Спукана глава на 525 tds, моля за съвет!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Pepozag
- Потребител
-
- Кара: Е39 525 TDS; Е60 535d
- Мечтае да кара: f10 m5
Спукана глава на 525 tds, моля за съвет!
Здравейте, колеги,
на скоро ми прегря двигателя и главата се оказа спукана на 4 места(явно е имала пукнатини още като я купих преди месец). Поискаха ми 680 лв за заварка на главата. От Стара Загора съм...а заварките ги правят в Казанлък. Цената ми се струва нереална
, а и времето за което казаха, че ще се отремонтира е 2 седмици. Нормално ли е това? Дали не е по-добре да се ориентирам към друга глава на старо? Моля дайте мнения!
Благодаря предварително!
на скоро ми прегря двигателя и главата се оказа спукана на 4 места(явно е имала пукнатини още като я купих преди месец). Поискаха ми 680 лв за заварка на главата. От Стара Загора съм...а заварките ги правят в Казанлък. Цената ми се струва нереална

Благодаря предварително!

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Re: Спукана глава на 525 tds, моля за съвет!
Колега много пари ти искат ! За тея пари се прави основен ремонт на цял мотор. По -добре потърси други майстори, които ще ти вземат по- нормални пари, или си вземи 2ра ръка читава глава. От опит знам, че нормална цена за цялостна ревизия и заваряване на глава е около 300-400лв.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Вземи си здрава глава втора ръка - не заварявай твоята.
Si non confectus, non reficiat.
- Pepozag
- Потребител
-
Zagy написа:Вземи си здрава глава втора ръка - не заварявай твоята.
И аз на там се насочвам. Проблема е, че е трудно да се разбере дали е читава без да мине диагностика...а след като веднъж съм платил наложения платеж на куриера не разчитам, че ако се окаже спукана, някой ще ми върне парите. Все пак да разбирам, че колкото и да е качествена заварката, не може да се разчита на рециклирана глава?

- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Zagy написа:Вземи си здрава глава втора ръка - не заварявай твоята.
Напълно подкрепям мнението на колегата. Не се знае колко качествено ще я заварят и дали няма скоро да отваряш пак, пък и тази цена, която са ти казали е доста преувеличена

- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Глава, която е спукана на 4 места си е предизвикателство за ремонт
А и не е ясно как и къде отново ще се спука...
Наистина се опитай да намериш читава глава от друг ТДС, колкото и малка да е вероятността да попаднеш на здрава глава

Наистина се опитай да намериш читава глава от друг ТДС, колкото и малка да е вероятността да попаднеш на здрава глава

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Има читави имаааа 
За 400 лв направо ще му я сменим на момчето,пьк ренгени скенери и тем подобни шукарии,ква фаида ,когато тя е цепена и заваряна,пука се до заварката.
Такава направо на кантара за алумин

За 400 лв направо ще му я сменим на момчето,пьк ренгени скенери и тем подобни шукарии,ква фаида ,когато тя е цепена и заваряна,пука се до заварката.
Такава направо на кантара за алумин
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
зимай втора ръка аз съм с такава даже като ч взех не я и шлайфах вече 3 години как съм сипал антифриза не е мраднал и 35000к
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Пхууууу допреди седмица мой приятел ме караше да пускам обява, че продава две глави за ТДС...
Има американски фирми, които професионално се занимават с ребилдване на глави и ги правят като нови. Но цената на труда им е доста висока и работят предимно с автомобили, за които отдавна няма части...
Пресиян ще ти помогне !
Има американски фирми, които професионално се занимават с ребилдване на глави и ги правят като нови. Но цената на труда им е доста висока и работят предимно с автомобили, за които отдавна няма части...
Пресиян ще ти помогне !
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
sadex5 написа:Пхууууу допреди седмица мой приятел ме караше да пускам обява, че продава две глави за ТДС...
Пресиян ще ти помогне !
Съгласен съм с теб ,има хорица дето знаят какво правят,но са малко и цената накрая е сериозна.
Казвам от опит ,на мои клиент ,решил да кара с оригиналната глава.Пука обозява всичко,заварка ,копане за нови легла ,шлаиф ,и така 3- пъти .Всичко с гарнитури на Елринг и Реинц му стьпи 600 лв ,без труд по сваляне и качване .А мотора е м50б20
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- Pepozag
- Потребител
-
Благодаря за мненията, колеги! Насочих се към 2ра ръка. Даже един колега от форума от Враца ми продаде глава в много добро състояние за 300лв. Дадох я за шлайфане и подмяна на гумичките и я слагам. Ще пиша като полети отново тдс-ката 

Колега ако можеш после да напишеш колко парички ти е излезнало всичко ще съм ти благодарен,че и аз трява да ги правя тия процедури 

- Pepozag
- Потребител
-
Няма проблем колега! До момента съм 200 за гарнитура(по мое желание я сменям, старата още ставаше), 300 за главата(която се оказа рециклирана, но е в мн добро състояние), 100 за диагностика, нови гумички и щлайфане на всичко по главата. За труда ще пиша по-късно! 

- Pepozag
- Потребител
-
още 300 лв за труд!
А да питам имали някакво диагностициране за да се разбере дали е спукана главата или трябва да се отвори двигатела?
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2