проект кърпене на е30 :)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: проект кърпене на е30 :) хелп
deyan-enchev написа:Има перфектни из форума М52Б28 за 400-450 лв обаче със стари свещи само искат смяна. Тъй поне съм чувал, какви са тия суми от по 5000 лв. за ремонт на е30 о.О , да не е някаква съвременна кола това.
Бодито 930 ти е 6-7лв кутията, най-скъпия ремонт на е30 е = на 10 кутии боди какво толкова.х
каде са тея м52б28 за по 400-450 да си зема 3-4-ри да си имам

и почни един проект да правиш както трябва и ще видим колко ще легне

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
да легне,да легне,колко да легне 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Какво е това "проект"? Проект е като тръгнеш да правиш къща и ти вземат по минимум 60 лв. на квадрат!
Тия хАмериканци по Дискъвъри ни развалиха българския език с тоя тюнинг от Юнайтед Стейтс.
Проекта е ясен - М5хБ2х, рини с лопатата в изгнилия кош на Е30-ката, мацай навсякъде със спрейчета и фолио и я пускаш за 10 бона в мобилето, като преди това във форума твориш история на колата с гръмки приказки кое на колко ще "легне".
А относно скъпите двигатели... Историята познава и случки със заварени разпределителни валове, дето заради тях щеха да се тепат навремето във Врачанско...
P.S. Забравих - обявата в мобилето и в "Продава" във форума, задължително се етикетира с квалификацията "Е30 УНИКАТ"!
Тия хАмериканци по Дискъвъри ни развалиха българския език с тоя тюнинг от Юнайтед Стейтс.
Проекта е ясен - М5хБ2х, рини с лопатата в изгнилия кош на Е30-ката, мацай навсякъде със спрейчета и фолио и я пускаш за 10 бона в мобилето, като преди това във форума твориш история на колата с гръмки приказки кое на колко ще "легне".
А относно скъпите двигатели... Историята познава и случки със заварени разпределителни валове, дето заради тях щеха да се тепат навремето във Врачанско...

P.S. Забравих - обявата в мобилето и в "Продава" във форума, задължително се етикетира с квалификацията "Е30 УНИКАТ"!

- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Напоследък ми е неприятно да отворя която и да е тема във форума, след като съм видял, че ти си писал вътре. Голямо самочувствие, голямо нещо...

- SmOkEyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36-compot
- Мечтае да кара: :)
дам трябва да почнеш да правищ нещо задавидиш колко пари ще олекнеш !!! щот е лесно да земеш е30 за 500лв да сложиш 20-ка и да караш докато се строши и да земеш нова.... идеята поне моята е да има спирачки ! да има амортесори ! вид пробни седалки волан тапицерия сметни си сички такива работи колко пари отиват джанти гуми обслужване на мотора м50б28 ако намериш за 500лв ще си купя и аз 2 !
такаче 5хиледи няма да стигнат ако тръгнеш турбо да слагаш и тн ... само кърпежа ти отива на 600лв за майстор отдел но 100-150 лв за матеряли !!! 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: проект кърпене на е30 :)
Колега и спирачките са много скъпа работа за правене на е30.
Задните накладки на ръчната имат едни застопорявящи механизми, които пък зависят от металните прашници. Последните бяха малко над 70лв двата като си "правих" моите спирачки. После е добре да се сложат ремонтни комплекти на 4те апарата, с гумички нови които пак са няква двуцифрена сума.
Минаваме на спирачни маркучи - пак няма да е зле да са нови а не нацепени, после дискове и накладки които са ти вече 3 цифрени суми.
Добре ще е за дисковете и нови болтчета - че са едни малки шестограми - някои по-техническо напреднали хора - успяват да ги преправят за 1 размер шестограм отгоре - и оттам се пестят около 6лв за 4те болтчета. Няма ги в ЕвроБолт
Като цяло аз за моето е30 пари рядко съм давал пари, незнам вие как пръскате по 5 000лв - може би колегата Антон Мутафчиев който купува мотори на тон/килограм, може да обясни за проектите - понеже искам да си направя интериорен проект на едната спалня и незная кое как да наредя.
Задните накладки на ръчната имат едни застопорявящи механизми, които пък зависят от металните прашници. Последните бяха малко над 70лв двата като си "правих" моите спирачки. После е добре да се сложат ремонтни комплекти на 4те апарата, с гумички нови които пак са няква двуцифрена сума.
Минаваме на спирачни маркучи - пак няма да е зле да са нови а не нацепени, после дискове и накладки които са ти вече 3 цифрени суми.
Добре ще е за дисковете и нови болтчета - че са едни малки шестограми - някои по-техническо напреднали хора - успяват да ги преправят за 1 размер шестограм отгоре - и оттам се пестят около 6лв за 4те болтчета. Няма ги в ЕвроБолт

Като цяло аз за моето е30 пари рядко съм давал пари, незнам вие как пръскате по 5 000лв - може би колегата Антон Мутафчиев който купува мотори на тон/килограм, може да обясни за проектите - понеже искам да си направя интериорен проект на едната спалня и незная кое как да наредя.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- staisa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30-кабрио S50B30 Nissan S-14
- Мечтае да кара: Вече го кара!
- Детайли за колата: Nissan S-14 2.0 turbo
Доста повече от 5000 лева ще отидат, за една е 30 -ка ако се прави като хората ,като почнеш боя,мотор,генерация с колектори (плетени),окачване (не ФК)спирачки не стоковите джанти с гуми да речем 17 с ниски гуми,седалки ,шпер и още много мога да кажа ,но и това е дастатъчно да надхвърли тази сума.А една нормална е 30-ка няма нищо ,от това което изброих ,за това всеки ,който се захваща трябва да си изтегли едно потребитески кредит ,че да почва. 

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
кви 5000 лева
то на толкоз я земаш гола кат пушка,дефакто от 5000 почваш до безкрай

то на толкоз я земаш гола кат пушка,дефакто от 5000 почваш до безкрай

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
колега deyan-enchev няма кво да обяснявам за проекти има доста теми на колеги които си споделет кое колко им е излезнало а колкото до мен съм си започнал един ретро проект за които ще пиша някои път. И ти сам каза че пари не даваш за твоята кола а някои фенове тук си ги прават невероятни колите за което се иска пари не стотинки и не купувам на тон двигатели просто на тая цена която си казал няма такива а тва за спалнята ако почерпиш ще ти кажа как 

- SmOkEyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36-compot
- Мечтае да кара: :)
дам много е прав колегата ти сам казваш че не даваш пари аз съм си харесал апаратчета за 300 лв такаче пък и отзад съм на дискови спирачки не съм на барабани за разлика от теб ....
такаче си в доста голяма грешка 

- zlatko_baretata
-
-
Много ги разбирате нещата, маняци, ама оная бялата 20-ка автомат ще си иде на части, щото сте много открехнати и Е30-ките ги чувате отлично. 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
хората си мислят,че пиша от няколко ника бре
спри се 

- zlatko_baretata
-
-
Не че няма да й се израдвам ако я почнеш на части, но си е грехота...
Иначе потвърждавам, че аз си пиша от моя ник, колко зор видех, докато прескоча тия 20 мнения, не е истина, написах поне 60 мнения...
Колеги, имам и една тема в "Страхотни истории", ще се радвам да я прочетете и да споделите мнения и впечатления.
Иначе потвърждавам, че аз си пиша от моя ник, колко зор видех, докато прескоча тия 20 мнения, не е истина, написах поне 60 мнения...

Колеги, имам и една тема в "Страхотни истории", ще се радвам да я прочетете и да споделите мнения и впечатления.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
нали видя днес какъв слънчак е
...ама какво беше:тук само журналисти
важното е да има теми с псевдо проекти,които накрая отиват в надин за жалост..ама то и у вашия форум е същата изпърдяла история
п.с. търся си стоповете като мои

п.с. търся си стоповете като мои

- zlatko_baretata
-
-