523/528 с газов инжекцион, впечатления?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
523/528 с газов инжекцион, впечатления?
Обмислям покупка на е39 от гореспоменатите варианти, тъй като за мен 520 е безмислена покупка поради ред причини. Никак не съм привърженик на газта, но тъй като бензина вече достигна рекордни стойности, варианта да се кара тази тежка кола на бензин отпада. Искам да получа мнения от хора които имат такива коли на газ, разбира се с газов инжекцион - доволни ли са и най-вече какъв им е разхода.
Също така 523 предполагам върви колкото е36/46 320, а 528 между 320 и 325 м50 или малко отгоре, не че това е главната цел и причина за покупка де..
Също така 523 предполагам върви колкото е36/46 320, а 528 между 320 и 325 м50 или малко отгоре, не че това е главната цел и причина за покупка де..
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Re: 523/528 с газов инжекцион, впечатления?
Една малка справка само,523i E39 170к.с. върви осезателно повече от 320i E36/E46 150к.с. зависи Е39-ката с какви джанти е и гуми,колкото до 528i E39 193к.с. върви доста повече от 320i E36/E46 150к.с. и малко повече от 325i E36 192к.с.! 

[quote="vankatagsi"], варианта да се кара тази тежка кола на бензин отпада. quote]
Ами вземи си лека кола тогава колега.
Астра , Голф 2 или 3
Абе спускате се тук некви парашутисти , задавате безумни въпроси , и не стига че не получавате адекватен отговор , ами се започват и едни безмислени спорове. И защо ? Защото някой си обмислял евентуално да си вземел Е39 , ама с голям двигател , много да върви малко да гори
Ами земи една 540-ка и и сложи метан , ще имаш `расов кон` , ама със счупен крак.
Пиши тук search.php -газов инжекцион- и сондирай мнения кой доволен и кой не.
Къде е ключаря

Абе спускате се тук некви парашутисти , задавате безумни въпроси , и не стига че не получавате адекватен отговор , ами се започват и едни безмислени спорове. И защо ? Защото някой си обмислял евентуално да си вземел Е39 , ама с голям двигател , много да върви малко да гори

Къде е ключаря

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
ivoo написа:vankatagsi написа:, варианта да се кара тази тежка кола на бензин отпада. quote]
Ами вземи си лека кола тогава колега.
Астра , Голф 2 или 3
![]()
Абе спускате се тук некви парашутисти , задавате безумни въпроси , и не стига че не получавате адекватен отговор , ами се започват и едни безмислени спорове. И защо ? Защото някой си обмислял евентуално да си вземел Е39 , ама с голям двигател , много да върви малко да гориАми земи една 540-ка и и сложи метан , ще имаш `расов кон` , ама със счупен крак.
Ти не ми давай акъл какво да карам и на какво. Карай си там бързата 20-ка на бензин с разход на 30-ка и вървеж на 316 и не се обаждай! Оо да.. забравих че е39 е кола само за висши аристократи които имат поне 200к евро в банката с 6 апартамента под наем, кола за сериозната сума от 5-7к лв, сума която хората я изпиват за една вечер.
Не давай заключения кой какъв е защото нито ме позваваш, нито ме знаеш, карай си супер автомобила и не се излагай, защото именно това правиш в момента.От такива като тебе човек да не пусне тема. По-добре да я заключат както е тръгнало, че от такива индивиди смислена дискусия няма да стане.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
bili1 написа:Една малка справка само,523i E39 170к.с. върви осезателно повече от 320i E36/E46 150к.с. зависи Е39-ката с какви джанти е и гуми,колкото до 528i E39 193к.с. върви доста повече от 320i E36/E46 150к.с. и малко повече от 325i E36 192к.с.!
И аз потвърждавам!

vankatagsi написа:варианта да се кара тази тежка кола на бензин отпада.
Е46 е с между 50 и 100 кг. по-лека от Е39 (в зависимост от двигателя и трансмисията), така че не знам какво й е толкова тежкото на 5-цата.
П.С. Да не правим спор за или против газовата, защото не се пита това!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
vankatagsi написа:Обмислям покупка на е39 от гореспоменатите варианти, ..
Докато обмислиш колега , Е39 ще са демоде
Я се виж какво си писал преди 2 дни преди да обмисляш

Темата е много добра и напълно олицетворява моето положение в момента. Продадох си бмв-то с цел да подкарам рошава гарга или кола с нисък разход на гориво, защото ис-а не е нито едно от двете.
Сега карам временно евтина дизелова кола с предно предаване, без грам екстри, която харчи супер малко и е евтина за подръжка. Мисля скоро да купувам пак бмв, но съм в дилема дали си струва даването на три пъти повече пари за едно и също нещо / каране на кола/ или е по добре да се похарчат за друго.
От друга страна в каквото и да се кача сега / кола от ниския клас с предно предаване/ не изпитвам удоволствие от шофирането, а колата която карам - още повече.
Угодия няма, и според мен много хора не карат това което искат, а карат компромисни варианти.
Много е важно също колко км въртиш ба месец, ама много.. ако караш по 2к и нагоре на месец, и караш 2.8 и нагоре на бензин със сигурност дохода ти трябва да бъде над средния.

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
Аз съм го писал да, и какво от това? Тебе какво те бърка за какво имам аз пари, имам ли, колко имам и за какво искам да ги дам и на какво гориво да се движа? Карай супер автомобила и не се мешай повече.
От такива хора като тебе, форума стана пълна боза. Моя е грешката че пуснах темата. Нека модераторите я заключат.
От такива хора като тебе, форума стана пълна боза. Моя е грешката че пуснах темата. Нека модераторите я заключат.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Темата върви към ключ
Колега, аз опит нямам с газови уредби. Но от това, което съм чел из нашия все по-красив форум
съм останал с впечатлението, че качествена уредба + кадърен монтаж = кола с добър разход, и без излишни ядове. Така че според мен въпроса дали ще сложиш газова или не няма да се реши с мненията в тая тема. Пък на хората, дето едва ли не ти гледат в джоба... не обръщай внимание
твоя работа си е какво и как ще караш, с друга цел си пуснал темата, ама една част от форума се чувства длъжна да каже нещо НЕ на място
То че има писано по въпроса - има, ама не е това начина. Лека вечер!

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Само аз ще се постарая да помогна на автора
значи колега на газ 523i и 528i горят в рамките на 13-16л.на 100км градско и 8-10л. на 100км. извънградско,и пак зависи с какъв цолаж джанти си гуми как караш и каква газова уредба си сложил на баварката! 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
bili1 написа:Само аз ще се постарая да помогна на авторазначи колега на газ 523i и 528i горят в рамките на 13-16л.на 100км градско и 8-10л. на 100км. извънградско,и пак зависи с какъв цолаж джанти си гуми как караш и каква газова уредба си сложил на баварката!
Само да допълня, че долните граници, които си дал ги гори и на бензин, без особено настъпване. Ако е вярно това, което си писал като разход, значи разликата газ-бензин е много малка

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Здравей !
Направо на въпроса
523i '97; 16 цола джанти; Газов инжекцион "Фобос"
Градско леко каране 15-16/100
Извънградско 11-13/100, но предимно немски магистрали с висока скорост..Но мисля, че с леко каране извън града ще се падне нещо от сорта на 10, 10.5.
10 000 км карам на газ и нямам никакви оплаквания, нищо дефектирало и т.н... единствено смених един от газовите филтри и то на 1000 км, поради чудната газ в нашата страна..беше се запушил зверски, а го дават ако не се лъжа на 10к да се обслужва.
Бях много скептичен преди да сложа системата, но сега не съжалявам изобщо.Вървежа е една идея надолу при настройка на газовото гориво по стойностите на бензиновото, но това при мен може и да е заради автомата.
Поздрави
Направо на въпроса

Градско леко каране 15-16/100
Извънградско 11-13/100, но предимно немски магистрали с висока скорост..Но мисля, че с леко каране извън града ще се падне нещо от сорта на 10, 10.5.
10 000 км карам на газ и нямам никакви оплаквания, нищо дефектирало и т.н... единствено смених един от газовите филтри и то на 1000 км, поради чудната газ в нашата страна..беше се запушил зверски, а го дават ако не се лъжа на 10к да се обслужва.
Бях много скептичен преди да сложа системата, но сега не съжалявам изобщо.Вървежа е една идея надолу при настройка на газовото гориво по стойностите на бензиновото, но това при мен може и да е заради автомата.
Поздрави
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Като литри да, ама като цена
, за протокола - нямам газ или метан, вярно карам скромна 318-ка

only rear wheel drive
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Бих посъветвал колегата,да не икономисва пари загазов инжекцион,ако е решил да си прави кефа до край,то не трябва да се копува ефтин ГИ.
Аз преди 9м.си докарах на ход 528 автомат,със всички екстри-ТВ.Нави.Телефон,Камера заден ход,кожени столеве...и квото друго се сетите.И понеже исках кефа да е пълен си сложих и газов инжекцион,Ланди ренцо,за скромната сма от 2400лв,в това число-тороидна бутилка,пълначка до капачката на резервоара,бързи дюзи,по-голям изпарител за този мощен двигател.все пак не е 520,аразхода на гориво е сходен.
Преди покупката на самата кола,направих задълбочено проучване за газовите уредби,и вариантите които се предлагат на пазара,след което избрах и самата кола.
Колата си я купих за 5400лв,но със всички масрафии ремонти,думата са ГИ достигна 13 000лв
Нека това да не отчайва колегата,защото както се казва кефа цена няма.
И сега най-важното което го интересува-разхода.Прискорост 120-130 на темпамат!!!
С немски бензин:
изванградско-8,5 Прискорост 120-130 на темпамат!!!
,градско 14-15
С ГИ.
Извънгдаско-10,5 11,5 Прискорост 120-130 на темпамат!!!Разлеката предполагам е в качеството на газта,защото пътувам и в чужбина.
Градско14- 15-16,взависимост от крачето..
Важно за зимата е че колата пали само на бензин,има си и разход за това но него не го смятам.
Зимата съм стигал и до 20 разход,но моят маршрут е само до Летището,радстоянието е кратко,и колата не влиза много в режим тогава.
Успех с покупката!!!
Аз преди 9м.си докарах на ход 528 автомат,със всички екстри-ТВ.Нави.Телефон,Камера заден ход,кожени столеве...и квото друго се сетите.И понеже исках кефа да е пълен си сложих и газов инжекцион,Ланди ренцо,за скромната сма от 2400лв,в това число-тороидна бутилка,пълначка до капачката на резервоара,бързи дюзи,по-голям изпарител за този мощен двигател.все пак не е 520,аразхода на гориво е сходен.
Преди покупката на самата кола,направих задълбочено проучване за газовите уредби,и вариантите които се предлагат на пазара,след което избрах и самата кола.
Колата си я купих за 5400лв,но със всички масрафии ремонти,думата са ГИ достигна 13 000лв
Нека това да не отчайва колегата,защото както се казва кефа цена няма.
И сега най-важното което го интересува-разхода.Прискорост 120-130 на темпамат!!!
С немски бензин:
изванградско-8,5 Прискорост 120-130 на темпамат!!!
,градско 14-15
С ГИ.
Извънгдаско-10,5 11,5 Прискорост 120-130 на темпамат!!!Разлеката предполагам е в качеството на газта,защото пътувам и в чужбина.
Градско14- 15-16,взависимост от крачето..
Важно за зимата е че колата пали само на бензин,има си и разход за това но него не го смятам.
Зимата съм стигал и до 20 разход,но моят маршрут е само до Летището,радстоянието е кратко,и колата не влиза много в режим тогава.
Успех с покупката!!!

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
328 e46 с ГИ разхода ми е около 16/100 градско. Като се има напредвид че колата я имам от скоро и все още си я настъпвам доста честичко
Няма никаква разлика във вървежа.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2