Покупка на БМВ Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Re: Покупка на БМВ Е39

Мнение от Lattri » 25 Юли 2011, 16:24

iceblast написа:Колега, къде е тази кола? Ако искаш ще ти асистирам и ще дойда да я погледна и да я закачим на лаптопа да видим основните модули как са и евентуално живи данни да видим турбината и дебитомера как са.

П.П. Колкото до завеждането на колата в данъчното изискват договор за придобивка и снимка от талона. За да се стигне до изготването на този договор нотариуса трябва да получи бележка за платен данък, ако не я получи но направи договора си е изцяло негов проблем, а не на новият собственик. Данъците са на лице, не на автомобила, така че новият собственик като я регистрира в данъчното, от тогава почва да му текат данъците.

Здравей колега. Огледа на колата мина. Искам да благодаря отново на колегата Alexch, който дойде с мене и на всичкото отгоре ме почерпи биричка :bowdown: :bowdown: :bowdown: . Сега нека започнем от екстериора. На външен вид безупречна. Без забележки по боята само с една малка пукнатина на задния десен стоп. Интериора е що годе приличен. Личи си, че седалките не са в перфектно състояние и също така, че багажника е ползван доволно. Сега важната част. Запалихме мотора. Малко шумничък (ARG кланапа предполагам), като че ли и леко вибриране поклащане на мотора (идентично на viewtopic.php?p=325575#top). Изчакахме няколко минути да загрее и това нещо отмина. Интересно също така, че преди да загрее като форсираме двигателя ауспуха малко пушеше. На загрял мотор това не се случваше. Другото нещо, което ни направи впечетление е, че стрелката за температурата стоеше на 11:30. Явно термостат. Всичко останало ще се види на диагностика и на стенд. Коментирайте какво мислите!

П.С. Забравих ВИН-а и рамата:

ВИН: WBADL71010GV09681
рамата: 74892660

Удеве пратих емайл на kundenbetreuung@bmw.de. Дано ми върнат отговор скоро. А ето какво изкара РеалОМ:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 25 Юли 2011, 16:42

И аз да кажа какво установих по тази кола, след кратък оглед, без да сме я карали:
1) Не слаби вибрации при студен мотор (чак на предните седалки се усеща), при загрял няма;
2) При форсиране на студен мотор пуши черно, при загрял мотор пуши по-малко и по-светло на цвят;
3) След 15 мин. работа на празен ход, стрелката не достигна средата - предполагам термостат;
4) Изгорели пиксели на големия борд и прецакан датчик на температурата - значи лентов кабел и температурен датчик за смяна;
5) Лявото странично огледало е сменяно с някакво по-малко и стои смешно;
6) Комфорт функцията на дясното стъкло не работи.

Колата иначе изглежда е с фабричен М-пакет, интериор и екстериор, ксенона е оригинален, само парктроника е на странно място, с 2 датчика, но и те изглеждат оригинални, а не китайски ментаци. Вероятно има М-спортно окачване (понеже е по-ниска от нормалното), 17-ки джанти и задните гуми са почти нови (дот 17/2010). Километрите със сигурност са въртяни и е поне на 300 к, но за дизел това е нормално. Седалки, педали, лост и копчета не са прекомерно износени, но си имат следи от употреба, т.е. не са сменяни.

В заключение, очаквах малко повече от тази кола, на ако се окаже, че мотора, турбото и окачването са чук, може да се пазари за поне 1000 лв. надолу. :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: синя каруца
Детайли за колата: е39 530д

Мнение от BIRNIKA » 25 Юли 2011, 21:50

Elesar74 написа:Това ASC и на мен ми е странно. И какъв в тоя парктроник с два датчика на бронята отзад и липса на бутон отпред? Колата е обявена 2001 г., което е крайно съмнително изпълнение в този и вид. Май и моторетката не е 193 , а 184 кс.

P.S. Колега, явно си решил да се качваш на кола за 10 и на 10 000 лева, защо не отидеш да Германия и да си потърсиш там колата? Не че е гаранция нещо, но сам виждаш какво е тук в България. Навремето и аз като тебе се дърпах от автоматика, сега ела ме питай..... Пък тоя волан М-ковия, ми е най-грозния от всички волани, лично за мен.

Моята е испанска живея тик и от тук си я купих национална от испания и е 2000г с DSC и ксенон само че е с голямото нави защото старата е открадната и са нямали в БМВ от малките и му слагот голяма
„Има трима верни приятели: стара съпруга, старо куче и пари в брой.“ Бенджамин Франклин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 25 Юли 2011, 22:28

Колега като гледам какви отзиви давате особено за тая последната... Аз никога не бих погледнал такава кола, камо ли да я взимам :shock:
Другото което е... Като цяло си се насочил към доста пари за кола, а толкова пари за кола с "дефекти", различни от смяна на масло за мен са неоправдани...
Малко лирическо отклонение, надявам се да ти е полезно... Когато се оглеждах за моята, обиколих всички автотържища в София, форума, Дупница и тн... Еми няма такива кошници... Накрая така се бях отчаял че кола в която да вляза и да работят всичките копчета, мотора, скорости, климатик и салон да е добре, просто няма в едно :confused:

Лично мнение с което не искам да ти давам наклон на покупката на кола ;)
Не взимай нищо за толкова (много) пари с нещо не работещо по него... Никакви компромиси за да ти е мирна главата, тъй като за 2 години видях 3 коли от Горубляне, взети от лаици как станаха за скрап БУКВАЛНО -> 1та е паметник в Младост със спукана глава и изкривени клапани (дизел), другата е пак дизел и едва пали на 33 градуса, зимата й давам ток през ден и пак не пали, някви дизелови помпи... духна гарнитура, турбина.... И 2те изглеждаха супер първите 5-6 месеца, и двете бяха на 120 и 130 000км. :mhihi:

По-добре от "перфектните" коли на форума, от колкото от Горубляне...
Успех...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 25 Юли 2011, 23:22

Колега, смятам, че има голяма доза истина в думите ти, но това не е цялата картинка. Аз лично съм купувал последните си 2 коли от автокъщи, едната от които е Горубляне! Търсейки сегашната ми кола, бяха харесал една на Горубляне, отново, и щях да я купя, но някак си успях да навия стар приятел да ми продаде неговата!

Стига да гледаш внимателно винаги има хубави коли, а ако не си внимателен може и частно лице/приятел дори да те пресвирят, и в крайна сметка всичко опира до късмет при покупка на кола втора употреба!

Колкото до колегата, който е в дилема, колега за тези пари най-вероятно ще успееш да намериш кола, която да е регистрирана и с платени неща, както може би и обслужена, защото ако купиш тази кола от авто къщата идват доста солидни суми, които трябва да извадиш в бързината, надявам се си ги предвидил и тях, така че ако си си напарвил сметката, си подготвил около 12к лв. за такава кола, което значително разширавя кръгозора ти.

Не съм сигурен дали търсиш задължително седан, но изпадат много добри оферти за Touring-и, с доста повече екстри на подобни пари ;)

Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Юли 2011, 9:04

По-добре купи някоя поддържана на над 220 000 км., не тези крайно съмнителни паркетници на по 150 000. В България има доста хора, които си поддържат качествено колите, за съжаление обаче не ги продават или пък цената е друга. Късмет в тази работа няма, всъщност аз не знам какво е това късмет. Отиваш, щателен оглед, събираш максимално инфо(ако може, ползваш услугите на по-запознати от тебе, не е срамно), по възможност тест драйв, диагностика на автомобила в сервиз, преценяваш плюсове минуси (щото идеални коли няма) и тогава броиш парите. Разчитай на късмет, че да броиш 10 000 лв., това са глупости, нещата са практични и естествени. BMW подлежат на мното префасониране, коли, маркирани като фейслифт, могат да са със стария TDS например. Успех в търсенето, аз пак ти казвам, ако имаш възможност, отскочи и ди чужбина.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 26 Юли 2011, 9:49

Благодаря Ви за съветите колеги! Факт е, че няма читава кола от автокъща. Взимаш я и все нещо трябва да и смениш преди да се качиш на нея и да си я караш спокойно. Късмета тук е дали ще попаднеш на кола, която е обслужвана редовно и то без да се правят компромиси. Е разбирасе трудно е да се каже без кристална топка и колежките от канал 2001 колко е карана и как е карана, но пак казвам всичко това опира до късмет. Вчера като отидохме, видяхме една хубава и прилична кола на външен и вътрешен вид. Както по горе споменахме дизеловия мотор не ни грабна веднага, но какво пък може да се очаква от кола втора ръка? Днеска евентуално ще я караме на диагностика и на стенд и то с пътна помощ защото номерата за изтекли и не може да се движи на собствен ход (100 лева напред и назад за моя сметка само разкарването). Ако не изскочи нещо фрапантно и основните компоненти по двигателя са добре то тогава какво още може да се провери за да сме сигурни, че колата няма да сдаде багажа след някой друг месец? Фифти - фифти поемам риск и това е.

@iceblast Доста пари заминават в рамките на 3 дена, но няма как да се мине по тънката линия. Търся си седан а този ме грабна с визията си. И все пак си е божа работа.

@Еlsar74 Аз именно такава си търся. Ясно е, че тази не е на 176 хил, но да речем ако е 250хил и както по горе споменах да е обслужвана разумно значи това е колата. Знам ,че един дизел не се взима за да се кара само уикенда. Идеята на тези коли е да се карат възможно най много преди да се продадат. Гледамехме я около 1 час. Слушахме и тествахме, кое как работи. Е сега остава само да се вдигне и да се пусне на компютър и да се каже как и какво е и именно тогава ще се реши цената. Тъпото нещо е, че колата е с изтекли номера и не може да се направи един тест драйв. И ако се водя по моя акъл досега да съм я платил и да я карам. Просто разчитам на различни хора и техните мнениея за да си взема нещо прилично. Ясно, е че тази кола няма да се кара още 10 години ама поне да си направя кефа и да я карам 3-4 години и без да се налагат основни ремонти. Още от малък съм запален по 5-та серия като цяло и винаги съм искал да се докосна до този автомобил. Истината е, че дизела е компромис. Наиситна не е като бензинката да шуми по малко и да върви повече, ама поне разхода ще е в рамките на нормалното. Човек, който иска да си вземе кола и да не я мисли отива в магазина и киха 30 бона за някой френски таралясник с 5 години гаранция и това е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 26 Юли 2011, 10:33

По-добре извади едни транзитни номера колега, 50лв. бяха май, вместо да даваш 100лв. за пътна помощ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 26 Юли 2011, 14:30

iceblast написа:По-добре извади едни транзитни номера колега, 50лв. бяха май, вместо да даваш 100лв. за пътна помощ!

Как се вадят транзитни номера колега? Бързо ли става? Да знам за бъдеще, че днес вече всичко мина :oops:

Такаа преди да започна искам да изкажа мойте благодарности към колегата NAPSTERS, който изключително коректно ни прие веднага като дойдохме, много старателно огледа и видя АБСОЛЮТНО всичко, което имаше по колата (неща, които никога не бих забелязал или погледнал аз) :bowdown: :bowdown: :bowdown:.

Просто това, което ще напрая е да се опитам да опиша накратко това, което ни направи впечетление:
1. Дюза (за смяна във близкото бъдеще)
2. Реле за подгрев на свещи
3. Гарнитура капак клапани
4. Предни накладки за смяна
5. Проблем с AIRBAG
6. Проблем в клемата на акумулатора (има пиропатрон)
7. Губи се захранване към антената
8. Два задни носача
9. Преден десен носач
10. Китайски М-пакет
11. Липса на парктроник

+

1) Не слаби вибрации при студен мотор (чак на предните седалки се усеща), при загрял няма;
2) При форсиране на студен мотор пуши черно, при загрял мотор пуши по-малко и по-светло на цвят;
3) След 15 мин. работа на празен ход, стрелката не достигна средата - предполагам термостат;
4) Изгорели пиксели на големия борд и прецакан датчик на температурата - значи лентов кабел и температурен датчик за смяна;
6) Комфорт функцията на дясното стъкло не работи

И някои други неща като дупки, следи от удари, които са се опитали да оправят по най некомпетентния и тъп начин.

Коментирайте какво мислите!

П.С. Пак забравих информацията от ВИН-а, която ми върнаха info.service@bmw.de.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Юли 2011, 14:59

За тези суми, които гледаш Е39 би трябвало да са много запазени :yes: Аз не бих изръсил 10+ бона за Е39 с проблеми за още 3-4 бона :evil:
В днешно време това са много пари за тези 10 годишни гемии...
:yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Юли 2011, 17:53

barty написа:За тези суми, които гледаш Е39 би трябвало да са много запазени :yes: Аз не бих изръсил 10+ бона за Е39 с проблеми за още 3-4 бона :evil:

Хубаво Е39 с екстри и голям мотор след 2000 година под 10хил. ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 26 Юли 2011, 22:23

Аз никъде по колата не виждам нищо М, освен волана...чак китайски М-пакет :ok:

Продължавай да гледаш колега :bchug:

П.П. Иначе транзитните номера се вадят за 0-ла време и търговеца ще ти ги извади, после ако не вземеш колата ще има един плюс за него, че може да ги ползва още 30дни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 27 Юли 2011, 9:03

Lattri написа:
iceblast написа:По-добре извади едни транзитни номера колега, 50лв. бяха май, вместо да даваш 100лв. за пътна помощ!

Как се вадят транзитни номера колега? Бързо ли става? Да знам за бъдеще, че днес вече всичко мина :oops:

Такаа преди да започна искам да изкажа мойте благодарности към колегата NAPSTERS, който изключително коректно ни прие веднага като дойдохме, много старателно огледа и видя АБСОЛЮТНО всичко, което имаше по колата (неща, които никога не бих забелязал или погледнал аз) :bowdown: :bowdown: :bowdown:.

Просто това, което ще напрая е да се опитам да опиша накратко това, което ни направи впечетление:
1. Дюза (за смяна във близкото бъдеще)
2. Реле за подгрев на свещи
3. Гарнитура капак клапани
4. Предни накладки за смяна
5. Проблем с AIRBAG
6. Проблем в клемата на акумулатора (има пиропатрон)
7. Губи се захранване към антената
8. Два задни носача
9. Преден десен носач
10. Китайски М-пакет
11. Липса на парктроник

+

6) Комфорт функцията на дясното стъкло не работи

И някои други неща като дупки, следи от удари, които са се опитали да оправят по най некомпетентния и тъп начин.

Коментирайте какво мислите!

П.С. Пак забравих информацията от ВИН-а, която ми върнаха info.service@bmw.de.

Не купувай тази кола колега. Освен ако не ти я дадат за 6-7000 лв. и после да я оправиш.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lattri » 27 Юли 2011, 11:21

barty написа:За тези суми, които гледаш Е39 би трябвало да са много запазени :yes: Аз не бих изръсил 10+ бона за Е39 с проблеми за още 3-4 бона :evil:

Еми аз не очаквам да е, кой знае колко запазена особенно е39 с дизелов мотор, но поне да е прилична без да е удряна, кърпена и правена по най некадърния начин и да не ми създава големи проблеми поне 3 години. Всяка една стара кола си е разход, просто тук търся оптималното решение.
iceblast написа:Аз никъде по колата не виждам нищо М, освен волана...чак китайски М-пакет :ok:
Продължавай да гледаш колега :bchug:
П.П. Иначе транзитните номера се вадят за 0-ла време и търговеца ще ти ги извади, после ако не вземеш колата ще има един плюс за него, че може да ги ползва още 30дни.

Фрапантното е, че това подобие на М-пакет се държи на една честна дума. Колата е удряна и правена явно от някой ''разбирач''. Поне да беше ремонтирана като хората а то...

Благодаря за инфото. За бъдеще ще знам ако ми се наложи да карам кола с изтекли номера :yes: .
Elesar74 написа:
Lattri написа:

Не купувай тази кола колега. Освен ако не ти я дадат за 6-7000 лв. и после да я оправиш.

Надали ще се навият за тази цена. Предполагам ще се намери някой балък да я купи, но кой знае.

Търсенето продължава колеги... Моля Ви ако попаднете на такъв екземпляр http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details (абсолютно същия цвят, салон и екстри и джанти и пакет), но приличен, без удари и в добро състояние пишете ми!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 27 Юли 2011, 11:43

Колега, какво чакаш? Отивай да я гледаш тази!

Ти ако се разходиш по Горубляне и разледаш още 2-3 коша, за които платиш по 100-200лв за майстори и диагностики къде отиваш?

Тази според мен ще се навие на 12К лв. а регистрацията ти е 100тина лева, а каското ще го пуснеш на изплащане и това е.

ПредишнаСледваща

Назад към E39