питане эа парктроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: питане эа парктроник
Ако е дал фира и един датчик, при вкл. на задна, почва едно непрекъснато пищене. При нормална работа на датчиците такова няма, освен ако няма близко препятствие. Датчик можеш да провериш и с ръка, като го пипнеш би трябвало да усещаш едно трептене и ако е тихо около теб и жужене.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
На мен ми се е случвало при, дори не много мръсна задна броня, да ми пищи постоянно задния парктроник, особено зимата.
Айде стига с чата,изчакайте малко да каже колегата какво е направил и тогава продължавайте с предположенията!
Не разводнявайте темата
Не разводнявайте темата

- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
колеги, благодаря ви за сьветите.Проверих кабелите на датчиците. здрави са няма видими скьсвания.буксите са чисти.Вьтре в купето двете букси сьщо изглеждат нормално,но резултат няма.датчиците не реагират на вклучена задна,само зумера се чува за около 10 сек.и това е.
- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
ЗДРАВЕИТЕ КОЛЕГИ. ДНЕС МИНАХ ДИАГНОСТИКАТА,ПОКАЗА ЕДИН НЕРАБОТЕЩ ДАТЧИК.ДАЛИ ОТ НЕГО Е ПРОБЛЕМА НЕ САМ СИГУРЕН,ТАЙ КАТО МИ КАЗАХА, ЧЕ НА ЗАДЕН ПАРКТР. ДАТЧИЦИТЕ СА ДВУПИНОВИ, А МОИТЕ ВСИЧКИ СА ТРИ. ПРЕДЕН ПАРКТР. НИАМАМ. БЛОКАТ ПДС ЗА УПРАВЛЕНИЕ Е С ДВЕ БУКСИ.ОСТАВАМ В ЕДИН ОМАГЬОСАН КРАГ.СИГУРНО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ТАРСЯ ПО ЧИТАВИ ДИАГНОСТИЦИ.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
janko_0411 написа:ЗДРАВЕИТЕ КОЛЕГИ. ДНЕС МИНАХ ДИАГНОСТИКАТА,ПОКАЗА ЕДИН НЕРАБОТЕЩ ДАТЧИК.ДАЛИ ОТ НЕГО Е ПРОБЛЕМА НЕ САМ СИГУРЕН,ТАЙ КАТО МИ КАЗАХА, ЧЕ НА ЗАДЕН ПАРКТР. ДАТЧИЦИТЕ СА ДВУПИНОВИ, А МОИТЕ ВСИЧКИ СА ТРИ. ПРЕДЕН ПАРКТР. НИАМАМ. БЛОКАТ ПДС ЗА УПРАВЛЕНИЕ Е С ДВЕ БУКСИ.ОСТАВАМ В ЕДИН ОМАГЬОСАН КРАГ.СИГУРНО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ТАРСЯ ПО ЧИТАВИ ДИАГНОСТИЦИ.
Направи си труда да прочетеш правилата на форума !!!
Писането само с ГЛАВНИ БУКВИ Е ЗАБРАНЕНО !
П.С. И наистина - вземи си смени майсторите

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Твоята кола е с междинния модел парктроник. За това има само задни сензори, с 3 пина и няма копче за изключване. Щом имаш един дефектирал датчик - сменявай го и си готов.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
janko_0411 написа:ЗДРАВЕИТЕ КОЛЕГИ. ДНЕС МИНАХ ДИАГНОСТИКАТА,ПОКАЗА ЕДИН НЕРАБОТЕЩ ДАТЧИК.ДАЛИ ОТ НЕГО Е ПРОБЛЕМА НЕ САМ СИГУРЕН,ТАЙ КАТО МИ КАЗАХА, ЧЕ НА ЗАДЕН ПАРКТР. ДАТЧИЦИТЕ СА ДВУПИНОВИ, А МОИТЕ ВСИЧКИ СА ТРИ. ПРЕДЕН ПАРКТР. НИАМАМ. БЛОКАТ ПДС ЗА УПРАВЛЕНИЕ Е С ДВЕ БУКСИ.ОСТАВАМ В ЕДИН ОМАГЬОСАН КРАГ.СИГУРНО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ТАРСЯ ПО ЧИТАВИ ДИАГНОСТИЦИ.
Колега,размени местата на неработещият(нежужащ) датчик с някой от работещите(жужащи) и ако и тогава на жужи значи проблема е по кабела,ако жужи,нов датчик.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
Колега, проблема е там,че нито един не жужи,а диагностиката ми показва само един не работещ.С кого да го заменям?
питане эа парктроник
Прекъснат кабел имаш според мен! Хвани един Милтицет и ги прoзвъни кабелите, подредени са си по цветове и е работа за 2мин.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
janko_0411 написа:Колега, проблема е там,че нито един не жужи,а диагностиката ми показва само един не работещ.С кого да го заменям?
Те не жужят, а цъкат... долепи си ухото до датчика на контакт с включена задна скорост и би трябвало да го усетиш.
Колегата по горе ти каза да размениш датчиците с този който ти дава грешка, да провериш къде е проблема...в кабела или в датчика.
При един неработещ сензор, системата се изключва и изпищява с дълъг непрекъснат тон.
- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за съвета ще проверя всички кабели с мултицета,но защо от модула излизат 6 кабела, а на датчиците отиват12 4х3 не виждам букса с разклонения.
Еми ето ти го проблема
Търси нов сноп с кабели, защото явно при теб липсват! Кабелите са точно 12 и към всеки датчик отиват по 3. За това нито един парктроник не ти цъка. След като оправиш кабелите, вероятността да заработи е голяма, но може и да имаш и прецакан датчик

Търси нов сноп с кабели, защото явно при теб липсват! Кабелите са точно 12 и към всеки датчик отиват по 3. За това нито един парктроник не ти цъка. След като оправиш кабелите, вероятността да заработи е голяма, но може и да имаш и прецакан датчик

- janko_0411
- кандидат ентусиаст
-
Явно трябва да търся някаква схема на тия кабели защото виждам че от модула излизат 6 бр.а в края трябва и са 12.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2