Случки на пътя
Модератори: mitaka7, Общи модератори
Re: Случки на пътя
На работа съм и няма какво да правя , реших да разкажа една история от миналото лято.
Един колега от форума взе една е36ца от Англия и цяло лято си се возихме с английски регистрации и имаме толкова истории ,че не е истина... , отделно аз с Холандската книжка ми е много забавно
За информация аз съм студент в Холандия , с холандски документи (книжка и лична карта).
Случка номер 1:
Колата е 328 М пакет много лъскава ксенони , работи , окичена както си трябва и нали все пак да не и разваляме визията решихме да и махнем предния английски номер (нали сме си келеши) и да си караме така пък ако ни спрат ще викаме ,че е поръчкова. (номера минаваше винаги) , обаче ни спираха по 15 пъти всяка вечер.
Ходихме да видим едни приятелки в Мездра и на връщане на влизане в София - палка.
-* Добър ден , документи за проверка.
- Ето тука застраховка на колата, папчицата и тн.
(гледа гледа 15 мин)
-* на господина (на мен ) документи за самоличност и елате отсреща
Отиваме ние и полицая казва
-* Тая кола я спираме от движение и вас ви заключваме
...следва потрес и въпроса защо?
-* Защото , за да карате английска кола на територията на България ви трябва зелена карта и в момента сте нелегални ....
И НИЕ СМЕ В ШОК И УЖАС
следва...
- и ти господине с тая книжка от Холандия не може да караш в България по принцип (в конкретната случка не бях шофере)
Според мен господин фуражка си мислеше ,че идваме от Англия и може да намаже някой хартиен паунд.
Следваха 15 мин разправии и като се опитвах да му обясня ,че съм пътувал 15 пъти и ,че сме Европа , той ми говореше , ти много знаеш.
Аз реших ,че ще си търся правата и се обадих на кат - от там ме прехвърлиха на магистрална полиция , централа.
-* Централа
-* госпожо така и така
-* момент да ви свържа
-* вдига някакъв дежурен киселяк в 4 сутринта
-* АЛОУУУУ
В тоя момент полицая видимо притеснен ходи след мен и вика свали го тоя телефон бе момче дай ще говориме.
Господина от централата като чу и стана по лУбезен
-* Дайте ми 3те имена на господина полицай ,че не си знае законите.
Отивам при полицая обаче онзи не иска да ги дава, свали фуражката и почна да пелтечи
- Айде бе момче,свали тоя телефон ,ще те пусна.
Взех му имената , ама ония от централата вика може да се наложи като подавате жалба , ако полицая има възражения да ви извикаме и понеже аз не прекарвам много време в България му казах - айде няма нужда и затворих .
Полицая даде документите и ни пожела много културно лека вечер.
Продължихме си по пътя ....
История 2 (кратка)
Карам си с моята кола по Иван Гешов след ОМВ-то и гледам някаква Лагуна по средата , а то мъгла не се види нищо.
Звъня аз да подам сигнал ,да видят какво е ,че някой ще се убие, особено като знам как се излиза от ОМВ.
Лелката вдига
-Централа
-* Да тука една кола има (обяснявам адреса) казвам по средата на улицата някой ще се убие, пратете патрул да провери
- Господине номер ми дайте на автомобила и вашите имена
-* Номера не го видях има мъгла ето имената.
- Господине може ли да се върнете и да изчакате патрул.
-* Госпожо спи ми се не ми се връща, изпратете патрул за да види да не се убие някой
-Господине невалиден ви е сигнала , нищо не можем да направим. Довиждане
Е каква е тая държава, в Холандия за клон да звъннеш идват за 2 минути , за да обезопасят ако се налага и да не застрашава никой .
В България трябва едва ли не на разпит да ходя, и за тия 10 минути на телефона недай си боже някой се беше треснал в тая кола по средата на улицата.
История 3
Карам си аз по Сливница , рано сутрин и има едно малко светофарче което не съм го отразил (още не си бях доизпил кафето - простено ми е)
След светофара много често стоят "госпожиците" и ме спира.
Разговора започва
- Здрасти абе ти мина на червено ама аз не за това те спирам
АЗ СЪМ В ШОК
- Тука искам да купувам една като твоята ТДС-ка от Германия искам малко инфо да ми кажеш как се държи на пътя и тн.
Между другото полицая беше много свестен човечец.
Говорих му 15 мин после ми вика
- Дай един скайп да ти пусна обявите които съм харесал да ги видиш
Викам еми ок , човека му дадох скайп и се прибрах
ЕЙ ТОЯ НЕ СПРЯ ДА МЕ ТОРМОЗИ И накрая го изтрих ...
Надявам се да ви е било интересно (малко дългичко ама ... ) и хубав ден
Един колега от форума взе една е36ца от Англия и цяло лято си се возихме с английски регистрации и имаме толкова истории ,че не е истина... , отделно аз с Холандската книжка ми е много забавно

За информация аз съм студент в Холандия , с холандски документи (книжка и лична карта).
Случка номер 1:
Колата е 328 М пакет много лъскава ксенони , работи , окичена както си трябва и нали все пак да не и разваляме визията решихме да и махнем предния английски номер (нали сме си келеши) и да си караме така пък ако ни спрат ще викаме ,че е поръчкова. (номера минаваше винаги) , обаче ни спираха по 15 пъти всяка вечер.
Ходихме да видим едни приятелки в Мездра и на връщане на влизане в София - палка.
-* Добър ден , документи за проверка.
- Ето тука застраховка на колата, папчицата и тн.
(гледа гледа 15 мин)
-* на господина (на мен ) документи за самоличност и елате отсреща
Отиваме ние и полицая казва
-* Тая кола я спираме от движение и вас ви заключваме
...следва потрес и въпроса защо?
-* Защото , за да карате английска кола на територията на България ви трябва зелена карта и в момента сте нелегални ....
И НИЕ СМЕ В ШОК И УЖАС
следва...
- и ти господине с тая книжка от Холандия не може да караш в България по принцип (в конкретната случка не бях шофере)
Според мен господин фуражка си мислеше ,че идваме от Англия и може да намаже някой хартиен паунд.
Следваха 15 мин разправии и като се опитвах да му обясня ,че съм пътувал 15 пъти и ,че сме Европа , той ми говореше , ти много знаеш.
Аз реших ,че ще си търся правата и се обадих на кат - от там ме прехвърлиха на магистрална полиция , централа.
-* Централа
-* госпожо така и така
-* момент да ви свържа
-* вдига някакъв дежурен киселяк в 4 сутринта
-* АЛОУУУУ
В тоя момент полицая видимо притеснен ходи след мен и вика свали го тоя телефон бе момче дай ще говориме.
Господина от централата като чу и стана по лУбезен
-* Дайте ми 3те имена на господина полицай ,че не си знае законите.
Отивам при полицая обаче онзи не иска да ги дава, свали фуражката и почна да пелтечи
- Айде бе момче,свали тоя телефон ,ще те пусна.
Взех му имената , ама ония от централата вика може да се наложи като подавате жалба , ако полицая има възражения да ви извикаме и понеже аз не прекарвам много време в България му казах - айде няма нужда и затворих .
Полицая даде документите и ни пожела много културно лека вечер.
Продължихме си по пътя ....
История 2 (кратка)
Карам си с моята кола по Иван Гешов след ОМВ-то и гледам някаква Лагуна по средата , а то мъгла не се види нищо.
Звъня аз да подам сигнал ,да видят какво е ,че някой ще се убие, особено като знам как се излиза от ОМВ.
Лелката вдига
-Централа
-* Да тука една кола има (обяснявам адреса) казвам по средата на улицата някой ще се убие, пратете патрул да провери
- Господине номер ми дайте на автомобила и вашите имена
-* Номера не го видях има мъгла ето имената.
- Господине може ли да се върнете и да изчакате патрул.
-* Госпожо спи ми се не ми се връща, изпратете патрул за да види да не се убие някой
-Господине невалиден ви е сигнала , нищо не можем да направим. Довиждане
Е каква е тая държава, в Холандия за клон да звъннеш идват за 2 минути , за да обезопасят ако се налага и да не застрашава никой .
В България трябва едва ли не на разпит да ходя, и за тия 10 минути на телефона недай си боже някой се беше треснал в тая кола по средата на улицата.
История 3
Карам си аз по Сливница , рано сутрин и има едно малко светофарче което не съм го отразил (още не си бях доизпил кафето - простено ми е)
Разговора започва
АЗ СЪМ В ШОК
- Тука искам да купувам една като твоята ТДС-ка от Германия искам малко инфо да ми кажеш как се държи на пътя и тн.

- Shazzrah
- Потребител
-
- Кара: конкуренцията да не спи :)
В каква държава живеем....ето какво ми се случи днес на пътя Варна - София преди Омуртаг:
С една моя приятелка се прибирахме днес от Варна към Велико Търново. Момичето караше. На 5 км преди Омуртаг на магия една Хонда Сивик ни изпревари маневрирайки безумно м/у колите. Свикнали сме това...по интересното се случи малко след това. Същата хонда беше отбила. Както се оказа по късно е изчаквал една Корса, която караше пред нас. След като се разминахме Хондата на гуми тръгна след нас. След Омуртаг със същите БЕЗУМНИ маневри Хондата тръгна да изпреварва нас и когато се изравни с Корсата шофьора наби ръчна спирачка с поне 60-70 км/ч...колата се завъртя на пътя...на магия не се заби в мантинелата или в някоя от колите...след като спря, спирайки движението и в 2те платна, от хондата изкочиха 2ма бабаитковци и скочиха да бият шофьора на корсата...може да не е много смела постъпка, но веднага казах на момичето да пали гумите и да ги заобикаля и да не влиазме в конфликти...продължихме си по пътя като се опитвах да успокоя и момичето и себе си за да звънна на полицаите и ясно да им обясня какво се е случило. В това време хондата продуча покрай нас с поне 160-170 разминавайки се като по чудо с насрещно движещите се коли...Звъня веднага на 112. Обяснявам, че по пътя се движи автомобл с водач, който ОЧЕИЗВАДНО застрашава живота на всички по пътя. Обяснявам, че се движим мако след Омуртаг и искам следващия патрул на кат да спре въпросната Хонда...регистрацията е: В 8143 РН Сива. И какво си представяте че ми казва г-жата от 112. Обадили са се 3 пъти преди мен за този автомобил, но тъй като можело да се отклони някъде по пътя и не съм бил дал точна информация къде се намира (като в това време ясно обяснявам че се движим на 2 км след Омуртаг по главния път за София а хондата е на 800-900 метра пред нас...) и съответно няма да изпратят патрул, който да го спре...И като избеснях...сипах им много...не може аз да съобщавам като съвестен гражданин за опасности по пътя, а от 112 да ми държат тон и да ми се карат и едва ли не аз да съм виновен че съм им създал работа...та така де до входа на Велико Търново (където ни беше дестинацията) нямаше нито 1 полицейска кола...
Искам да се извня ако съм допуснал правописни, пунктуационни и тн. грешки както и ако разказвам малко несвързано, но все още съм твърде афектиран от случилото се и как може да живеем в такава абсурдна д-ва...
С една моя приятелка се прибирахме днес от Варна към Велико Търново. Момичето караше. На 5 км преди Омуртаг на магия една Хонда Сивик ни изпревари маневрирайки безумно м/у колите. Свикнали сме това...по интересното се случи малко след това. Същата хонда беше отбила. Както се оказа по късно е изчаквал една Корса, която караше пред нас. След като се разминахме Хондата на гуми тръгна след нас. След Омуртаг със същите БЕЗУМНИ маневри Хондата тръгна да изпреварва нас и когато се изравни с Корсата шофьора наби ръчна спирачка с поне 60-70 км/ч...колата се завъртя на пътя...на магия не се заби в мантинелата или в някоя от колите...след като спря, спирайки движението и в 2те платна, от хондата изкочиха 2ма бабаитковци и скочиха да бият шофьора на корсата...може да не е много смела постъпка, но веднага казах на момичето да пали гумите и да ги заобикаля и да не влиазме в конфликти...продължихме си по пътя като се опитвах да успокоя и момичето и себе си за да звънна на полицаите и ясно да им обясня какво се е случило. В това време хондата продуча покрай нас с поне 160-170 разминавайки се като по чудо с насрещно движещите се коли...Звъня веднага на 112. Обяснявам, че по пътя се движи автомобл с водач, който ОЧЕИЗВАДНО застрашава живота на всички по пътя. Обяснявам, че се движим мако след Омуртаг и искам следващия патрул на кат да спре въпросната Хонда...регистрацията е: В 8143 РН Сива. И какво си представяте че ми казва г-жата от 112. Обадили са се 3 пъти преди мен за този автомобил, но тъй като можело да се отклони някъде по пътя и не съм бил дал точна информация къде се намира (като в това време ясно обяснявам че се движим на 2 км след Омуртаг по главния път за София а хондата е на 800-900 метра пред нас...) и съответно няма да изпратят патрул, който да го спре...И като избеснях...сипах им много...не може аз да съобщавам като съвестен гражданин за опасности по пътя, а от 112 да ми държат тон и да ми се карат и едва ли не аз да съм виновен че съм им създал работа...та така де до входа на Велико Търново (където ни беше дестинацията) нямаше нито 1 полицейска кола...
Искам да се извня ако съм допуснал правописни, пунктуационни и тн. грешки както и ако разказвам малко несвързано, но все още съм твърде афектиран от случилото се и как може да живеем в такава абсурдна д-ва...
- bmwdrifter
- Потребител
-
- Кара: Ми Се
- Мечтае да кара: BMW 120i
Така по пътя София - Пловдив с нашето BMW 320d e90 пътуваме за БМВ събора и изведнъж една KIA ни изпреварва с 140-150.След време какво да видим кола пуши , спираме ние и гледаме същата KIA отива единия човек вика той е мъртъв на място и мирише на бира.Обаждаме се на 112 казваме и къде се случило , те викат не ви разбрахме 5 мин обясняване после казаха звънете на полиция и там 5 мин разправяне в крайна сметка ние тръгнахме защото нямахме време.
Дано никога да не ви се случва тази случка с вас или някой друг!
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
bmwdrifter написа:Така по пътя София - Пловдив с нашето BMW 320d e90 пътуваме за БМВ събора и изведнъж една KIA ни изпреварва с 140-150.След време какво да видим кола пуши , спираме ние и гледаме същата KIA отива единия човек вика той е мъртъв на място и мирише на бира.Обаждаме се на 112 казваме и къде се случило , те викат не ви разбрахме 5 мин обясняване после казаха звънете на полиция и там 5 мин разправяне в крайна сметка ние тръгнахме защото нямахме време.
Абе то и аз не разбрах

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
Dpy написа:Аз разбрах че в пушеща КИА е имало мъртвец миришещ на бира
И освен това в 112 работят некъдърници

zvezdo88 написа:Карам си аз по Сливница , рано сутрин и има едно малко светофарче което не съм го отразил (още не си бях доизпил кафето - простено ми е)
Разговора започва
АЗ СЪМ В ШОК
Как разбра само, че ти е TDS гледайки я отпред преди да те спре не стана ясно

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Трошенето на орехи и беленето на семки, както и дъзкорезницата, се чуват от далеч, колега 

- Deo_10
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10, 535i X Drive LCI
nitrus написа:Dpy написа:Аз разбрах че в пушеща КИА е имало мъртвец миришещ на бира
И освен това в 112 работят некъдърници
Абсолютно!
Веднъж се прибирам късно по нощите и гледам до родилното "Тина Киркова" (вече май не се казва така), на 2 метра от паркирана кола гори нещо (кофа или нещо друго), ама яко. Пламъците се вдигаха на 2 метра от земята. Звъни приятелката на 112 и казва "Добър вечер, до родилното еди кое си (тя знае сегашното име), точно пред входа гори нещо много силно в непосредствена близост до автомобил". Жената отсреща, започва сърдито да нарежда да кажеме коя точно е улицата. Най-любезно и обяснихме, че не знаеме коя е улицата, защото само сме минали по съседна на нея улица, пък и като няма една табелка, няма как да разбереме как точно е името, но предполагаме, че родилното в Разсадника е само едно, и няма да бъде трудно за пожарната да го намери. Нахранихме я по възможно най-културния начин, но тя си беше за яко псуване!
- mejdupraznika
- Потребител
-
- Кара: 4
Има ги и такива във 112.
Който са от околностите на Добрич.
Пътувам от Варна към Добрич, на 2 км преди 5-ти километър ме изпреварва баничарка на фирма за мебели. След известно време на 400 метра преди 5-ти км. Гледам как баничарката десните и гуми влизат в тревата , от там шофьора загубва управление, и такова въртене не съм виждал никога, само ви казвам че колата се озова от ляво и то посока Варна..... Хора ,мора хвърчат, един в храстите ранен, един на пътя , и шофьора го спасява колана(но в болницата R.I.P) Пичовете са си пили биричка вътре не е проблем.
Звъня на 112 , обяснявам учтиво мястото , колко ранени и да пратят линейки. Таа взе да ме разпитва ама в кой град , при положение че и го казах многократно, адрес ?!?!?! викам той 5-ти км на Добрич е единствен няма друг. От там взе да ми иска имена. И да ме пита някакви работи вместо да прати линейките. При положение че още 5 човека звъннаха. Разбирам че има и блъфове, ама

Който са от околностите на Добрич.
Пътувам от Варна към Добрич, на 2 км преди 5-ти километър ме изпреварва баничарка на фирма за мебели. След известно време на 400 метра преди 5-ти км. Гледам как баничарката десните и гуми влизат в тревата , от там шофьора загубва управление, и такова въртене не съм виждал никога, само ви казвам че колата се озова от ляво и то посока Варна..... Хора ,мора хвърчат, един в храстите ранен, един на пътя , и шофьора го спасява колана(но в болницата R.I.P) Пичовете са си пили биричка вътре не е проблем.
Звъня на 112 , обяснявам учтиво мястото , колко ранени и да пратят линейки. Таа взе да ме разпитва ама в кой град , при положение че и го казах многократно, адрес ?!?!?! викам той 5-ти км на Добрич е единствен няма друг. От там взе да ми иска имена. И да ме пита някакви работи вместо да прати линейките. При положение че още 5 човека звъннаха. Разбирам че има и блъфове, ама

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Една не кой знае колко критична случка, но ме накара да се зачудя що за хора сядат зад волана. Карам си аз по малка уличка. Двупосочна, но от паркиралите автомобили от двете страни е невъзможно да се разминат две коли. Движа се на 2ра с 20км/ч. Изравнявам се с една паркирана кола върху тротоара, отдясно на мен, когато виждам как въпросния автомобил тръгва да слиза от тротоара. Аз така
Нищо не можех да направя, освен да подам газ за да се изнижа по-бързо. Добре, че тоя се усети, та спря на някакви милиметри от мен. Е... колкото и да си разсеян, колкото и нов шофьор да си (в случая не видях кой шофираше, та още по-жалко ако е някой с опит), как може да тръгнеш да слизаш от тротоара, без изобщо да погледнеш в огледалото?! Това освен като някаква импулсивна постъпка, като друго не мога да го определя. И щом се създават предпоставки за произшествия при такива смешни скорости и обстоятелства, какво остава за каране по кръстовищата, по извънградски пътища и т.н...

- Radikal
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: e36 m3
Това е редовен номер. Случвало ми се е пеша много често, особено на паркингите на големите магазини като Метро и Кауфланд. Иначе много редовно ми се случва следния приятен номер. Карам си съвсем спокойно по някоя улица и някакъв пич изкача от пряка без предимство, без въобще да се огледа и да спре преди кръстовището. Естествено, като види, че ми отнема предимството, кове спирачки и спира в средата на пътя, така че моята цяла лента е добре барикадирана от колата му. И после чака... да мина, че нали съм с предимство. Не съм предубеден но супер често това са 20-25 годишни с черни С-класи.
Everything is reasonable as long as only you can die.
- integrale4life
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Лада 2101
- Мечтае да кара: Същата, ама със спирачки
- Детайли за колата: BEAMS-а с лошите!
Radikal написа:Това е редовен номер. Случвало ми се е пеша много често, особено на паркингите на големите магазини като Метро и Кауфланд. Иначе много редовно ми се случва следния приятен номер. Карам си съвсем спокойно по някоя улица и някакъв пич изкача от пряка без предимство, без въобще да се огледа и да спре преди кръстовището. Естествено, като види, че ми отнема предимството, кове спирачки и спира в средата на пътя, така че моята цяла лента е добре барикадирана от колата му. И после чака... да мина, че нали съм с предимство. Не съм предубеден но супер често това са 20-25 годишни с черни С-класи.
Странно, колега. Ама вчера като карах Жигулката и ми се случи подобна ситуация, която за щастие завърши без инцидент. Значи карам си аз с около 40 км/ч по път със предимство, по който се слиза надолу. Точно там, където спираш да слизаш и почваш да се изкачваш има кръстовище. И точно от това кръстовище едно хлапе с VW Polo излиза от мое дясно. Естествено веднага краката на спирачките и минах в другото платно, за да го избегна. За съжаление кофти ситуацията не свърши до тук, защото в другото платно имаше друга, кола, чийто шофьор може би заради дългия си стаж веднага прецени, че трябва да настъпи спирачките и да отбие. Може и с около 20 км/ч, но се разминахме на косъм. Онова хлапе дори не осъзна какво се случи, даже и клаксон ми наду.
Знам, че може би сега се учи, ама да не спре да се огледа -

Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! 

E36TM написа:zvezdo88 написа:Карам си аз по Сливница , рано сутрин и има едно малко светофарче което не съм го отразил (още не си бях доизпил кафето - простено ми е)
Разговора започва
АЗ СЪМ В ШОК
Как разбра само, че ти е TDS гледайки я отпред преди да те спре не стана ясно
Става въпрос ,че си е харесал е39 като моята, с двигател TDS....помисли малко и разшифровай текста преди да щракаш отговори.

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Dirty M5 driveR написа:Една не кой знае колко критична случка, но ме накара да се зачудя що за хора сядат зад волана. Карам си аз по малка уличка. Двупосочна, но от паркиралите автомобили от двете страни е невъзможно да се разминат две коли. Движа се на 2ра с 20км/ч. Изравнявам се с една паркирана кола върху тротоара, отдясно на мен, когато виждам как въпросния автомобил тръгва да слиза от тротоара. Аз такаНищо не можех да направя, освен да подам газ за да се изнижа по-бързо. Добре, че тоя се усети, та спря на някакви милиметри от мен. Е... колкото и да си разсеян, колкото и нов шофьор да си (в случая не видях кой шофираше, та още по-жалко ако е някой с опит), как може да тръгнеш да слизаш от тротоара, без изобщо да погледнеш в огледалото?! Това освен като някаква импулсивна постъпка, като друго не мога да го определя. И щом се създават предпоставки за произшествия при такива смешни скорости и обстоятелства, какво остава за каране по кръстовищата, по извънградски пътища и т.н...
мен така ме удари един чичак на безиностанция