Гумички на клапаните
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Гумички на клапаните
Някой знае ли дали се сваля главата при смяна на гумичките. Става въпрос за N52.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Гумички на клапаните
Не се сваля!
П.С. Толкоу ли нямаше кой да отговори за 40 мин., ве

П.С. Толкоу ли нямаше кой да отговори за 40 мин., ве

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- kronos
- ентусиаст
-
Уфф, чакай да си плювна в пазвата три пъти 

- Alexch
- ентусиаст
-
Не е толкова скъп този ремонт, друг е въпроса, че като видят Е90-ка ще искат да ти свалят кожата, въпреки това.
Успех!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- kronos
- ентусиаст
-
А как да разбера дали на 100% е от гумичките, сутрин като запаля не пуши, когато загрее и я изгася и на следващото палене на топъл мотор тогава пропушва.
- Alexch
- ентусиаст
-
Гори ли ти масло?! Ако не го пипа, може и да е от друго. Най-добре една диагностика!
П.С. Помоли модераторите да преместят темата в някой технически раздел (най-добре Е46 или Е39) за да се включат и други колеги.
П.С. Помоли модераторите да преместят темата в някой технически раздел (най-добре Е46 или Е39) за да се включат и други колеги.
- kronos
- ентусиаст
-
Ами гори си, като карам само градско по около 0.500л за 2000км.
Интересно че си гореше масло като беше на 70к. още като я взех от Германия. Някой го свързват с високата работна температура на мотора и от там спичане на гумичките. За всеки случай ще и замеря и компресията.
Интересно че си гореше масло като беше на 70к. още като я взех от Германия. Някой го свързват с високата работна температура на мотора и от там спичане на гумичките. За всеки случай ще и замеря и компресията.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Виж как е и системата за вентилация на картера
преди да предприемаш ремонти. Нямам представа как е при този двигател, но на толкова малко километри ми се вижда малко вероятно да са гумички или нещо по серизно недай боже.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Bass_Man
- кандидат ентусиаст
-
А с какво масло си и пробва ли с друго ?
- kronos
- ентусиаст
-
В момента карам с yacco vx1000 5-40, карал съм с мотул 8100 5-40 все си гори, а при бмв маслото разхода беше плашещ.
Зимата разхода е по малък, спира се на 2л. на 10к. Е за това ме е яд, че не знам от какво е този разход, сега трябва да сменя половината мотор за да се оправи.
Зимата разхода е по малък, спира се на 2л. на 10к. Е за това ме е яд, че не знам от какво е този разход, сега трябва да сменя половината мотор за да се оправи.
- Alexch
- ентусиаст
-
Маслата, с които си карал са добри - значи не е от маслото. Почвай едно по едно, от по-евтиното към по-скъпото... и дано да се оправи преди най-скъпото. Явно N-моторите не са много читави откъм харч на масло. Какво показа диагностиката?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
kronos написа:В момента карам с yacco vx1000 5-40, карал съм с мотул 8100 5-40 все си гори, а при бмв маслото разхода беше плашещ.
В тефтера там на колата не пише ли да караш с 0W-30 или 5w-30?

- kronos
- ентусиаст
-
Все тая, пак гори.
Направи ми впечатление че когато я паля и гася по често, тогава и разхода е по голям.
Не знам каква точно диагностика да и правя, ходих и в бмв, но те не знаели за този проблем, за какво им е да знаят да не им е това работата
Забравих да спомена че като махнах колектора за да сменя оил сепаратора, беше доста омаслен. От къде може да е това масло?
Направи ми впечатление че когато я паля и гася по често, тогава и разхода е по голям.
Не знам каква точно диагностика да и правя, ходих и в бмв, но те не знаели за този проблем, за какво им е да знаят да не им е това работата

Забравих да спомена че като махнах колектора за да сменя оил сепаратора, беше доста омаслен. От къде може да е това масло?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не е нужно да се сваля главата за гумички
при мен ги смениха без да свалят ама трябва тоя дето го прави да не му е за 1-ви път
и да е с подходящ размер пръсти
и след гумички и клапан на картерни газове пак ми харчеше на мен макар и маалко по-малко
това с БМВ 5/40 - сега съм сложил Кастрол ТВС 10/60 ама още нямам километри да коментирам
М54 съм аз но все пак ... симптомите са едни и същи
има тема в е39 за харча на м54 ако не си я чел
при мен ги смениха без да свалят ама трябва тоя дето го прави да не му е за 1-ви път
и да е с подходящ размер пръсти

и след гумички и клапан на картерни газове пак ми харчеше на мен макар и маалко по-малко
това с БМВ 5/40 - сега съм сложил Кастрол ТВС 10/60 ама още нямам километри да коментирам
М54 съм аз но все пак ... симптомите са едни и същи
има тема в е39 за харча на м54 ако не си я чел

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- kronos
- ентусиаст
-
Четох я тази тема, но не ми стана ясно нищо. Прочетох в няколко чужди форума за почти нови коли които харчат даже и малко повече, и си мисля вече дали не е нормало това.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ