ТДС проблем моля помагайте

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds TURING

ТДС проблем моля помагайте

Мнение от simko » 22 Юли 2011, 1:33

Колеги изчетох половината форум но въпреки това не намерих еднозначен отговор и реших да ви пиша.
Значи дадох малко пове4е газ по баира на Драган цанков на 3 до кам 4000 оборота спрях на светофара и след като потеглих усетих рязка загуба на мощност и още по лошо стрелката на температурата направо в червеното веднага отбих и огасих колата.
Истина малко пак запали но дори на място след 2,3 мин пак почва да подминава 12ч. Отворих капачката и антифриз има но излиза като под налягане. Ако е превъртяла водна помпа или термостата се е прецакал толкова ли бързо ще загрее и защо пък загуби мощност. Моля ви за мнения че направо сам в стрес, до сега изобщо не е мърдала стрелката никога на темпераурата а сега ужас направо не знам какво стана. Не ми се мисли ако сам пукнал глава и направо ми се реве моля помагайте. Колата 525тдс.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Re: ТДС проблем моля помагайте

Мнение от jbankov » 22 Юли 2011, 8:33

Колега,дано не си направил най-лошото :( Аз си мисля,че водната помпа се е прецакала и от там ти е прегряла.Дано не си я карал така :roll: Водната помпа си е един вид консуматив и се сменя на около 80000-100000 км .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 22 Юли 2011, 8:38

запали я отвори казанчето за антифриза, виж дали тече една струйка от горния му край, ако няма такава е превъртяла помпата, при мен стана така, загря /бях на място без никаква газ/ буквално за 2 мин. стигна 2мм преди червеното.Ако се ръчка сигурно за секунди щеше да качи температура

п.п. при мен също никога преди това не беше мърдала стрелката ,като заварена беше близо 2 години за средата ,90% съм сигурен че ти е превъртяла помпата , при мен прастмасовото витло се беше отчупило цялото от оста на помпата
6>4

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Юли 2011, 20:42

Много правилно са те насочили колегите , а има и друго скоро да си проверявал нивото на охл. течност щот ако е малко пак има подобни моменти особено в тия жеги пък и чак сериозно сръчкване да е било само до окло 4000оборота не е затова си обърни внимание на водната помпа и дано да не е довело до нещо по-сериозно. А загубата на мощност е съвсем нормална в такава ситуация тъй като е породена от дде т.е. мозъка който иска да предпази двг и ти отнема правото да го пържиш още :mhihi: , същото е като при човека когато припада ( сигнал от мозъка да загуби съзнание с цел да падне и главата да се изравни по височина със помпата-сърцето та да може да се кръвоснабдява по-добре "умникът" ). Та ревизирай си помпата и ако има нужда от смяна( което е много вероятно ) действай пък после следи и виж има ли промяна в положителна насока или пак същото , дано да не . Успех .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525TDS

Мнение от RaKi » 23 Юли 2011, 9:43

и при мен се получи същата ситуация загря ми,стрелката отиде в червеното и изгуби мощност.Оказа се че ми е счупена човката на водния радиатор,след като го направих за сега съм добре стрелката си стои на средата обаче маркучите втвърдяват и сега мисля да правя някаква диагностика да видим как е главата някой знае ли какво точно трябва да се направи за да се разбере дали е спукана?

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 25 Юли 2011, 20:50

RaKi написа:и при мен се получи същата ситуация загря ми,стрелката отиде в червеното и изгуби мощност.Оказа се че ми е счупена човката на водния радиатор,след като го направих за сега съм добре стрелката си стои на средата обаче маркучите втвърдяват и сега мисля да правя някаква диагностика да видим как е главата някой знае ли какво точно трябва да се направи за да се разбере дали е спукана?

Ако е спукана трябва да ти грее яко.Да не е проблема в капачката-да не пуска налягането ако сте налели в повечко антифриз.Щото като загрее нема къде да иде..видях го преди време и тоа момент
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 25 Юли 2011, 21:35

колега vladobate,това с припадъка направо ме разби... :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Юли 2011, 23:23

bmwfena написа:
RaKi написа:и при мен се получи същата ситуация загря ми,стрелката отиде в червеното и изгуби мощност.Оказа се че ми е счупена човката на водния радиатор,след като го направих за сега съм добре стрелката си стои на средата обаче маркучите втвърдяват и сега мисля да правя някаква диагностика да видим как е главата някой знае ли какво точно трябва да се направи за да се разбере дали е спукана?

Ако е спукана трябва да ти грее яко.Да не е проблема в капачката-да не пуска налягането ако сте налели в повечко антифриз.Щото като загрее нема къде да иде..видях го преди време и тоа момент

Не винаги . От опит последното ми спукване на четири места не водеше до загряване никакво , на баир около 25 минути с пълна газ не даде никакви признаци на загряване грам ( и аз не повярвах след като отворихме мотора след два дена ) обаче като спрях и след 5-6 минути изхвърли водата през казанчето. Това е факт и аз лично още не мога да си го обясня , а тва пържене по нагорнище го направих понеже ми втвърдяваше муркучите и исках да разбера ще загрява ли на по-голямо натоварване. А тва за припадъка не се изразих точно по-скоро е подкосяване на долните крайници за заемане на по-ниска позиция на главата спрямо сърцето , но е добра съпоставка с въпросния авариен режим ( доктори са ми го казвали градски :D ).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 26 Юли 2011, 8:28

:yes: нищо лично vladobate,просто ме развесели сравнението

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525TDS

Мнение от RaKi » 26 Юли 2011, 21:23

Колеги ще се ходи по сервизите ясно е самоче сега съм малко в криза като събера някой лев и тръгвам.като има резултат ще пиша

Назад към E39