Климатроника спира при гаснене от ниски обороти
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Климатроника спира при гаснене от ниски обороти
Здравейте, имам следния проблем и се надявам някой от вас да знае решението. БМВ-то е 520i Е39.
Проблема е следния:
На светофар на запален двигател и пуснат климатроник, карал съм примерно 20-30 мин. и по навик от дизела тръгвам с по-малко газ и колата гасне (съвсем в реда на нещата). Обаче проблема е, че след палене на двигателя климатроника не работи, респективно вентилацията също не работи. При изключване и включване на климатроника не се случва абсолютно нищо, независимо от това дали е на ръчно зададена скорост на вентилатора или на ауто. На следващия светофар след 3-4 минути след гасене на двигателя и палене (вече нарочно от ключа), пак нищо не се случва. След като изляза от колата за час или два и като тръгна климатика си почва да работи без никакви проблеми. Духа си и си работи в абсолютно всички режими.
Панела на климатроника изглежда така:

(снимката е примерна за онагледяване на точния модел който имам)
Предварително благодаря за съветите.
Проблема е следния:
На светофар на запален двигател и пуснат климатроник, карал съм примерно 20-30 мин. и по навик от дизела тръгвам с по-малко газ и колата гасне (съвсем в реда на нещата). Обаче проблема е, че след палене на двигателя климатроника не работи, респективно вентилацията също не работи. При изключване и включване на климатроника не се случва абсолютно нищо, независимо от това дали е на ръчно зададена скорост на вентилатора или на ауто. На следващия светофар след 3-4 минути след гасене на двигателя и палене (вече нарочно от ключа), пак нищо не се случва. След като изляза от колата за час или два и като тръгна климатика си почва да работи без никакви проблеми. Духа си и си работи в абсолютно всички режими.
Панела на климатроника изглежда така:

(снимката е примерна за онагледяване на точния модел който имам)
Предварително благодаря за съветите.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Климатроника спира при гаснене от ниски обороти
напиши в търсачката ТАРАЛЕЖ 

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Директно угасва или почва да прави щуротии?
С гасненето на двигателя спира и потока на студения въздух от климатроника.
Няма и секунди след това, при паленето на двигателя, климатика не тръгва. Зеления диод на индикацията свети, но не духа от решетките. Мога да натискам всякакви копчета по управлението, но резултата е нулев.
Иначе когато си работи няма никакви проблеми, нито на ниските температури нито на тези близки до външните.
Може ли някой да ме насочи към майстор в София който правилно да направи диагностиката и ремонта? Може и на ЛС.
=============================================================================================
Таралежа беше проблема, да е жив и здрав Напстера!
Няма и секунди след това, при паленето на двигателя, климатика не тръгва. Зеления диод на индикацията свети, но не духа от решетките. Мога да натискам всякакви копчета по управлението, но резултата е нулев.
Иначе когато си работи няма никакви проблеми, нито на ниските температури нито на тези близки до външните.
Може ли някой да ме насочи към майстор в София който правилно да направи диагностиката и ремонта? Може и на ЛС.
=============================================================================================
Таралежа беше проблема, да е жив и здрав Напстера!
Последна промяна dreamerxs на 15 Юли 2011, 13:51, променена общо 1 път
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Прочете ли каквото ти каза колегата?
Може би нямаш нужда от майстор
Може би нямаш нужда от майстор

5 мнения
• Страница 1 от 1