Покупка на БМВ Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Покупка на БМВ Е39
Lattri написа:Здравейте колеги,...
Уплътненията на предните врати със сигурност са заводските

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
ms написа:barty написа:
без сервиз му я плащай на 6 бона и поемай рисковете спокойно...
Няма да се навие за 6 бона никога, но това не е проблем.
deyan-enchev написа:Lattri написа:
Сигурно е карал нещо такова - http://www.autohan.nl/aanbod/409/BMW-320i-E30.html

kalingk написа:Само да ви питам...на половината тук като воланите са точно тези "М-ковите",значи ли че са на таратор колите...
ПП...този автомобил съм го гледал в мобилето още януари месец...
И за повече от половин година не си е намерил собственик?!? Ясноооо...
boris_k написа:Точно заради челен удар е сложен М-ков волан, големи умозаключения вадите![]()
Естествено, че всеки продавач на коли, стягащ кола след челен удар, ще купи по-евтиния вариант волан
Точно това, което се надявах да не е. Междудругото М-ковия волан наистина ли е по евтин от оригиналния четирилъчов?
Владо написа:тази кола я гледах ноември, началото на декември, преди да взема моята... понеже търсех задължително ръчка...
не ми хареса несътветствието около фаровете и кривината на цялото шаси дето се затваря капака /като погледнеш отгоре си личи/...
продавача смени точно тогава и помпата в резервоара, като се похвали че взел за 25лв... какво е взел и толкова ли струва, не знам, но не ми хареса коментара...
на визитката е инжинер еди кой си, но продава колата не много по инжинерски... беше навит да ходим в сервиз по мое време, сега не знам за това време какво се е променило та неще... ма и на мене трудно се отказва
![]()
като цяло беше трета резерва в класацията... бтв, и тогава толкова струваше...
Шах и мат. Ето с това мнение категорично се отказвам да купувам тази кола... Колега имаш ЛС.
Alexi написа:Boyadjiev написа:Бягай от тая кола...
10 годишен дизел в тоя клас ако е само на 250к е уникат и си струва всяка стотинка ,само че няма да са 250к ...
Точно това е проблема. Както колегите преди мен споменаха за скоростния лост значи е на доста повече

Явно е така... То си личеше, че човека е доста напушен ама чак пак толкова...meha написа:Добре,защи ли ми се струва,че тази кола не е фейслифтА е поредната,гадна италиянка скъсана от каране,ударена и захвърлена в някоя морга,и след това взета от наш човек,"обновена" и вече е толкова сигурна...
Първата е супер, ама е автомат. А и с тея 231коня сигурно е чипосана (в което няма лошо де). Като цвят ми допада супер много а и с тази навигация е мечта. Само да беше ръчка... Ехххх....
Втората ми се вижда малко нереална цената за тези километри (ако наистина са реални). Иначе и тя изглежда супер. Тях двете ще ги имам в предвид а Ивчо какво мислиш за тази: http://www.cars.bg/u372505?
Колеги, на вас разчитам да си намеря хубава 530-ка. Каквото кажете вие това ще го бъде.

По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
всички екстри за модела е изключително дразнещ термин
... и м-пакет с кюнец отзад ми е страшно смешно... искай вина, и ако намали цената чувствително, и е съгласен на сервизна проверка
... може да мислиш
пп... първата отгоре е бензинка...

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
Владо написа:всички екстри за модела е изключително дразнещ термин... и м-пакет с кюнец отзад ми е страшно смешно... искай вина, и ако намали цената чувствително, и е съгласен на сервизна проверка
... може да мислиш
Още утре ще се обадя да попитам за Вина. Относно цената наистина е доооста височка. Ако успея да я договоря за 11к би било добре и то след като се види в сервиз.
П.С. Току що го забелязах

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колега, тази кола (първата от темата) се продава от същия джамбаз от тази тема viewtopic.php?f=35&t=245772
По-това време вече беше там 530-ката, но на по-висока цена и тоя същия ме убеждаваше колко е хубава. Аз въобще не я гледах, дори. Сам си прави изводите!
Радвам се, че колегите са те разубедили вече
По-това време вече беше там 530-ката, но на по-висока цена и тоя същия ме убеждаваше колко е хубава. Аз въобще не я гледах, дори. Сам си прави изводите!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
Alexch написа:Колега, тази кола (първата от темата) се продава от същия джамбаз от тази тема viewtopic.php?f=35&t=245772
По-това време вече беше там 530-ката, но на по-висока цена и тоя същия ме убеждаваше колко е хубава. Аз въобще не я гледах, дори. Сам си прави изводите!![]()
Много благодаря за мнението колега! Благодаря и за тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details както си писахме на Л.С ще се уточним дали можеш и кога ти е удобно да дойдеш с мен да я видим

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
А ако взимаш нов внос кола така се взима, само с фактура и без нотариус. Аз моята така я взех 

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
meha написа:ivoo написа:http://www.cars.bg/u413003
тази,да
Утре отиваме на оглед за тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details.
Ivo_Borisov написа:А ако взимаш нов внос кола така се взима, само с фактура и без нотариус. Аз моята така я взех
Нов внос е да. Явно нотариус е необходим само ако колата е с БГ номера

Кола (а и какъвто и да е друг предмет на сделка) се продава с фактура ако продавача е фирма (юридическо лице) и фактурата е документ за собственост. Не е лошо да провериш какъв документ има продавача (фирмата) за собственост върху автомобила (фактура ако е купена от друга фирма - юридическо лице в чужбина или договор с този който му я продал - физическо лице)
Ако продавача е частник (физическо лице) сделката се изповядва при нотариус и нотариалния акт е документа за собственост. В този случай нотариуса изисква документ за собственост от продавача (фактура/договор).
Ако продавача е частник (физическо лице) сделката се изповядва при нотариус и нотариалния акт е документа за собственост. В този случай нотариуса изисква документ за собственост от продавача (фактура/договор).
- BIRNIKA
- Потребител
-
- Кара: синя каруца
- Детайли за колата: е39 530д
Lattri написа:Alexch написа:Колега, тази кола (първата от темата) се продава от същия джамбаз от тази тема viewtopic.php?f=35&t=245772
По-това време вече беше там 530-ката, но на по-висока цена и тоя същия ме убеждаваше колко е хубава. Аз въобще не я гледах, дори. Сам си прави изводите!![]()
Много благодаря за мнението колега! Благодаря и за тази обява http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details както си писахме на Л.С ще се уточним дали можеш и кога ти е удобно да дойдеш с мен да я видим![]()
![]()
. Колеги какво мислите за горната обява? Как Ви се струва? Коментирайте!!
а тази като е 2001г защо е само а АСЦ и има праскалки а няма ксенон
„Има трима верни приятели: стара съпруга, старо куче и пари в брой.“ Бенджамин Франклин
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Това ASC и на мен ми е странно. И какъв в тоя парктроник с два датчика на бронята отзад и липса на бутон отпред? Колата е обявена 2001 г., което е крайно съмнително изпълнение в този и вид. Май и моторетката не е 193 , а 184 кс.
P.S. Колега, явно си решил да се качваш на кола за 10 и на 10 000 лева, защо не отидеш да Германия и да си потърсиш там колата? Не че е гаранция нещо, но сам виждаш какво е тук в България. Навремето и аз като тебе се дърпах от автоматика, сега ела ме питай..... Пък тоя волан М-ковия, ми е най-грозния от всички волани, лично за мен.
P.S. Колега, явно си решил да се качваш на кола за 10 и на 10 000 лева, защо не отидеш да Германия и да си потърсиш там колата? Не че е гаранция нещо, но сам виждаш какво е тук в България. Навремето и аз като тебе се дърпах от автоматика, сега ела ме питай..... Пък тоя волан М-ковия, ми е най-грозния от всички волани, лично за мен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
значи за продажбата от фирма... моята я взех от фирма, и минахме през нотариус за договора за продажба... в общината леко ми се опъна служителя, като едва ли не трябваше да дам бележка за платени данъци на колата... казах му че е от фирма, и ако го интересува да си провери какви данъци са плащали /май никакви
/... така че я заведе след това без проблем ...

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:Кола (а и какъвто и да е друг предмет на сделка) се продава с фактура ако продавача е фирма (юридическо лице) и фактурата е документ за собственост. Не е лошо да провериш какъв документ има продавача (фирмата) за собственост върху автомобила (фактура ако е купена от друга фирма - юридическо лице в чужбина или договор с този който му я продал - физическо лице)
Отлично обяснение колега! Благодаря!
BIRNIKA написа:а тази като е 2001г защо е само а АСЦ и има праскалки а няма ксенонLattri написа:Alexch написа:
Колега какво имаш предвид под само АСЦ и ксенон? Уж пише, че има ама наистина на снимките малко жълтее.
Elesar74 написа:Това ASC и на мен ми е странно. И какъв в тоя парктроник с два датчика на бронята отзад и липса на бутон отпред? Колата е обявена 2001 г., което е крайно съмнително изпълнение в този и вид. Май и моторетката не е 193 , а 184 кс.
Ще взема ВИН-а и ще проверя преди да сме се спряли окончателно. Бих отишъл ама ще ми е трудно да се ориентирам. Наистина българските търговци на коли са доста некоректни, но пък ако човек е упорит и търси истината няма как да не я намери.
Владо написа:значи за продажбата от фирма... моята я взех от фирма, и минахме през нотариус за договора за продажба... в общината леко ми се опъна служителя, като едва ли не трябваше да дам бележка за платени данъци на колата... казах му че е от фирма, и ако го интересува да си провери какви данъци са плащали /май никакви/... така че я заведе след това без проблем ...
Доколкото разбрах май не е необходимо да се минава през нотариус ако колата е нов внос? А това с данъците може да се уреди и след това нали?
Колега, къде е тази кола? Ако искаш ще ти асистирам и ще дойда да я погледна и да я закачим на лаптопа да видим основните модули как са и евентуално живи данни да видим турбината и дебитомера как са.
П.П. Колкото до завеждането на колата в данъчното изискват договор за придобивка и снимка от талона. За да се стигне до изготването на този договор нотариуса трябва да получи бележка за платен данък, ако не я получи но направи договора си е изцяло негов проблем, а не на новият собственик. Данъците са на лице, не на автомобила, така че новият собственик като я регистрира в данъчното, от тогава почва да му текат данъците.
П.П. Колкото до завеждането на колата в данъчното изискват договор за придобивка и снимка от талона. За да се стигне до изготването на този договор нотариуса трябва да получи бележка за платен данък, ако не я получи но направи договора си е изцяло негов проблем, а не на новият собственик. Данъците са на лице, не на автомобила, така че новият собственик като я регистрира в данъчното, от тогава почва да му текат данъците.
66 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5