Купуване на кола от Германия
Модератор: Общи модератори
- dobrev3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d; 330xd e91; E36 325tds
- Мечтае да кара: Е24 635CSi
Re: Купуване на кола от Германия
Здравейте, нямам опит с преноса на коли от Германия до България само веднъж ми се е случвало до сега и от малкият ми опит разбрах, че в южната част на Германия демек най-близката до България има доста автокъщи и като влезеш в някоя и кажеш на "немеца" сокерес ве брат и от там на татък или си 6 или си прецакан... или ще се разберете със турчина или ще те прецака.(Немци с мустаци)
Аз пък взех че случих на автомобил.
Поздрави!!!

- Асен Юруков
- Потребител
-
- Кара: Bmw e46 м3
- Мечтае да кара: BMW е92 м3
Здравейте реших и аз да си взема автомобил от Германия , обаче да ви попитам дали знаете някой човечец който с това се занимава , като по добър вариянт е да живее там. 

- ggergy
- Потребител
-
- Кара: Е28 BMW528IA
- Мечтае да кара: X5 или M5 X-Drive
- Детайли за колата: BMW 528IA 1984 г. преобразувано 7 години по късно на 524TD
Преди 2 години беше така-избираш си автомобил от mobile.de в района на Мюнхен коли бол(по-точно Розенхайм защото там са по-евтини) или на място се обикалят 30 автокъщи.Не е проблем да се иде и по-далеч,но това е въпрос на допълнителна договорка.Разходи- 100 евро за екскурзията отиване и връщане(ако не си купил автомобил),100 евро за номера и всички съпътващи неща(съдействие при избор на автомобил,уреждане на документите в полицията и естествено прибиране в България).Хотел (по скоро е като хижа на 20-тина км от Розенхайм,отлични условия ,кухня трапезария барбекю,но за всеки случай си носете ракия вповече няма да я хвърлите и домати ,че тукашните са по гумени от нашите) 13 евро на вечер!Бензина ми излезе около 150 евро, а общо разходите за цялата дандания около 500 евро.Но не съжалявам беше едно приятно изкарване!Човека ми е приятел и отпоне 20 години в този бизнес.За да не звучи като реклама ако има заинтересовани да ми пишат на ЛС.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Аз моята кола помежду другото си я взех, докато бях на едноседмична екскурзия до Мюнхен, и ми я докара мой човек на самоход, който живее там и се занимава от много години с внос на коли по поръчка. Ако има някой който желае кола внос от Германия, да пише ЛС, ще го свържа 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Айде стига с офертите.... 

- Bobi
- кандидат ентусиаст
-
От 25 години имаме приятели (немци)в Дрезден,като мъжът има авто къща.Всичките коли които сме имали са били от него и мога да кажа,че никога няма да си купиме кола от където и да било другаде.Незнам дали защото са ни приятели но всички коли минават на основен преглед.
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!
- stiki7
- Потребител
-
- Кара: ми се 330D M'' 04'
- Мечтае да кара: E46 330D M II 2004
Здравейте, харесъл съм кола от Германия и сме се спазарили с човека частно лице!
Проблема е че не знам какво се прави - как се прехвърля колата и прочие.
Колата се намира в Saarbrucken! Ако някой живее близо до там или има познати, които да ми ударят едно рамо ще съм благодарен.
Съшо така ако някой има познати , които пътуват до този район с автовози или платформи също съм навит!
Колата се намира в Saarbrucken! Ако някой живее близо до там или има познати, които да ми ударят едно рамо ще съм благодарен.
Съшо така ако някой има познати , които пътуват до този район с автовози или платформи също съм навит!
Търся да купя: BMW E46 330D M Technic II 2003 - 2004
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
stiki7 написа:Здравейте, харесъл съм кола от Германия и сме се спазарили с човека частно лице!
трябва ти колегата lazaroni,но странно с търсачката не му откривам профила,
той живее там и винаги помага на хора от нашата общност.
ето ти фасбука му
http://www.facebook.com/profile.php?id=1397461714

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- stiki7
- Потребител
-
stiki7 написа:Здравейте, харесъл съм кола от Германия и сме се спазарили с човека частно лице!
Забравих да спомена че колата е с белгийски номера , но е на немец! И изобщо не знам каква е процедурата да я прехвърлим на мое име

- stiki7
- Потребител
-
1. Частни купувачи
1.1 Процедури в страна от ЕС (например Германия):
a. Необходими документи за представяне в Службата за движението по пътищата в Германия
Двуезичен договор за покупка/Фактура – вкл.цена в евро, адреси на продавача и купувача.
Талон/регистрационно удостоверение - трябва да се предаде от продавача на купувача заедно с употребявания автомобил.
Удостоверение за прекратена регистрация – купувачът може да го изиска направо от продавача. Ако автомобилът още не е с прекратена регистрация, документът за снемане от отчет трябва да се вземе от съответната служба за движението по пътищата.
Обърнете внимание: В Германия от октомври 2005 не се издават повече документи за снемане от отчет, а се поставя съответният печат в талона на автомобила и книжката на автомобила.
EUR1 Dokument - специален формуляр за удостоверяване на произхода на автомобила за българската митница, трябва да се издаде и завери в страната, в която се купува автомобила
А в Германия как да си преведа договора ?!
1.1 Процедури в страна от ЕС (например Германия):
a. Необходими документи за представяне в Службата за движението по пътищата в Германия
Двуезичен договор за покупка/Фактура – вкл.цена в евро, адреси на продавача и купувача.
Талон/регистрационно удостоверение - трябва да се предаде от продавача на купувача заедно с употребявания автомобил.
Удостоверение за прекратена регистрация – купувачът може да го изиска направо от продавача. Ако автомобилът още не е с прекратена регистрация, документът за снемане от отчет трябва да се вземе от съответната служба за движението по пътищата.
Обърнете внимание: В Германия от октомври 2005 не се издават повече документи за снемане от отчет, а се поставя съответният печат в талона на автомобила и книжката на автомобила.
EUR1 Dokument - специален формуляр за удостоверяване на произхода на автомобила за българската митница, трябва да се издаде и завери в страната, в която се купува автомобила
А в Германия как да си преведа договора ?!

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
1.Колега каде ги четеш тия РЕТРО новини???
2.Човек който няма опит по-добре да си седи вкъщи...
3.ЕУРО1 не ти трябва когато колата е внос от ЕУ
чети темата от първа страница
долу има подфорум ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ и там виж

2.Човек който няма опит по-добре да си седи вкъщи...
3.ЕУРО1 не ти трябва когато колата е внос от ЕУ

чети темата от първа страница
долу има подфорум ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ и там виж
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- stiki7
- Потребител
-
madpetio написа:1.Колега каде ги четеш тия РЕТРО новини???![]()
http://ww2.bg.autoscout24.com/service/import_info.aspx
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
РЕТРО СА!!!
Митата паднаха 01.01.2007г така че на тия статията е много дзле

Митата паднаха 01.01.2007г така че на тия статията е много дзле

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Deo_10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10, 535i X Drive LCI
Догодина ще ми се налага да купувам кола и бях твърдо решен да ходя до Германия да търся, но след прочетеното в темата май май се отказвам. 

Здравейте колеги.
Искам да си купя кола от Германия и може ли да ми напишете към днешна дата какви документи трябват ако:
- колата ще дойде до БГ с автовоз
- колата ще дойде на самоход.
и цени за тези документи.
Предварително благодаря.
Искам да си купя кола от Германия и може ли да ми напишете към днешна дата какви документи трябват ако:
- колата ще дойде до БГ с автовоз
- колата ще дойде на самоход.
и цени за тези документи.
Предварително благодаря.