично мнение е - смени диска и виж дали прави глупости и с хубав оригинален не-надран диск. ако не- знаеш къде ти е проблема.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 29 Юли 2011, 18:30

Ъпдейт по случая.

1) Проблемът с навигацията най-вероятно е изплющял датчик за температурата, който не активира вентилатора. Вързахме го да се върти нонстоп при контакт и вече втори ден навигацията е шест.

2) За ангелите сега ще поръчам тия инвертори от Щатите. Изчетох де що намерих тема в различни форуми и се оказва, че именно инверторите са в почти 100% от случаите проблема. Калпавите инвертори създават пикове във волтажа и кой знае какво още, и побъркват парктроника, а през зимата влияят върху интензитета на ангелите и изобщо работата им. Имаше някакви пинизи, дето пича седял с ръка пред всеки фар по 5 минути, за ги топли и да светнат, но след като сменил инверторите всичко се оправило. Иначе нищо друго не помага за проблема с парктроника - нито смяна на масата, нито на захранването. Ако и новите инвертори не го оправят, остава паркирането на аварийки нощем :mhihi:

Днес ме осени кощунствената мисъл, че фейслифтовите хиксове и новите седмаци са с бели рингове и вероятно техните инвертори ще са дюшеш. Ама бързо охладнях, като си представих колко ще струват, ако изобщо се продават. :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 12 Авг 2011, 21:07

Има моменти в живота на човека, когато каквото и да правиш, едно нещо почнало зле несъмнено ще мине в измеренията на трагикомедията. Джакпота на живота те изплющява отзадзе и се смееш само за да не ревеш.

Та поръчах ония инвертори от Щатите преди десетина дни. Обаче понеже хората са пичове и пращат до ограничен кръг от 5 държави, се наложи да ги пратя първо до приятел там, който после ми ги пусна насам. 2 инвертора по $4.50 + доставка до него = $17. Бива. С още едни 15-20 до мен - все се връзва приемливо. Тъкмо докато дойдат ще съм се върнал от почивка.

Днес на вратата се звъни и цъфва куриер на ФедЕкс, който ми доставя инверторите. Викам евалата, щом за смешни пари доставката е с куриер и отнема 2-3 дни, нямат грешка братята американци, да живей капитализма! По-късно викам на моя човек кажи колко да ти наредя за доставката и получавам отговор $98.73. Първо викам тоя си прави ташак, но междувременно усещам как лайното ми се дръпва. Хващам го аз да ми обясни по-подробно какъв е случая и защо доставката струва цената на инверторите х11 и... така и не разбирам. Пича ги пратил priority и вика "fuck, не си представях че двеста грама до БГ струват толкова, ама много се радвам, че успях да помогна". На мен ми става едновременно лошо, тъпо, смешно и плачещо, но фактът си е факт. Инверторите лежат на кухненската ми маса, а аз съм с още едни 160 лева назад само за да пробвам да накарам очите да не ми интерферират с парктроника. Едва ли ще ги монтирам преди да се върна и честно казано вече ме боли фара дали ще спре да пищи парктроника или не. Единственото ми желание е да сляза долу, да вдигна капака, да изтръгна тъпата китайска глупост, чиято стойност до момента клони към 450 лева :banghead: и дълго да скачам отгоре й...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pro_01 » 15 Сеп 2011, 19:18

Новите инвертори с нищичко не помогнаха. Проблемът си остава. Има едни 10 пъти по-скъпи и ненормалните американци ги ползват да си слагат зелени рингове на крайслерите, но аз лично приключих с изваждането. Изводът остава: не си засирайте колите с тоя китайски боклук, неговата мамичка! :ranting: :banghead:

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6