Покупка на БМВ Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Покупка на БМВ Е39
Здравейте колеги,
Искам да попитам за Вашето мнение за този автомобил: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details. Днеска ходих и го гледах. Возих се в него и го оглеждах за куп глупости като следи за удари, как работи двигателя, странен ''тунинг'' и т.н. Всичко това ми изглеждаше нормално та даже доста добре. На тест рън-а набрахме до 210км/ч без никакви проблеми без да се ''замисля'' или затормозява двигателя. На празен ход стрелката на оборотите не помръдва и дори след форсиране на двигателя всичко си изглежда точно. Тествахме спирачките също - никакви странни звуци при спиране и съвсем плавно намаляване на скоростта. Пуснахме колата в права линия без да държим волана със скорост от близо 100км/ч и нямаше никакво отклонение на коята и да е била страна нито вибрации по волана при минаване през неравност. Както по горе споменах интериора е много запазен, волана, скоростния лост, педалите, седалките и таблото. На външен вид е отлична без каквато и да е следа за удар, ремонт, пребоядисване или каквото и да е било друго.
Доволен, че всичко е изрядно по колицата казах на продавача, че последното нещо, което трябва да се направи е да се пусне една диагностика на мотора и да се вдигне колата на стенд и да се види как е отдолу (за моя сметка). Той обаче се ''разсърди'' и категорично отказа да кара колата по сервизи защото била ''перфектна'' и едва ли не возил семейството си в него и никога нямало да кара някой опасен боклук (странно, че дори няма и БГ номера - филмиран човек). Както и да е аз му казах, че след като си помисля един ден (Неделя) в Понеделник ще му звънна да му кажа дали я взимам или не.
Какво бихте ме посъветвали Вие? Задължително ли е да се мине на диагностика (и ако да, къде и в кой сервиз) или да се доверя на това, което видях и чух. Също така при въпроса за плащането и прехвърлянето на колата, търговеца ми каза, че след като му дам парите кеш той ми издава фактура на мое име без каквато и да е нужда от нотариус. Това нормално ли е?
П.С. Изчетох е39 форума и E39 Tips & Tricks темата, но в този конкретен случай как бихте постъпили Вие?
Искам да попитам за Вашето мнение за този автомобил: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details. Днеска ходих и го гледах. Возих се в него и го оглеждах за куп глупости като следи за удари, как работи двигателя, странен ''тунинг'' и т.н. Всичко това ми изглеждаше нормално та даже доста добре. На тест рън-а набрахме до 210км/ч без никакви проблеми без да се ''замисля'' или затормозява двигателя. На празен ход стрелката на оборотите не помръдва и дори след форсиране на двигателя всичко си изглежда точно. Тествахме спирачките също - никакви странни звуци при спиране и съвсем плавно намаляване на скоростта. Пуснахме колата в права линия без да държим волана със скорост от близо 100км/ч и нямаше никакво отклонение на коята и да е била страна нито вибрации по волана при минаване през неравност. Както по горе споменах интериора е много запазен, волана, скоростния лост, педалите, седалките и таблото. На външен вид е отлична без каквато и да е следа за удар, ремонт, пребоядисване или каквото и да е било друго.
Доволен, че всичко е изрядно по колицата казах на продавача, че последното нещо, което трябва да се направи е да се пусне една диагностика на мотора и да се вдигне колата на стенд и да се види как е отдолу (за моя сметка). Той обаче се ''разсърди'' и категорично отказа да кара колата по сервизи защото била ''перфектна'' и едва ли не возил семейството си в него и никога нямало да кара някой опасен боклук (странно, че дори няма и БГ номера - филмиран човек). Както и да е аз му казах, че след като си помисля един ден (Неделя) в Понеделник ще му звънна да му кажа дали я взимам или не.
Какво бихте ме посъветвали Вие? Задължително ли е да се мине на диагностика (и ако да, къде и в кой сервиз) или да се доверя на това, което видях и чух. Също така при въпроса за плащането и прехвърлянето на колата, търговеца ми каза, че след като му дам парите кеш той ми издава фактура на мое име без каквато и да е нужда от нотариус. Това нормално ли е?
П.С. Изчетох е39 форума и E39 Tips & Tricks темата, но в този конкретен случай как бихте постъпили Вие?
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Re: Покупка на БМВ Е39
Разбира се, че е задължително да минеш през сервиз/диагностика преди покупка. А това че се сърди доказва ясно че крие нещо. Най-малкото тая кола не е 140 хиляди със сигурност - само виж скоростният лост колко е протъркан отдясно. И с тая следзаводска аларма...Абе казвай му директно - или кляка на сервиз/диагностика и се вижда какво й има, или довиждане - не си струва да си късаш нервите после. Макар и да ти изглежда перфектна като първо впечатление, никога не знаеш какви мръсни тайни крие борд-компа 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Ама никога нема да дам тия пари за тая кола
Не точно за тая,а по-принцип

Не точно за тая,а по-принцип

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
бягай далеч от такава кола... За мен човек който бяга от сервиз крие нещо, а на тея коли и уж дребните неща не са никак евтини...
скоро гледахме една 525д с познат- според продавача сервизирана във Варна карс, варненският дилър... верно там е ходила няколко пъти, сменили са важни неща, но и той нямаше желание да закараме колата в сервиз за диагностика... а познай дали се купи колата и дали още седи по сайтовете
скоро гледахме една 525д с познат- според продавача сервизирана във Варна карс, варненският дилър... верно там е ходила няколко пъти, сменили са важни неща, но и той нямаше желание да закараме колата в сервиз за диагностика... а познай дали се купи колата и дали още седи по сайтовете

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Най-много ми се набива на очи М волана който няма нищо общо с тая кола -> гръмнал бег = катастрофа...
Топката на ск. лост -> поне 250 000....
Щом не иска сервиз... ясна е работата с защо е с М волан
И като цяло не впечатлява с нищо освен с 140 000 което си крещи (ама тооочно 140 000 !!!! Километър повече не са, като от мокър сън на авто ентусиаст
) на БГ автоджамбаз...
Бягай от тая кола...
Щом не иска сервиз... ясна е работата с защо е с М волан

И като цяло не впечатлява с нищо освен с 140 000 което си крещи (ама тооочно 140 000 !!!! Километър повече не са, като от мокър сън на авто ентусиаст

Бягай от тая кола...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Аз също смятам че без да мине през диагностика не бива да се купува
Предложи му да отидете до сервиз и ще му платиш договорената цена или да намали с 2 бона и да я вземеш без сервиз

Предложи му да отидете до сервиз и ще му платиш договорената цена или да намали с 2 бона и да я вземеш без сервиз

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Благодаря за мненията колеги. Наистина скоростния лост прави леко впечетление. Волана не съм питал защо е сменян, но ме кефи доста. Гледам също така, че доста 530-ки имат М-ков волан. Все пак се надявам да не е катастрофирала колата и именно това да е причината ем, че старателно гледах за следи от катастрофа. Километрите на таблото показаваха нещо от сорта на 143хил. и явно в обявата са ги закръглили. Във всеки случай и аз си мисля, че не са много реални. Даже днеска като разглеждах из Горубляне видях едно Е46 320 дизел на 60хил. километра
и отидох и му казах на собственика, че дори най големия баламурник няма да се върже на това нещо. Той па като зе да ми говори как карал някаква Е30-ка на даже и по малко километри щях да падна от смях. Както и да е значи щом казвате да не се доверявам така на сляпо, в Понеделник ще му звънна и ще му кажа или колата отива в сервиз да се провери, кое, как, защо и какво е или да си я продава на някой друг. Дано се съгласи защото сребристия металик ми е любимия цвят. В Понеделник ще се включа пак с повече информация какво е станало. И пак искам да Ви благодаря за помоща, без хора като вас отдавна да са ме прецакали

П.С. Кой сервиз бихте препоръчали за диагностика в София? Не искам да я карам в тия сервизи около Горубляне щото туковиж може да са близки със собственика и да ме излъжат.

П.С. Кой сервиз бихте препоръчали за диагностика в София? Не искам да я карам в тия сервизи около Горубляне щото туковиж може да са близки със собственика и да ме излъжат.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
barty написа:Аз също смятам че без да мине през диагностика не бива да се купува![]()
и с тея два бона кое ще си плати- една духалка като смени, като я обслужи и от 2-та бона му останали 300лв. има-няма... без сервиз му я плащай на 6 бона и поемай рисковете спокойно...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Lattri написа:...Той па като зе да ми говори как карал някаква Е30-ка на даже и по малко километри щях да падна от смях...
Сигурно е карал нещо такова - http://www.autohan.nl/aanbod/409/BMW-320i-E30.html
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Само да ви питам...на половината тук като воланите са точно тези "М-ковите",значи ли че са на таратор колите...
ПП...този автомобил съм го гледал в мобилето още януари месец...
ПП...този автомобил съм го гледал в мобилето още януари месец...
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Точно заради челен удар е сложен М-ков волан, големи умозаключения вадите
Естествено, че всеки продавач на коли, стягащ кола след челен удар, ще купи по-евтиния вариант волан

Естествено, че всеки продавач на коли, стягащ кола след челен удар, ще купи по-евтиния вариант волан

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
тази кола я гледах ноември, началото на декември, преди да взема моята... понеже търсех задължително ръчка...
не ми хареса несътветствието около фаровете и кривината на цялото шаси дето се затваря капака /като погледнеш отгоре си личи/...
продавача смени точно тогава и помпата в резервоара, като се похвали че взел за 25лв... какво е взел и толкова ли струва, не знам, но не ми хареса коментара...
на визитката е инжинер еди кой си, но продава колата не много по инжинерски
... беше навит да ходим в сервиз по мое време, сега не знам за това време какво се е променило та неще... ма и на мене трудно се отказва
като цяло беше трета резерва в класацията... бтв, и тогава толкова струваше...
не ми хареса несътветствието около фаровете и кривината на цялото шаси дето се затваря капака /като погледнеш отгоре си личи/...
продавача смени точно тогава и помпата в резервоара, като се похвали че взел за 25лв... какво е взел и толкова ли струва, не знам, но не ми хареса коментара...
на визитката е инжинер еди кой си, но продава колата не много по инжинерски

като цяло беше трета резерва в класацията... бтв, и тогава толкова струваше...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Boyadjiev написа:Най-много ми се набива на очи М волана който няма нищо общо с тая кола -> гръмнал бег = катастрофа...
Щом не иска сервиз... ясна е работата с защо е с М волан![]()
И като цяло не впечатлява с нищо освен с 140 000 което си крещи (ама тооочно 140 000 !!!! Километър повече не са, като от мокър сън на авто ентусиаст) на БГ автоджамбаз...
Бягай от тая кола...
10 годишен дизел в тоя клас ако е само на 250к е уникат и си струва всяка стотинка ,само че няма да са 250к ...
Добре,защи ли ми се струва,че тази кола не е фейслифт
А е поредната,гадна италиянка скъсана от каране,ударена и захвърлена в някоя морга,и след това взета от наш човек,"обновена" и вече е толкова сигурна,че и семейството возиме в нея,ама без БГ табели както сам се е усетил колегата
Човек,който не иска да кара колата си в сервиз преди продажба,не се занимавай с него
Просто,той си знае какъв боклук продава и затова неще 

Човек,който не иска да кара колата си в сервиз преди продажба,не се занимавай с него

66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5