Съвет за диагностика на 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
Съвет за диагностика на 530д
Здравейте,
Харесал съм една 530д автоматик и този понеделник искам да я водя на сервиз за да прегледат двигателя, компа и скоростната.
Имам дилема дали да я заведа в Дару Кар/Камор Ауто или в специализиран сервиз за дизели и автоматични скоростни кутии.
Не съм ходил в оторизираните сервизи на БМВ и нямам идея дали могат да ми свършат работа защото чух различни мнения.
Ако някой може да даде мнение и съвет ще съм му много благодарен.
Харесал съм една 530д автоматик и този понеделник искам да я водя на сервиз за да прегледат двигателя, компа и скоростната.
Имам дилема дали да я заведа в Дару Кар/Камор Ауто или в специализиран сервиз за дизели и автоматични скоростни кутии.
Не съм ходил в оторизираните сервизи на БМВ и нямам идея дали могат да ми свършат работа защото чух различни мнения.
Re: Съвет за диагностика на 530д
L_G написа:
Съвети много , избора си е твой
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 23bf674f64
/viewtopic.php?f=35&t=218732
Има обаче и нещо такова , че който много пита и разпитва в стремежа си да не се набута, обикновенно лапа най голямата кука на въдицата.

- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
Да колега избора си е мой, но отзивите, който съм чувал за Дару и Камор не са никак хубави( както се вижда и от линка, който си постанл) и просто исках да разбера какво мислят другите колеги.
Засега мисля да отидя в един сервиз за дизели и друг за автоматици. Някой знае ли къде в София има читав сервиз за Автоматични скоростни кутии?
Засега мисля да отидя в един сервиз за дизели и друг за автоматици. Някой знае ли къде в София има читав сервиз за Автоматични скоростни кутии?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Отиди при Милен / Napsters / в Суходол, а иначе Джемини 04 са специализирани в скоростните кутии...

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
barty написа:Отиди при Милен / Napsters / в Суходол, а иначе Джемини 04 са специализирани в скоростните кутии...

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Хубаво е да я погледнеш на диагностика, ама много да не вярваш на нея.
Съществуват доста проблеми, които почват да се обаждат полекичка и могат да се изчистят грешките от компютъра, но след ден-два като покараш, пак се появяват.
Та търговецът, ако си знае работата, ги е изчистил точно преди да я пусне за продажба. На диагностика ще я закарате най-вероятно на платформа, и там като запалите за 10-15 минути я се появят грешките, я не. Но след ден-два истинско каране почват да се обаждат. При мен поне така се получи.
Разбира се, има и неща, които веднага се откриват, така че е полезно все пак.
Съществуват доста проблеми, които почват да се обаждат полекичка и могат да се изчистят грешките от компютъра, но след ден-два като покараш, пак се появяват.
Та търговецът, ако си знае работата, ги е изчистил точно преди да я пусне за продажба. На диагностика ще я закарате най-вероятно на платформа, и там като запалите за 10-15 минути я се появят грешките, я не. Но след ден-два истинско каране почват да се обаждат. При мен поне така се получи.
Разбира се, има и неща, които веднага се откриват, така че е полезно все пак.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами то диагностика но не само компютърна. Там се показват грешки по управлението но може да се види ходовата част в какво състояние е, има ли течове от рейка, виене. Има си доста неща които могат да се погледнат и да се направи извод за състоянието на колата.

- batebo_99
- Потребител
-
- Кара: E39 525DA '03
- Мечтае да кара: Mempo
Колега аз също имах твоята дилема.
Избрах да отида в бившия сервиз на Шкода в дървеница (до Софавто)
Момчетето е много добър специалист по БМВ.
Могат да ти направят диагностика и оглед на ходовата част. За автоматик-а не знам дали имат специално оборудване.
със сигурност ще открият 4-5 неща за правене по колата
поздрави
Борислав
Избрах да отида в бившия сервиз на Шкода в дървеница (до Софавто)
Момчетето е много добър специалист по БМВ.
Могат да ти направят диагностика и оглед на ходовата част. За автоматик-а не знам дали имат специално оборудване.
със сигурност ще открият 4-5 неща за правене по колата

поздрави
Борислав
8 мнения
• Страница 1 от 1