Охладителна с-ма на 525D. Работна температура.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Охладителна с-ма на 525D. Работна температура.
maikooo написа:iceblast написа:Наблюдавам постоянно моята и седи между 93-95 градуса, като си я карам с газ.
Колега тези стойности за градско ли са или?
Също така някой дали знае колко е температурата при която би трябвало зацепва виското и съответно вентилатора на климатика?
виското при мене зацепва на 93 градуса а перката на климатика на 95
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
adovet написа:виското при мене зацепва на 93 градуса а перката на климатика на 95
Колега ти за 320д ли говориш, т.е. М47 или за друга кола която е М57?

Градско в София, да 
Електрическата перка може да се тества през INPA, но кога трябва да зацепва - нека по-запознатите да се изкажат. Аз смятам, че виското ми работи коректно, но още не съм го чувал да се раздуе като хората

Електрическата перка може да се тества през INPA, но кога трябва да зацепва - нека по-запознатите да се изкажат. Аз смятам, че виското ми работи коректно, но още не съм го чувал да се раздуе като хората

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
iceblast написа:Градско в София, да
Аз смятам, че виското ми работи коректно, но още не съм го чувал да се раздуе като хората
А аз моето/втора ръка, оригинално за двойния ванос/ го чувам всяка сутрин като запаля колата, за около минута/не зная, нормално ли е, някъде по форумите прочетох, че работи по-малко при включване на двигателя/. Но си е екстра, като тръгвам, все едно че тръгва Ф 16.

mishoval написа:iceblast написа:Градско в София, да
Аз смятам, че виското ми работи коректно, но още не съм го чувал да се раздуе като хората
А аз моето/втора ръка, оригинално за двойния ванос/ го чувам всяка сутрин като запаля колата, за около минута/не зная, нормално ли е, някъде по форумите прочетох, че работи по-малко при включване на двигателя/. Но си е екстра, като тръгвам, все едно че тръгва Ф 16.
Да нормално е за малко да го чуеш и после спира . При по-топличко като го чуеш като Миг29 си е баш наред

И аз го чувам като е по-горещо, но с пълна пара все още не се е палило 

- adovet
- старши ентусиаст
-
maikooo написа:adovet написа:виското при мене зацепва на 93 градуса а перката на климатика на 95
Колега ти за 320д ли говориш, т.е. М47 или за друга кола която е М57?
Да колега за N47 става въпрос. Баща ми има Е39 2,5д ама там не съм го следил. При мене беше заминало виското и за това казвам реални данни след като го смених
- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D

Последна промяна CHUKANSKI на 09 Юли 2012, 19:06, променена общо 1 път
При мен е една идея по-добре, аз отивам до към 98 градуса като и давам газ и съм по баир с климатроника. И аз смятам, че тази температура трябва да седи на едно място с минимални колебания, но явно това при нас е напълно нормално, защото съм с напълно изрядни термостати, водни помпи, нов антифриз, радиаторите ми са бомба, както и виското работи, а и постоянно я гледам, така че няма да я прегрея при всички положения 

- adovet
- старши ентусиаст
-
и при мене вчера на автомагистрала Люлин на излизане от Сф я изрязах с включен климатик. Карах с 140 на горе и за момент вдигна 101 градуса, но в този момент чух как включи виското и почна да пада на долу по малко. Също забелязвам, че виското се включва при различна температура в зависимост от скоростта. Ако карам бавно се включва на около 93-95градуса, но ако карам по бързо трябва да вдигне около 100
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ей, все съм чел басни тука
... ма това да се включи виско при 140км/ч май удря всичко у земята
...
успех с решаването на "проблемите"
...

успех с решаването на "проблемите"

- adovet
- старши ентусиаст
-
Владо написа:ей, все съм чел басни тука... ма това да се включи виско при 140км/ч май удря всичко у земята
...
успех с решаването на "проблемите"...
Колега колата си ми няма никакви проблеми

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
колега... за последно ще ти пиша в темата... изясни си като начало какво е виско, и кога работи, и трябва да работи...
ако наистина чуваш виско /в което дълбоко се съмнявам/, колата ти има далеч по-голям проблем... все пак успех
ако наистина чуваш виско /в което дълбоко се съмнявам/, колата ти има далеч по-голям проблем... все пак успех

Здравейте колеги,аз имам същия мотор и година(525D 2002)и при мен проблемът, е че мърда стрелката на температурата само в баир.Явно загряването е от термостата или водната помпа,но след като изчетох мненията разбрах, че може и да е от радиатора.Само в сервиз могат да ми кажат,но въпросът ми е колко струват водната помпа и термостата(оригинални).
Мерси предварително!
Мерси предварително!
- krisko_520i
- Потребител
-
- Кара: 5 series e39 M52
adovet написа:Колега може да разглобиш цялата охладителна с-ма ако искаш и да почистиш всичко и резултата ще е пак съшият. Провери си виското както ти казах по горе. Като се включи се чува доста ясно и не се вкарвай в някакви приключения
Мога ли да попитам как да го проверим виското ако примерно колата си е загряла нормално и трагнем да го спираме с рака какво трябва да прави и при студен двиг са6то ?поздрави

59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4