Въпрос за 525 тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за 525 тдс

Мнение от avradjiev » 21 Юли 2011, 22:47

Здравейте колеги,имам два проблема с моята нафтова ракета,но да обърнем внимание на първия,като купих автомобила помпата не беше наред и плочката и самата помпа..с две думи колата претрисаше на ниски обороти на място(детската им болка).Забелязах също че когато карах на свободна в един момент двигателя губи центровка и започваше да тресе в движение.След време помпата спря тотално,намерих друга втора ръка,при стенда с епроветките майсторите харесаха състоянието на гнп-то,и я купих,монтирахме я на колата и двигателя заспа, след известно каране я пуснах на свободна и при загрят хубаво двигател колата загуби центровка и се разтресе отново.Монтйора ,който ми поддържа колата констатира че гнп-то не е готово,от сервиза казаха че е от маховика(който беше профилактично поправян) ..и така майсторите взеха да спорят от какво е проблема ,ИНТЕРЕСЕН момент,да допълня само че направих глупоста да бутна капачката на помпата -върнахме я на място с комп.но в момента през зимния период ,като запаля колата студена леко претриса(около800 оборота)и като се постопли замърква,лятото проблема изчезва ,а проблема с губенето за центровка в свободно каране си остана,ако някой е имал подобен проблем да сподели ..от помпата ли е ..от маховика ли е ..или нещо друго..може би датчик

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Re: Въпрос за 525 тдс

Мнение от sadex5 » 21 Юли 2011, 23:21

Колега ти да си беше погледнал веригите преди да тръгнеш да си сменяш помпата ?
Почти 80 % проблема е в пустата плочка или разстегнати вериги и както при мен се случи шпонката на коляновия вал плюс веригите. Имам предвид тази,която фиксира зъбчатката към коляновия вал...Оттам бягаше центровката и беше просто чудо.....За 3 лева резервна част, но много ама много важна.

Назад към E39