2.5 tds 94 не пали както трябва???
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
2.5 tds 94 не пали както трябва???
Здравейте! карам 2.5 tds 94 година....Като е студена пали с едно подгряване веднага...обаче като е топла въобще не светва подгрева и въртя доста дълго докато запали.....Чувам от приятели че всички били така
.... на какво се дължи това според вас???
Поздрави!

Поздрави!
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: BMX
Re: 2.5 tds 94 не пали както трябва???
Разтегнати вериги,ГНП. Ако питаш за това дали свети подгряването на свещите като е топла,попринцип не. Само ако ти е изгоряла някоя свещ само тогава. Аз мислех че като подгрява топла ще пали по добре,и вързах датчика така че подгряваше и топла но все същото .. При мен е ГНП-то проблем 

Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..
- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
колега и при мен беше така,след смяна на хидравли4на глава и помръдване
на главата на помпата към волана и вси4ко заспа.про4ети ТДС-а от А ДО Я, там е описано вси4ко,ревизирай си стартера също 4е и от него идват проблеми с паленето.успех 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
А колега,не са всичките така,моита що ли пали.
Виж агренажа ,стартер,ГНП
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
И моята пали. 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ehot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: BMX
Пресиян Василев написа:А колега,не са всичките така,моита що ли пали.
а от начало колко нерви си имал докато им свикнеш на тия ТДС

Zubcho написа:И моята пали.
Фукаш ли се нещо

Само Киров Бош е способен да подържа ТДС ..
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
ehot написа:...
Фукаш ли се нещо
Да

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Zubcho написа:ehot написа:...
Фукаш ли се нещо
Да
Ще дойда да я бъзна и ще запали ама друг път.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Има един сравнително евтин начин да почне да пали и топла на фона на смяна на вериги помпи и тн., ако си ми по близо мога да ти я оправя. 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:Има един сравнително евтин начин да почне да пали и топла на фона на смяна на вериги помпи и тн., ако си ми по близо мога да ти я оправя.
И тои е ?
По-евтино от връзване към комп и центровка на предварението с цел компенсация на разтегнати ( износени ) вериги ако все още има мегдан другото си е чиста лъжа и измама да се заблуждава компа да подгрява и топла, та някой ден да стане дроп маторя без да се усетиш. Иначе има и вариант за 15-на секунди включая отварянето на предния капак и без пари е при това
хем и ще върви повечко , хем ще подгрява и топла хем и ще лапа кат гладник
. Та идеята колега е да знаеш ка се вдзривява нафтата
, а то е с налягане и температура демек ако едното липсва си е мъка . Та в тая насока другата причина е слабо нагнетена порция гориво от ГНП което е показателно за заминала роторно бутална група ( долната част от помпата ) , където вече ремонта не е ефтин . Та най-доброто засега е да идеш на мастер с комп да ти мери предварението и ако наистина има още мегданец да бутне помпата към ДВГ следейки на колко предварение го залага и така е вероятно много да си решиш проблема , засега.Успех.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
vladobate написа:По-евтино от връзване към комп и центровка на предварението с цел компенсация на разтегнати ( износени ) вериги ако все още има мегдан другото си е чиста лъжа и измама да се заблуждава компа да подгрява и топла, та някой ден да стане дроп маторя без да се усетиш. Иначе има и вариант за 15-на секунди включая отварянето на предния капак и без пари е при товахем и ще върви повечко , хем ще подгрява и топла хем и ще лапа кат гладник
. Та идеята колега е да знаеш ка се вдзривява нафтата
, а то е с налягане и температура демек ако едното липсва си е мъка . Та в тая насока другата причина е слабо нагнетена порция гориво от ГНП което е показателно за заминала роторно бутална група ( долната част от помпата ) , където вече ремонта не е ефтин . Та най-доброто засега е да идеш на мастер с комп да ти мери предварението и ако наистина има още мегданец да бутне помпата към ДВГ следейки на колко предварение го залага и така е вероятно много да си решиш проблема , засега.Успех.
Моля да ме уредиш с едно компютърно "побутване”. Също така чакам да ми обясниш как става на "дроб” моторя при подгряване топъл. МОЛЯ!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

quote]
Моля да ме уредиш с едно компютърно "побутване”. Също така чакам да ми обясниш как става на "дроб” моторя при подгряване топъл. МОЛЯ!![/quote]
Тва заяждане ли е или искаше нещо да кажеш по темата. Та къде съм написал че като пали топла и точно в тоя момент става на "дроб" мотора , и с изклучен датчик темп. на мотора ( тоя за ДДЕ ) карал ли си . Ама много сте ми сладки такива знаещи и можещи дето изпъкват с краснопис ма ви омръзна да пишете и пояснявате кое какво щот сме на "по-високо равнище" демек с още по-остаряла кола
. И що ти не си ли сменяш веригите , твойте да не са от вечните , но ти ще кажеш дали си струва и какво ли се случва кат се скъсат ,може би мотора става на боб , а не на дроб. Да вземе човека да си я остява нанадолнище та да пали всеки път , пък може и масло да не сменя те тея колици са кучета ще издаянат 2-3години на мускули при всички положения. Ясно е че за ТДС-а е изписано всичко , ми дайте го закри тоя подфорум поради изчерпване тогава. Май нещо се повтаря схемата от миналата година дет бая народ спря да пише тука , що ли. ПС: Колега разбираш ги брат ама много къси изречения колкото да покажеш нещо ама не съвсем , на кой помагаш или тва е само за самочувствие.
Моля да ме уредиш с едно компютърно "побутване”. Също така чакам да ми обясниш как става на "дроб” моторя при подгряване топъл. МОЛЯ!![/quote]
Тва заяждане ли е или искаше нещо да кажеш по темата. Та къде съм написал че като пали топла и точно в тоя момент става на "дроб" мотора , и с изклучен датчик темп. на мотора ( тоя за ДДЕ ) карал ли си . Ама много сте ми сладки такива знаещи и можещи дето изпъкват с краснопис ма ви омръзна да пишете и пояснявате кое какво щот сме на "по-високо равнище" демек с още по-остаряла кола

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
vladobate написа:quote]
Моля да ме уредиш с едно компютърно "побутване”. Също така чакам да ми обясниш как става на "дроб” моторя при подгряване топъл. МОЛЯ!!
Тва заяждане ли е или искаше нещо да кажеш по темата. Та къде съм написал че като пали топла и точно в тоя момент става на "дроб" мотора , и с изклучен датчик темп. на мотора ( тоя за ДДЕ ) карал ли си . Ама много сте ми сладки такива знаещи и можещи дето изпъкват с краснопис ма ви омръзна да пишете и пояснявате кое какво щот сме на "по-високо равнище" демек с още по-остаряла кола. И що ти не си ли сменяш веригите , твойте да не са от вечните , но ти ще кажеш дали си струва и какво ли се случва кат се скъсат ,може би мотора става на боб , а не на дроб. Да вземе човека да си я остява нанадолнище та да пали всеки път , пък може и масло да не сменя те тея колици са кучета ще издаянат 2-3години на мускули при всички положения. Ясно е че за ТДС-а е изписано всичко , ми дайте го закри тоя подфорум поради изчерпване тогава. Май нещо се повтаря схемата от миналата година дет бая народ спря да пише тука , що ли. ПС: Колега разбираш ги брат ама много къси изречения колкото да покажеш нещо ама не съвсем , на кой помагаш или тва е само за самочувствие.
[/quote]А ти ще дойдеш някой гений.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
Владо ,Предел е от старата школа.Предполагам се бъзика ,иначе знае кое какво е по ТДС-а .
Надали кара сьс стари вериги.
Мен ми стана интересно обаче какъв е ефтиния начин ,и чакам stambo_81dg да сподели
Надали кара сьс стари вериги.
Мен ми стана интересно обаче какъв е ефтиния начин ,и чакам stambo_81dg да сподели

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2